1 Läs mer >>
Tankeverksamheten började när jag tittade på x-faktor och hörde Orop säga att ordet klanderfritt inte bara har en positiv klang. Hmm.. jaa det har han nog rätt i. Men jag har inte tänkt på det innan. Klanderfritt är som ordet låter att det inte finns något att klaga på, felfritt. Det tyckte jag kändes bra att höra och förstå för sig själv att klanderfritt eller felfritt inte är slutstadiet som man ska eller måste sikta efter, att man först när man kommit dit kan känna sig nöjd är inte sant. Att det som är lite skitigt, mörkt, fult och tråkigt kan ge nyanser som gör vad det nu är, om det är en människa, ett projekt, en artist eller en tröja till något mer intressant och bättre än klanderfri. Så, söndagstänkandet klart. 
 
 

Klanderfritt

1 Läs mer >>
En skön helg utan massa press på att göra skolarbete. I fredags slutade vi skolan vid lunch så jag kunde åka tidigt till Alex i Helsingborg. Inte träffat honom på hela veckan så det var på tiden. Det var fint väder så vi gjorde en utflykt till Söderåsen. Där gick vi i skogen letade efter geocashar och plockade svamp. Letade med alla ögoncellerna efter kantareller med det syntes inte till. Dock hittade vi soppar som Karl Johan svamp och det var inte fel det heller. På hemvägen körde vi inom Maxi och kompletterade svampen lite ifall den inte skulle vara bra när vi rensade den. Sen gjorde vi en hejdundrandes middag med stek, hasselbackspotatis, kokta morötter, haricovert och en helt underbar svampsås till det. Vid sådana tillfällen är det riktigt kul att laga mat. Till efterrätt hade vi jordgubbar och Ben and Jerry glass, mmm!
 
Lördagkvällen blev det hockey med en stor förlust för Rögle mot HV71.. Men det var kul ändå at vara på plats och heja tycker jag.
 
Söderåsen, fin utsikt.
 

Helg

0 Läs mer >>
Det blev stressigt i slutet när det handlade om minuter om att få in arbetet, men kl 16.57 var det inne i alla fall, efter att ha gett gärnet hela dagen. Sedan förtjänade jag en fin middag med biff ala lindström, potatismos och trattkantareller, mums! Imorgon blir det soppa, ska bli kul!

Klart!

1 Läs mer >>
 
Denna låten går på repeat just nu, himla bra!

Still dancing on my o...

0 Läs mer >>
 
Gotland i somras, så mysigt!

Sommarminne

0 Läs mer >>
Alnarp fyller 150 år och idag var det firande med snittar, bubbel, praliner och prinsen. Efter att ha hurrat och skålat tog jag bussen till Malmö där jag mötte upp Hanna för att gå på örhandsvisning av Hypnotisören. Man kände sig som VIP när vi kom in och fick varsin popcorn och dricka in i salongen. Filmen för övrigt var riktigt bra! Jag är ganska trött på kriminaltriller filmer men denna var något utöver det vanliga. Helt klart värd att se! Sen om det skulle räcka till en oscar vet jag inte om jag kan bedömma, men en snygg och spännande film var det i alla fall.
 
 

VIP

0 Läs mer >>
Jag är en sån som faller på trender långt efter att det har varit. ingen smickrande egenskap kanske. Men nu hade mamsen gått och köpt en One Piece till mig. Jag skulle ju aldrig ha köpt en själv och jag rynkade ordentligt på näsan. Sedan provade jag den och den var ju himla skön och ett perfekt och till och med ännu bättre alternativ till morgon rock. Så idag hyllar jag min OnePiece!
 
 

One Piece

0 Läs mer >>
Jag trodde först att jag fått ännu ett spam mejl men vid närmare beskådning så var det en "Congratulation" till att jag har blivit accepted till University of Manitoba! Wheey, det är officiellt at jag kommit in. Nu ska jag bara confirma. Ni märker att jag redan förjar lägga in engelska ord i skriften, kommer bara bli värre, mohhaha. Hehe nää det hoppas jag inte, hoppas jag lyckas hålla isär språken. Fast det kan ju bli svårt, jag som har problem med att hitta ord på svenska ibland..
 
Det är trots allt inte långt kvar till jag ska korsa Atlanten. Ibland är jag hur taggad som helst och vill hoppa tio meter i spänning och glädje över att åka och ibland är jag osäker och nervös och tänker på vilka jag kommer sakna och lämna här hemma. Det är en så stor grej som händer i sitt liv, hur kommer upplevelsen att förändra mig. Tänk så kommer jag trivas så bra att jag vill stanna och bosätta mig där eller ännu värre om jag ine alls trivs. Hur som helst är det ett äventyr. Det är lite grejer som ska fixas innan, inte bara att sticka iväg. Men när det väl är dax och overklighetsskimmret lagt sig så är det bara att sticka och göra det!
 

Congratulations

0 Läs mer >>
Ny vecka nya tag! Eller just nu har jag bara koncentrationen på veckan fram till onsdag kl 17 för det är då inlämningen är. Jag vaknade till vackert väder i ängelholm imorse och var inte sen med att gå upp. Ut till ninerna och släppa ut dem i rastgårdar och sedan vända in till plugget. Vid två var jag tillbaka i Alnarp igen för att hämta upp glasäpplet så är priset till den som vinner just pedagogiska priset, så nu ska jag fixa så namnet ingraveras. Sen blev det fortsatt plugg i skolan fram till fem. Sen bar det av till Lomma glassfabrik för att köpa en sista minuten present till Sofia som fyller 25 år idag och har bjudit in till födelsedagsmiddag. Det var jättegod mat och väldans trevligt!
 
Imorgon fortsätter pluggmaratonet och ska varvas med lite 150 års firande av Alnarp och biopremiär av Hypnotisören i Malmö på kvällen tillsammans med Hanna. Var lite fundersam på om jag skulle hinna gå med tanke på skolarbetet men tänkte sen, what the fuck. På något sätt hinner man alltid klart, det kanske inte blir något fantastiskt jag har åstadkommit, men det spelar ingen roll. Jag vill inte lämna ifrån mig något som är dåligt, men ibland får man nöja sig med good enough!
 
 

Måndag

0 Läs mer >>
Saknar min älskling så det skär i hjärtat ibland... :,(
 

Kungis

0 Läs mer >>
Fast jag bara ska bo i Lommaborgen några månader till så tyckte jag ändå att det var hög tid att jag skaffade mig en ordentlig säng. Och det ångrar jag inte, så skönt med en större ordentlig säng spec när man är fler än en. Sultan it is!

Ny säng

1 Läs mer >>
Fredag! Fast inte helt fredagskänsla för jag sitter själv i Lomma och har en massa plugg framför mig. Inlämning av Material reference book på onsdag. Jag tänkte köra ett ryck imorgon förmiddag så jag kan känna mig lite lugnare i helgen. Fast tror inte jag kommer undan plugg på söndag heller, men man känner sig själv; det blir inte mycket pluggat på helgen hur man än gör. Har trots allt dagar nästa vecka också som jag kan jobba på så det borde inte vara några problem.
Veckan som gått då. Jo i måndags blev det en tidig morgon men både helsingborg och ängelholm innan heldag i skolan där vi skulle rita design för en trädgård. En rolig uppgift, men jag var så himlans trött! och så var det styrelsemöte ovanpå det.
På tisdagen fick jag mycket gjort, jag gjorde en to do lista och prickade av många. Skickade en massa mejl bland annat. Hade bara ett litet jobbigt scenario när jag skulle bemanna expen och inte hade någon nyckel in. Efter en cyckeltur fram och tillbaka till Lommaborgen för att få tag i en nyckel så tog jag sedan bilen till skolan och fick ändå en trevlig stund på kåren.
På onsdagmorgononen fick vi hålla i vårt litteraturseminare för oss själva för vår kursledare låg på sjukhuset stackarn. Hoppas han blir bättre snart! Det var föreläsningar om att designa med växter och en om ekologiska aspekter och material, På eftermiddagen var det även möte med studiesocialagruppen. Efter skolan blev det spontant basketträning innan Alexander kom. vi åkte in till Malmö och gick runt där, gick ända från centralen till möllevången. Sedan festade vi till med att äta på en karibisk restaurang och dricka coola öler. Det blev en kaffe på det på ett annat ställe innan vi tåg bussen hem igen för att mysa framför Bonde söker fru på datorn.
Torsdagförmiddagen försvann på något sätt, helt plötsligt blev det väldigt brottom med att skjutsa pojken till tågstationen och lämna frukosttoasten halft uppäten. Sen skulle jag ta emot en teckning till pedagogiska priset på skolan. Eftermiddagen gick åt till intensivt pluggande.
Fredagmorgonen kl 9 sågs vi i Malmö och käkade frukost och diskuterade materialboken. Jättemysigt! Sen letade vi upp Gallerix och jag fick teckningen inramad. Det blev lite strosande på stan för att vänta in bussen tillbaka. Det blev lite plugg hemma i Lomma innan jag skulle iväg till skolan och börja laga mat till SLUSSarna. Det blev paj och purjolöksoppa.Kul att laga mat tillsammans när man är en glatt gäng. Sen droppade folket in och vi fick stilla hungern på våra goda pajer. Tillbaka till borgen blev det lite film och nu sitter jag här. Jag ger upp tanken på att plugga ikväll, laddar inför en ganska tidig morgon istället.
 
Här nere är vad jag lyckades åstadkomma när jag var så trött, för bara några timmar så är det helt okej i alla fall.
 
 

Veckan

0 Läs mer >>
Nu när hösten är farligt nära påträngande så får man försöka leva på sommaren som var, som innehöll många diamanter! Längtar tillbaka till Hallands Väderö som blev en överraskningsutflykt på Alexanders födelsedag. En bra dag!
 

Sommarminne

0 Läs mer >>
Det finns enkla metoder för att få mer spänning i vardagen. Chanser att prova på nya saker, eller saker man inte vanligtvis brukar göra dyker upp här och där hela tiden bara man håller sina ögon öppna. För någon vecka sedan såg vi en skylt om att få prova på squaredance i Lomma. Vi var fyra tjejer som stack dit och möttes av ett härligt gäng pensionärer som brann för sin squaredance. Det var bara vi som kom för att prova på så vi fick mycket uppmärksamhet. Det blev mycket skratt och var jättekul och väldigt annorlunda. Det bjöds även på kakor och kaffe!
 
Ett annat exempel var förra veckan då jag såg på facebook att det skulle spelas basket i närheten av Borgen. Jag tog chansen och stack dit och det blev en bra streetbasketmatch. Bra träning, kul och inget jag gör i vanliga fall.
 
Så dagens tips! Gör något oväntat i er vardag. Titta igenom eventen på facebook och gå på något som du i vanliga fall bara skulle bläddra förbi. Just do it!
 

Prova på nya saker

0 Läs mer >>
Åh där var skolan igång och i full fart. Klara färdig gå! Hanna ligger i täten, hon springer, rundar hörnan, halkar men hasar sig snabbt upp igen och fortsätter fast med stappligare och tröttare steg men fortsätter att öka takten igen för det är ju så härligt på vägen. Men det är lätt att missa grejer också när det går fort. Till exempel igår kväll så packade jag en liten specialväska som jag skulle ha med mig till pojken så att jag sedan kunde göra mig iordning för att snabbt och enkelt åka direkt ner till Alnarp på morgonen. Nu var det bara det att jag glömde den smarta lilla väskan hemma med hela min necessär i! Ytterst klantigt. Därmed blev det en väldigt lidande morgon med att åka en extra sväng inom Ängelholm från Helsingborg och sen ner till Alnarp, necessären vill jag inte vara utan. Men det gick ändå. Jag klarade mig igenom dagen, ritade ett helt förslag till en trädgård och gick på styrelsemöte. Det var så himla skönt kvällsväder så jag och Sofia tog en härlig promenad till stranden och gick längs med den i skymmningen. Riktigt härligt. Fast nu är man en slagen artist såklart.
 
Det är egentligen inte så bra och flänga så mycket som jag gör. Jag känner det i mig. Jag brukar sova i tre sängar och jag vet knappt i vilken av dem jag sover mest eller minst i. I och med min kära pojkvän har mitt dubbelliv blivit lite av ett trippelliv. Ännu fler gobitar att hämta ut, och jag vill ha del av allt. Men faktan är att jag bara har ett liv, och det är den tiden jag får disponera så gott det går. För att fast jag egentligen vet att jag kanske borde få en fastare tillvaro så vill jag inte. Jag har det bra! Bara det att ibland blir min hjärna lidande av det, förvirrad och trött. Bara jag inser för mig sjäv att jag är bara jag, jag kan inte gå in för allt till max överallt det går bara inte, det är inte förbjudet att missa saker och det är inte förbjudet att ibland inte göra någonting.
 
 

Trippelliv