3 Läs mer >>
Igår var det då dax för finalen i melodifestivalen. Faktiskt många bra låtar som var med, kul! Många dåliga också såklart, men så ska det ju va. Vi var mycket ambitiösa med våra länder som vi hejade fram under kvällen. Tyskland vann (mitt land) jawohl! 

Såhär blev vår egen röstning inom våra utvalda länder:
1. Frankrike
2. Moldavien
3. Tyskland
4. Danmark
5. Norge
6. Grekland
7. Spanien

Picturess!

Grekland och frankrike in i spökhissen!


Inne i hissen

som taget ur en skräckfilm :P


heidi und viva la france


Moldavien var också med, även fast den ite gick jättebra i tävlingen, tyvärr, dom var ju bra.



Danmark flög hit


Spanjoren som bjöd på (spansk?) tequila


Schwitzerland som övergick till norge


Det blev såklart baguette tillsammans med fransmannen


musche!


heidis outfit då. En klänning som jag hittade i utklädningslådan. Den hade jag när jag var liten, typ 10 år hehe. men änn idag sitter den som en smäck ;)

Finalen!

0 Läs mer >>
Bara en vecka kvar av skolan nu. Den sista tiden är intensiv men en massa skoj på schemat!

Fredagen var det Swedish party hos utbytesstudenterna som snart ska lämna Sverige och åka hem till sina egna länder. En skotte och en engelsman ska cykla hem! De är galna på många sätt :P

Lördagen. ESC Final! Trevligt, kommer ett eget inlägg om det.

Söndag. Sex and the City filmen ska ses men tjejgänget. Först lite fin middag innan sen bio!

Måndag. Skola först där vi ska ha gemensam lunch på skolgården. Efter skolan tänkte vi spela minigolf och på kvällen blir det fest igen, pabb! Sista festen med gänget..

Tisdag. Vi har lovat varandra att vi skulle bada i havet innan vi slutar skolan, jag känner inte att jag har lovat något dock, men man vet ju aldrig. sen blir det packning för fullt för på onsdag...

Onsdag åker vi till ÖLAND!! Vi ska bo i campingstugor och besöka olika platser på öland.

Torsdag. Öland

Fredag: Tenta på Öland, det sägs att den tentan inte är så svår, ingen förra året kuggade den, så jag hoppas att det kommer gå bra. Sen kommer vi tillbaka till skåne igen. Och där var skolan slut! :/

Lördag. Funderar på en liten trip till Malmö och shoppa, hänga med?

Söndag. Läger med kaninhoppningen som jag är ledare för. Måste planera för det där, hur ska jag nu ska hinna det hmmm...?

Speckat schema, men så ska det va! ;)

Bilder från i fredags:

En fransman hade försökt sig på kanelbullar, hehe...


Så här ser en typisk svensk ut enligt dom, hmm..



Slutspurten

1 Läs mer >>
NEEJ! Typiskt att Sverige inte gick vidare, även om jag kände det på mig så blir man ändå sur när det kommer till kritan. Hur dålig man än tycker låten är så sitter man ändå där och hoppas förtvivlat på att ens land ska klara sig bra. nu tyckte jag inte att låten var så dålig, men kan hålla med om att den var rätt tråkig och färglös.

Det blev i alla fall en bra Melodifestival med stämning. Som jag sa innan ville jag berömma mig sjäv med nått gott så jag köpte glass: "B&J Half baked". Tyckte inte den var så himla god faktiskt, för myckt stark deg för min smak och dör lite glass. Den höll i alla fall upp till sitt namn, kändes som halva var glass halva deg...

Inte nog med glassen det fanns även TRE bakade kladdkakor som man var tvungen att smaka av, så där var min nyttighet på 0 igen hehe, kanske - 1 dessutom men men :P

Jag fick jättefina bilder skickade från mamsen från balen, fy vad snygg granne och bror jag har!

ESC

0 Läs mer >>
Hemma igen från exkursionen. Trött, lite ont i huvudet, tror jag har lite vätskebrist. Vi hade åter igen tur med vädret gött!

Men jag vet precis vad jag behöver för att bli pigg och få tillbaka vätskan. Det ä två herrar vid namna Ben & Jerry! Känner att jag förtjänar det efter min nyttiga sallad som jag åt idag till lunch. Ska dela med mig av receptet tänkte jag. Jag döper den till:

Hannas Libanes-inspirerade bulgur-sallad!

Detta blandas ihop efter egen smak:
* Bulgur
* Tomat
* Gurka
* Sallad
* Rödlök
* Äpple
* Olivolja
* Salt och peppar
* Mynta

Ätes tillsammans med:
* Keso med paprika/vitlök
* Knäckebröd

Melodifestivalen semifinal där Sverige tävlar ikväll. Ska se om jag lyckas övertala korridorsvännerna om att få se det. vissa är inte överförtjust i det direkt, men ganska lätta att övertala hehe ;)



Lite trött

3 Läs mer >>
Jag har fått schemat för sommarjobbet. Sex veckor med jobb rätt intensivt. Alldeles lagom! v.24 och framåt, många kvällar. Men det känns också lite jobbigt, nu var det längesedan jag jobbade och är inte van vid som rutinerna. Men jag tror man kommer snabbt in i det. Jag har ju jobbat på samma ställe nu två år tidigare så det kommer säkert bli bra.

Jag känner igentligen inte alls för att ha sommarlov. Har det så bra som det är nu. Är rädd att jag inte ska hinna träffa alla kompisar jag vill under sommaren och att jag inte hinner vara med på kaninhoppnings-arrangemangen. Men det blir ju vad man gör det till så det får väl ta och lösa sig med det också.

Jobb

1 Läs mer >>
Nu är det rätt soft i skolan. Det är nyckling av växter hela dagarna :) Så eftermiddagen tillbringades i solen i gräset framför slottet. Det var bara att plocka några blommor och nyckla fram dom. fast det är inte så himla lätt som man kan tro! Krävs träning.

Jag har varit och hämtat min svenska flora, så nu har jag en egen och kan nyckla fram vilka växter jag vill hehe...

När vi var nöjda med blommerna tog vi en glass i solen, smaskens!


Imorgon är det åter igen exkursion. Nu är det destination Söderåsen! Lite orolig för vädret. Håller tummarna för att det ska bli bra, mest med tanke på ängelholmsstudenterna som har bal imorgon också. Typiskt att jag inte hinner vara med och ser dom! Hoppas jag får se många fina bilder sen i alla fall..

Go dag!

0 Läs mer >>
Senare på dagen invaderades jag av mina kära gamla klasskamrater för en kungerlig middag i Lomma. Tacopaj blev det, mkt gott, såklart med guacamole ;)

Middag hos mig

0 Läs mer >>
Exkursion till Hässleholms kommun och Finjasjön idag. Fint! Vi hade himla tur med vädret, vilket gör det hela mycket bättre. Sen hade jag den stora kameran så det blev fina bilder också. Himla kul att fota faktiskt, gäller bara att komma in i det :)

exkursion

0 Läs mer >>
"Vansinnet är det sjätte sinnet"

- sant!



Exkursion till Hässleholm imorgon. Sen ska jag få besök, tror jag vet vilken mat jag ska sno ihop ocskå :)

Citat

0 Läs mer >>
Härligt sommarväder idag!
Jag och Ems tog en shoppingrunda på stan i jakt på sommarklänningar, så nu känner vi till hela Ängelholms klänningbestånd. Tyvärr blev det inga klänningar inhandlade. Ängelholm har ju inte det största utbudet av affärer, så lite mer rekande skulle va bra innan man inhandlar :P

Jag har sett humorserien med Peter Magnusson: Blomstertid. Tragi-komisk, kul! Intressanta karaktärer. Watch it!

sommar

0 Läs mer >>

Inget på schemat idag förutom att man vet att det är tenta nästa dag så bäst att plugga på. Blev ändå en liten sovmorgon innan jag satte mig i den varma solen på balkongen och käkade frukost tillsammans med växtfysiologianteckningarna. Sen satt jag där typ hela dan, rörde mig mellan köket, datorn, toaletten och balkongen. Klockan tre var det dax att byta miljö så då stack jag till skolan och mötte upp några pluggsugna polare. Gissa var vi satte oss? - Bokcafeet såklart! Tredje dagen i rad hihi. Idag blev det en morotskaka med jordgubbar som jag hade med mig, mums! Nu är jag lite solbränd också, man är inte van vid så här mkt sol direkt på en och samma dag.

Typ sex så drog vi oss hemåt igen. Nu kändes det som man ändå hade koll på det mesta så nu blev det grillning! Väldigt mysigt. Rösti, guacamole, tomat och entrecot. Öl till det. Till efterrätt bjöds det på varma hallon och glass och kaffe. När man satt där och hade det trevligt kändes det helt rätt att prioritera för tillfället än att sitta instängd på rummet och plugga.

Jag har numera en tes om att allt är gott till guacamole. Så jag var tvungen att prova vaniljglass och gacca. Det var... helt okej! Min tes stämmer fortfarande, yes! Sen gick jag och Christina igenom ekologifrågorna så man kände att man har koll på det, skönt! Wish me luck tomorrow!


Tydligt teckan att man går på lantbruksuniversitet, så här ser det ut i ett grupprum :)

Dan före tentadan

0 Läs mer >>
Har jag berättat om min nya kärlek som mina tankar kretsar kring största delen av dygnet? En gurkplanta som jag köpte förra veckan. jag har planterat om honom till en större kruka, vattnat honom, pratat med honom och sett honom växa som bara den! Han har blivit dubbelt så stor den när jag köpte honom för en 20:a i Alnarp och valde ut honom bland ett 50-tal andra plantor.

Alltid lika spännande att vakna upp varje morgon och se hur plantan har sträckt sig under natten. Han gillar att strypa saker. Giroffen hjälper till att stötta upp Mr Gurka. Han har stått på mitt skrivbord nu, men imorse satte jag ut honom på balkongen. Dock blev mina moderskänslor för stora på kvällen så nu är kan inne igen i tryggt förvar. Skulle vara förfärligt om han frös ihjäl ju!

Så låt oss följa Herr Gurkas vidare tillväxt. Så här såg han ut idag den 19/5.


Bild från imorse. frukost på balkongen i stekande sol, ahhh!!


Jag har haft besök av Denio, en av katterna som bor i korridoren, väldigt tillgiven och mjaoig ^^

Herr Gurka

0 Läs mer >>

Jag anmälde mig frivilligt att ta resterna av guacamolen som en i korridoren hade gjort och hade tänkt att slänga. Jag hade gjort en omelett av ägg (orginellt va?!) och falukorv. Kanske ingen höjdarkombination tänker ni, men det var jättegott!!
I och för sig är nog guacemole gott till typ allt, men detta blev alldeles perfekt. Prova!

Sen finns det nog bara en människa som ens funderar på om man får ta med sig sitt amputerade ben hem, ifall man vill det och man har amputerat benet då. Det är Love i korridoren som undrar det. Sen att han ville tilllaga sitt ben och äta det också, förvånar mig inte heller :P

guacamole + omelett =...

0 Läs mer >>
Har haft en alldeles underbar kväll och en helt okej dag också!
på eftermiddagen pluggade vi på bokcafét drack kaffe i mängder och chokladbollar eller den chokladiga kladdkakan, mums! Vid 19 tiden drog vi hem från skolan, stack inom borgen och vispade grädde och kokade kaffe. Sen cyklade vi till affären och köpte ost, vindruvor och annat gott. Sen cyklade vi ner till havet och käkade, skrattade och sjöng! Vi sjöng "Jag hade en gång en båt" och "I natt jag drömde". Sen var det dax för solnedgången. Det kändes lite som nyårsafton faktiskt, för vi fick skynda oss lite med att hälla upp inta champangen men blande kaffedrinkar, baileys, kaffe och grädde på toppen. fanns även vodka och rom att ha i om man ville :P

Sen stod vi där, lite småhuttrande i havsblåsten och tittade på den vackra solnedgången samtidigt som vi sjöng "vem kan segla förutan vind". Vilken stämning! Detta kommer blir tradition :)

Sweeet!

0 Läs mer >>

I need a hero..

0 Läs mer >>
Så tröög man kan va, hehe! Kedjan på min skrotcykel gick av på väg till magnolian. När vi skulle sykla hemåt igen så skulle vi försöka få på den igen. Det gick inte alls bra. Vi var fem tjejer som kämpade med att få på den dumma kedjan. Vi förstod inte varför det inte gick att trampa ner så den kunde åka på igen! Efter nästan 20 minuter upptäcker jag det:
JAG HADE INTE LÅST UPP CYKLEN!! Någon som provat att cylka på en oupplåstcykel?! Går inte så bra kan jag meddela ;) Efter högljudtt gapskratt låste jag upp cyklen och det tog det 30 sek, sen var kedjan där den skulle vara igen haha! Christina blev lite arg och smetade ner mig med cykelolja i huvudet.

Fin jag blev va?



>

Shrek-filmerna har bra soundtrack!

Cykelkedja