0 Läs mer >>
Ännu en skolvecka klar. I fredags hade vi presentation av andra designers site specific approaches. Min och Jóhanns poster uppskattades av de andra vi presentreade för så det var riktigt roligt. Nästa vecka ska vi besöka platser de har designat, vi har Superkilen i Köpenhamn, så hoppas på fint väder på måndag!
 
När jag kom hem till Helsingborg i fredags mötte Alex upp mig vid knutan och vi tog en after work öl på Hampan i solen, mysigt. Vi har kommit in i några återkommande rutiner nu för helgerna. Lördag menas med pannkakslördag! Men sedan innan har vi kommit överens om att vi bara får ha pannkaksfrukost en dag per månad. regeln lyckas vi ändå undkomma när man har bortförklaringar som att man först äter en omelett innan och sedan har några pannkakor till efterrätt, för då är det inte en fulltalig frukost. Eller så går pannkakorna som brunch så rundgår man också dilemmat. Smart va?
 
Sedan är det discolördag och tysksöndag som varvas med Guldkanalen på radion. Alltså är det högsta tryck, med Blue lagoon, house och hamsterdance på lördagförmiddagen och Mattias Reim, Niedersachsen radio på söndagen.
 
Vi var ute en sväng och skulle flyga drake på gröningen, tyvärr blåste det för lite. Men det blev ändå att man blev sugen på att göra det fler gånger.
 

Helg

0 Läs mer >>
Har anmält mig till en konferens i Hamburg om två veckor. Jag och två andra tjejer från kursen var intresserade av att åka. Hoppas på mycket inspiration och spännande föreläsningar. Tänker på konferensen i Austin vi åkte till och hur fantastiskt det var. Men då var det såklart inte bara konferensen utan hela upplevelsen med att åka till Texas, det fina vädret, staden och gemenskapen, helt klart svårslaget!
 
 
 

Hamburg

0 Läs mer >>
Har gått en vecka nu in på det sista året (troligtvis) på utbildningen. Wow, har klarat fyra år och bara ett kvar. Så snabbt det ändå har gått. Kursen jag har börjat nu heter Theme course - Thinking Eyes och den känns riktigt bra hittills. Vi är bara tio stycken i gruppen så det är god personlig stämning mellan oss och kursledaren känns engagerad och mycket kunnig. Framförallt tror jag att jag kommer ha nytta av det vi kommer lära oss och det känns väldigt intressant även om det ibland kan bli lite svårgreppat när det handlar om designteori som lätt går över till det filosofiska för att kunna förklara olika saker. Efter det långa sommaruppehållet så är både jag och min hjärna glada för att få ha kommit igång igen, ojoj vad hjärnan har fått jobba i veckan.
 
Alexander har också börjat plugga så på kvällarna har vi mesta varit slagna hjältar. Men det har ändå varit mysiga kvällar med tv eller film och god mat som vi har turats om att laga. Att pendla fram och tillbaka till Alnarp tar tid. Jag börjar inte förrän kl 10 för det mesta så det är en bra tid då man slipper värsta rusningen på morgonen. på vägen hem är det lite värre, men tror att bara jag kommer in i rutin och lär mig när tågen går så kommer det inte vara några problem. Jag brukar läsa bok vilket är mysigt och sen pluggar jag lite om det skulle behövas också, men mest så drar boken. Skönt att ha något vettigt att göra istället för att titta ut i det blå. Men lite sova kommer det kanske bli också framöver när man blivit mer bekväm med resandet.

Sista året

0 Läs mer >>
Jag har flyttat! Är numera helsingborgare. Alexanders bror flyttade ut ur deras lägenhet och jag flyttade in. Stället har städats ordentligt, tavlor och växter har köpts in och jag har bidragit med min fina lila matta bland annat. Så det är riktigt trivsamt här hemma. riktigt mysigt att vara sambo. Än så länge går det väldigt bra.

Mössen har också flyttat hit, så vi tog ett litet familjefoto, hehe...

Sambo