0 Läs mer >>
Idag ska jag och Jacky lämna Calgary och ta bussen till Rocky Mountains! Banff närmare bestämt.
 
Sista dagen från mitt fönster i Winnipeg.

Mot Bergen

0 Läs mer >>
Idag har jag flyttat igen. Till HI hostel mer i Downtown. Fick skjuts in av ett par väldigt snälla tjejer som bodde på bed and breakfast stället. De var från Edmonton och var här för en fantasymässa och representerade deras universitets Harry Potter klubb. Jag var förbi mässan igår och fick se många roliga kostymer. Efter en dags rundvandrande i staden så mötte jag upp Jacky på kvällen och vi gick ut och åt på en indisk restaurang. Idag har vi varit uppe i Calgarytower och sedan gick vi på Calgary zoo!
 

Calgary

0 Läs mer >>
Framme i Calgary! Det har varit en lång resa hit, men att transportera sig är en stor del i att uppleva ett land tycker jag, så det är precis vad jag gjort. Innan jag lämnade campus var alla mina närmasta vänner där och sa hejdå, Jacky, Gaby, Clarisse, Mark, Humberto, Shima och Meike. Både sorg och glädjetårar, att man är ledsen för att man kommer sakna dem betyder ju att vi har haft en så bra tid tillsammans. Det blev buss in till tågstationen i Downtown och sedan började tågresan.
 
Saker som fick mig att le på resan.
1. När vi åkte ut ur Winnipeg åkte tåget förbi en skola med barn som vinkade till tåget. Jag vinkade tillbaka och en flicka i rosa jacka blev så glad och började vinka jättemycket och springa efter tåget.
2. När de ropade ut i högtalarna att man skulle hålla utkik för björnar för de började vakna till efter vintervilan.
3. När landskapet förändrades från platt till kulligt. (men gick tillbaka till platt senare)
4. När vi körde förbi bisonoxar.
5. När jag såg tre älgar.
6. När boken jag läste var rå rolig att jag skrattade till för mig själv.
7. När solnedgången var magiskt vacker.
 
Klockan 10 nästa dag rullar vi in på stationen i Edmonton tre timar försenade. Gjorde inte mig så mycket, gillar att åka tåg och fick sove längre. Jag tog en taxi in till Downtown och bussstationen där jag kunde lämna min väska. En solig dag och 16 +, rena sommaren! Jag satt i solen och pratade med Alexpalex, gick runt i downtownkvarteren och åt lunch på en sushirestaurang. Satt i en park och läste och sedan var det tid för att gå på bussen till Calgary. På bussen hamnade jag bredvid en pratglad kvinna som berättade massa tips och annat om canada i allmänhet, och om andra länder och om sina barn. japp hon pratade väldigt mycket, haha.
 
Framme i Calgary så skulle man bara ta sig till mitt boende också. Eftersom jag varit dum och inte tagit mig till till att boka hostellet tidigare så hade jag väldigt svårt att hitta boende över helgen, både i Calgary och edmonton var det fullt. Hittade ett bed and breakfast i Calgarys ytterkant tillslut som jag fick ta. Busstationen hjälpte mig med vilka bussar jag skulle ta för att komma dit och sen bar det av. Jag fick verkligen slita med min tunga väska också, men resan med buss på 1 timme kostade mig bara 3 dollar. Ut i det vildaste urban sprawl med massor med stora nybyggda hus i calgarys förorter. Kom tillslut fram och bjöds in av en trevlig dam i ett av husen. Mitt rum är jättefint, tydligen fick jag ett finare rum än vad det egentligen var tänkt. stor queensize bed, badkar och dusch! Jag blev bjuden på te och kvinnan, hennes dotter och jag började se på en film. Jag lämnade efter en stund för att hitta något att äta. Blev en tråkig KFC burgare, inte god alls. Sen gick jag tillbaka och hällde upp ett bad, så skönt efter mer än ett dyng på resande fot, kände sig inte så fräsch.. Tror jag kommer sova väldigt gott i natt.
 
 

Förflyttning

0 Läs mer >>
 
En av låtarna i soundtracket för min resa!

On my way

0 Läs mer >>
Igårkväll blev det häng i AVM's lounge och sedan gick vi till the HUB. Det blev kaeroke. Vi sjöng Barby girl på scenen, haha!
 
Sista dagen i Winnipeg är nu gjord, och den har varit ytterst hektisk. Gick upp tidigt och packade, åkte till shopping centret tillsammans med Meike och Jacky och fixade present till gaby och Shima, handlade proviant till tåget och köpte en winnipeg jets tröja. Sen blev det lunch och lämna tillbaka svenska utbytesstudent grejerna i förrådet. Sedan ta bussen med Isadora till Wildwoods och titta på området och hälsa på Anna vår instructor i Studiokursen. Hon bjöd in oss på te. Sen skynda tillbaka för att få skjuts av Kaz till flygplatsen för att lämna min stora väska där, trodde jag... När vi kom dit så hade de inget luggage storage som jag hade kollat upp på internet. Tydligen hade jag inte gjort tillräckligt med eftersökningar på det. Typiskt! Så det blev att ta hem väskan igen och den får följa med på min resa genom resten av Kanada. det blev kvällsmat, packa om och sedan buss igen in till Osbourne och baked expectations där det blev bakelse och kaffe tillsammans med gänget. Tillbaka hemma igen bokade jag bussresan från edmonton till calgary och hostelet i Banff tillsammans med Jacky. Vi satt i en lounge, grät lite och jag överlämnade sporkarna. Vi gav gaby och shima varsin inramad bild av oss tillsammans, de blev väldigt glada.
Nu är klockan väldigt sent, får sova imorgon på tåget..
 
 
 
 
 

Last

0 Läs mer >>
Igår skrev jag sista provet i skolan, ekologi. Tre timmar, med definitionsfrågor, diskussions frågor, diagram mm. tror det gick helt okej! Så nu är jag klar med skolan! Känns konstigt, wow jag är klar! Och har bara en dag kvar i Winnipeg nu, på torsdag bär det av med tåget. På måndagkvällen blev det först middag på en mongolisk restaurang, jättegod mat som man helt bestämde vad man vill ha, vilken sås och vilka kryddor. Det var Nikos sista kväll. Jag och Shima åkte hem tidigare för att vi skulle till larkarnas graduation partys efterfest. Det var i Konserthuset och väldigt fint. Jag och isadora åkte in där tillsammans och där träffade vi hela studiogruppen som nu tagit bachelorexamen efter fyra års studier, japp det läser fyra år här först och sedan två års master. Så vi firade tillsammans med dem, dansade, drack driknar och s farväl framåt slutet av kvällen. Ytterst sorgligt. Jag har haft en så bra tid tillsammans med studiokompisarna, Toronto och Austin har gjort att vi kommit nära varandra tillsammans med slit, långa dagar och kvällar i studion.
 
 

DONE!!

0 Läs mer >>
I söndags var vi hembjudna till vår proffessor Marcy. Hon och hennes man Alan som också jobbar i arkitekturfakulteten tror han är rektor till och med. de ställde i alla fall till med att göra hembakad pizza, bjuda på kakor, frukt och annat gott tilltugg tillsammans med vin. Det var så trevligt. Vi var ca 25 personer som kom. Och lägenheten, wow! En loftlägenhet med flera takterasser och sjukt högt i tak, fint.
 

Marcy's place

0 Läs mer >>
I lördags var det så härligt väder. Skinande sol och vindstilla. Jag tog en promenad till king's park som inte ligger långt ifrån campus. En väldigt fin park!  Satt på en bänk och lapade sol och njöt av ljudet av naturen, mest fåglar och hundar. Ljuden från fläkten i mitt rum gör mig vansinnig, om jag inte skulle åka hem snart skulle jag nog bli mentalt galen. Fläkten går igång gång på gång och blåser kallt i rummet, och jag vet inte riktigt hur jag ska reglera den för att få den att tystna, väldigt störigt.
 

King's Park

0 Läs mer >>
I lördags tog Mengyi och Kai med mig och Isadora på en riktig kinesisk restaurang i Winnipeg. Det kändes väldigt exotiskt! Menyn var helt på kinesiska och servitören pratade kinesiska. Vi beställde in en hot pot som är liknande fondue. en gryta med kokande fond, en stark och en inte så stark och sedan beställer man in olika saker som man vill ha i sin gryta. Vi beställde konstiga svampar, grönsaker som jag inte har hört om innan, lammkött, räkor, olika nudlar, tofu och det konstigaste slizeade tarmar! Allt var gott... förutom tarmen som inte smakade så mycket och hade konstig konsistens. Det var i alla fall en väldigt trevlig middag! Jag komme verkligen sakna Mengyi och Kai, vi har haft så roligt tillsammans i studion och på resorna vi gjort under terminen. Men vi sa till varandra att vi ska bjuda varandra på våra bröllop i framtiden. Jag skulle väldigt gärna åka till Kina och ännu bättre att ha en guide och ett bröllop att gå på också.
 

Hot Pot

0 Läs mer >>
Igår var McKennas sista kväll. Vi gick till puben King's Head för öl och snack. Mycket trevligt, men sorgligt sen när man ska säga hejdå. Jag har fått skickat till mig en massa sporks från mamma som jag ska ge till vännerna här som liten avskedspresent tillsammans med en lapp där jag skrivit något fint. McKenna blev väldigt glad.
 
 
 

King's Head

0 Läs mer >>
Som en avslutning varje år så har arkitekturfakulteten på skolan en utställning av allt arbete som gjorts under året. Så på fredagmorgonen träffades vi i studion och börade ställa iordning inför utställningen. Städade, plockade undan och satte upp våra arbete. På kvällen var det dj, vin och snacks och massor med folk som gick unt och tittade på allt. Det fanns väldigt mycket att titta på från landskap, inredning och byggnader.
 
 
 

Exhibition

0 Läs mer >>
Jag och Meike tog en fotorunda runt campus, så man inte glömmer hur det ser ut och kan visa er därhemma.
 
University center.
Administrations byggnaden.
Tier byggnaden med arts (språk utbildningar)
Inne i administrations byggnaden.
Pembina Hall i bakgrunden.
Björnar efter tema finns lite här ocg var. Här vid Law byggnaden.
Law byggnaden.
Russel! Min byggnad för landskapsarkitektur.
Winnipegs blåsigaste ställe, ingången till PHR.
 

Campus