0 Läs mer >>


(+ att jag ville ha en anledning till att se om Livigno filmen för 5:e gången, den är sjukt bra!)

Bara för att jag har ...

0 Läs mer >>
Längesedan man hade fredagskänsla. Det är det som är bra när man har jobbat hårt i veckan och sedan får vara ledig så kommer fredagskänslan som man hade varje fredan innan när man gick i skolan. Då betydde fredagen god mat med familjen eller hos en kompis, godis, chips och titta på något tv-program och sedan någon film. Mysigt :)
Har inte så stora planer för helgen, mer än att jag och Em ska försöka fixa en Livigno-film. Har redan gjort upp en bild i huvudet om hur den ska vara. Sen lite fix med skolan, ligger ju trots allt fortfarande efter efter resan. men har inte jätemycket brodska att ta igen det. Sen lite småfix hos ninerna ska det bli också :)

Fredagsmys

0 Läs mer >>
snö... öö ..
Inte lika kul när man inte kan åka skidor. Jag hade tänkt att ta en sväng till Lund för att kolla in några platser som man ska undersöka i skolan. Men just nu känns inte det lika aktuellt. Jag får stanna inne och läsa i kompendiet och fixa det som går att fixa med restuppgifterna här inne istället.

Här kommer en fin sång som för tankarna tillbaka till Livigno, vi lyssnade på den varje morgon + några gånger till per dag. :)
http://www.youtube.com/watch?v=5RbSXxwiYMY

ciao!

fin sång

0 Läs mer >>

Börjar komma in i skolan nu igen. Har missat en del, men det är bara att kämpa på med det. Idag hade vi en övning där vi skulle prova på hur det var att vara blin och sitta i rullstol. Så mitt i Lund vid mårtenstorget körde vi runt och stapplade i blindo framåt. Det var lärorikt att känna hur det verkligen är. Att en pyttelite lutande trottoar kan vara jättejobbig när man rullar fram, och man verkligen inte vet var man är på väg om man inte har någon kant att följa när man inte ser någonting. Saker som är bra att känna till som blivande landskapsarkitekt :)

Handikappad

2 Läs mer >>
Åh vad man längtar tillbaka, helt underbart var det! Lite bilder kan man ju bjuda på :)


SNÖ!!


Roligt!


One for the hill!!


Apre Ski!!


Nivi vann limbo tävlingen!


Topp-skidåkning :D

Kommer fler bilder sen :) finns måånga bra till.

Livigno!

0 Läs mer >>
Tillbaka till verkligheten...
Lite jobbigt är det allt, så mycket att ta tag i. Känns framförallt som att jag har missat massor i skolan, så jag är beredd på pluggning till max den närmsta tiden. Just nu ska jag bara komma in i det och försöka hänga med någorlunda. Sen ska jag svara på mejl, skriva in saker i almanackan och kolla upp vad det är jag missat i skolan.
Lägga ut lite bilder från resan ska jag nog kunna klämma in någonstans och klippa ihop en film :)

Hemma

2 Läs mer >>
Living the dream! Här rullar allt på i toppenfart! Frukostbufee, iväg med skidbussen till pisten kl 10. Åka, åka, sola, käka, åka. Afterski! Hem ducha, käka, festa, typsova Vi hade först lite svårt att samordna me andra gänget om när vi skulle träffas men nu har vi bytat walkie talkies så förhoppningsvis ska det bli lättare. Måste berätta om vår middag på kvällen! 4 rätters! Först buffee med italienska specialiteter. Ostar, parmaskinkor soppa, små plock. Redan efter det är man ganska mätt. Sen är det förrätten man får välja mellan fyra olika rätter oftast är det pastarätter. Sen blir det huvudrätt där valet även där är mellan 4 olika, oftast kött eller fisk då. Till dessert blir det buffee igen med massa olika kakor, bryllepudding mm mm. Man har ju inte mycket tid till annat än vad som hör till skidresan. Snart ska vi ut och fira min födelsedag för andra kvällen. Skoj! Ciao!

Livigno baby!

0 Läs mer >>
Om typ en kvart kommer Ems och hennes mams att hämta upp mig, för att börja resan neråt europa. Solen skiner just nu i livigno så vi får hoppas det fortsätter :)
Några sista ord? nää, vi ses den 24:e. Får se om jag kommer över någon dator, men det kommer inte vara min första prioritet. Jag har fått låna mammas filmkamera så en Livignofilm ska det också bli :)

Underhåll er med detta under tiden jag är borta ;) En kort sammanfattning av kända filmer haha!
http://www.youtube.com/watch?v=2w5mZ145g8M&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=OuSdU8tbcHY&feature=related

Ciao!

0 dagar kvar!

0 Läs mer >>

Jag har svårt och bestämma mig vilka skor jag ska ta med mig... Hittade bara en sko av paret alp-festskorna :S
Istället hittade jag mina gamla stövlar, så jag vill nog ha med mig ett par av dom iaf.

Nu ska jag beställa kurslitteratur till kursen som startar nästa vecka.

Ikväll ska jag tydligen firas lite av familjen, det står några hemliga paket i hörnet. Hade jag inte räknat med, förra året blev jag inte firad alls av familjen fast då fyllde jag bara 20 jue :P

Skor

4 Läs mer >>
Kommer nog vara lite stissig imorgon för då är det nästa dag vi åker!! Så nu ska jag packa ihop det jag ska ha med mig från Lomma till Ängelholm, så jag kan sticka imorgon direkt hem. Börjar med att göra en lista :P

*laddare till kamera
*laddare till mobil
*kamera
* tuggummi
* linnet
* tunikan?
* tröjan
* resenecessär 
* smink, smycke mm. mm. mm.
* påse med shampoo, tväl mm. mm. mm.
* t-shirts
* roxy tröja
* Hur fan visste du det? -spelet
* Allt du behöver veta - boken
* solglasögon
* understrykningspenna

Lite saker som jag har hemma som jag glömt lägga till på min packlista:
* walkie talkies
* Hängsle till linnen
* alp-fest skorna (ja jag har ett par skor som jag bara använder när jag festar i alperna xP)
* pennor
* litet skissblock
* studielitteratur?
*

1 dag kvar...

2 Läs mer >>
Idag var dagen vi skulle gå med i en nation, östgöta för att vara exakt. Jag tog det ganska lugnt på morgonen för att sedan få ett sms att expen på ÖG:s hade öppet mellan 10-13 och att vi skulle ta bussen som gick 11.18. Det slutade med att jag fick springa hela vägen (typ 700 m) till busshållsplatsen! fattar inte hur jag kunde bli så sen, brukar aldrig vara sen till såna saker. Jag hann i alla fall, bussen stod och väntade på hållplatsen när jag kom springande.

Vi gick till ÖG men fick gå därifrån utan att vara inskrivan, för inskrivningarna kunde inte göras förren nästa vecka. Typiskt! Så vi strosade runt lite i Lund istället på några affärer. Sen blev det sushi till lunch på vårt nästan stammisställe nu. Vi funderade vad vi skulle göra härnäst. Jag har en bra och stor karta över Lund där det dessutom finns lite kulturella saker markerade så vi bestämde oss för att gå till skissernas museum. På vägen dit gick vi inom domkyrkan och kollade in jätten Finn i källaren.

Det var gratis inträde till museet för studenter. Vi stosade runt där en bra stund och det var riktigt trevligt faktiskt. Efter det kulturella gick vi till ett av Lunds mysiga fik, jag tog en capuccino och en kladdkaka (of course). Därefter blev det lite mer shopping, mina inköp för dagen är en tunika, ett partylinne och en tjockare tröja. Jag hann även med att växla till mig lite (eller en hel del) euro på forex och skaffa ett jojo-kort till buss och tåg innan vi åkte hem till Lomma igen. 

Idag var en riktigt bra dag med allt man hunnit med, fast man egentligen bara går och längtar efter fredag ;)

vi såg en modell till Bobos hjärta på museet. Bobos hjärta är alltså detta konstverk som mina klasskompisar står på. Det är inspiretat efter ett fårhjärta. Jag gillar det mer och mer faktiskt..

kulturdag

0 Läs mer >>
Idag har jag imponerat på mig själv, jag gjorde en riktigt god middag. Med  inspiration av en klasskompis matlåda så gjorde jag en egen rätt som jag döper till "Hannas laxröra med bulgur special" Ordet special är väldigt viktigt ;) Här kommer receptet.

Hannas laxröra med bulgur special.

Ingredienser
* lax
* broccoli
* cräm fräs
* rödlök
* kryddor
* bulgur

Hur mycket av varje är efter eget tycke.

Tilllagning:
1. Stek laxen och krydda med citronpeppar.
2. hacka löken och broccolin i minder bitar.
3. Stek lök och broccoli tillsammans med laxen.
4. Blanda i crem fräsen och krydda, låt småputtra på spisen ett tag

5. Koka bulgur
6. Blanda bulgur och laxröran! ÄT mmm :)

Recept