Chok(g)lad!

Igår slutade vi kl 12 och efter vi käkat lunch tog vi bussen till Malmö för att klippa oss. Att klippa sig på frisörskolan är lite speciellt. Man märker att eleverna inte har riktigt koll utan lär sig hela tilden. klippningen tar ganska lång tid, men det är trevligt, blir kontrollerat av lärarna så det slutar säkert med bra resultat och det är billigt, 129 kr. Då kan man faktiskt kosta på sig klippning oftare. Därför valde jag att inte göra så stor förändring med håret, blev aningens korare med kortare bak än fram som i page, sen klipptes snelugg. Alva och Christina gjorde helt nya frisyrer, jättesnyggt! Det var roligt för vi var då tre från klassen som klippte oss sen också en pojkvän till en annan i klassen så där satt vi på rad, inte varje dag man är med om det :)

Innan jag och Christina tog bussen tillbaka till Lomma gjorde vi ett beök i den exlusiva chokladaffären på den exlusiva gatan med alla de fina märkesbutikerna. Vi beställde varsin varmchoklad och köpte någon pralin. MMM!! säger jag bara, choklad is da shit! Man blir varm i kroppen och glad. Hon som jobbade i butiken var väldans trevlig. Inte konstigt när man jobbar på ett sånt ställe.

Vi diskuterade lite landskapsarkitektens image jämfört med den übertrevliga tjejen i chokladaffären. Till skillnad från henne är landskapsarkitekten inte trevlig på samma sätt även om man kan vara det ändå, men för detta yrket är egenskaper som trovärdighet, övertygande med pondus och bred kunskap något som väger tygre. Jag tänker på flera framförallt kvinnliga lanskapsarkitekter som man träffat på som lärare, handledare eller föreläsare att de har en sådan image att man får respekt för dem, ingen jobbig respekt men en respektfull respekt, I you know what I mean... Får se hur det går med min landskapsarkitekt image sen då, hehe..





Våra nya frillor

Kommentera här: