0 Läs mer >>
här kommer en liten smakbit på mina bilder från tyskland :)

Tyskland

0 Läs mer >>
som sagt SM närmar sig med stormsteg, ska bli väldigt roligt men samtidigt är man så nervös för allt som ska klaffa och för att allt ska bli bra. Men det är spännande!

Mamma fyller år imorgon! Det ska firas på ett lite speciellt sätt eftersom hon håller till nere i Rom och jag är hemma här... hehe

Tysklandsresan har man nu bakom sig och det var en toppenresa! Man har verkligen kommit närmare varandra i klassen så allt känns mycket roligare i skolan också :)

Mitt rum ser ut som Hell. Bara att konstatera, det är så stkigt att jag kan skratta åt det, haha.

Ikväll har jag varit på 24 års kalas med marängswiss och hela valijongen, mkt trevligt!
Men det medför att jag måste köra hem imorgon istället till Ängelholm för att gjort det idag. jaja det får gå, men jag är så trött på att pendle emellan där hela tiden. Man hinner ändå inte med det man vill när man väl är hemma. Tror jag ska köra en periood snart med kollektivtrafik och lämna bilen hemma, så det blir lyxigt sen igen när bilen får rulla. De här veckorna har jag varit tvungen att vara hemma mycket för att fixa med SM. Efter denna helgen kommer jag ha tid till massa annat också. T ex kaninerna...

Min väg till skolan idag var väldigt konstig. Jag gav mig iväg i hyfsad tid för vi hade bestämt möte med gruppen som skulle redovisa. När jag kört knappt 300 meter får jag motorstopp inför ett rödljuse (som var grönt då) och får inte igång bilen på flera försök, tillslut går det. Men då lyser två lampor som aldrig har lyst förr på panelen och det känns allmänt konstigt. Jag stannar till på närmaste mack och kollar i handboken.
   Där står såklart att man ska köra så snabbt som möjligt (men i sakta fart) till närmaste verkstad och åtgärda problemet. jag blir rädd. Går in och frågar på macken om detta, men hon som stod i kassan kände inte till det problemet och vågade inte uttala sig om vad jag skulle göra mer än att besöka en verkstad. Så jag körde till närmaste verkstad och frågade där. Där hade de inte tid för bilen förrens på fredag... Men han sa att det gick ändå att köra med den lampan lysande.
Jag kunde andas ut lite iaf, Silverpilen var inte helt oduglig. Jag sätter mig i bilen för att köra till Alnarp, startar den och nu lyser ingen lampa längre!! Och har inte gjort det på hela dan sen! Måste varit ett tillfälligt fel i systemet.
En konstig morgon...

Nu ska jag röja upp lite, borsta tänderna och se ett avsnitt av True Blood sen sova! Var sjukt trött imorse...

Ciao!

just det! Hanna fick körkort idag!! helt otroligt,  Grattis!!!

3 dagar kvar

0 Läs mer >>

Det kanske bara är jag som funderat över det här med smörpaketet. Har alltid delat smör med mina bröder hemma, Bregott, (mamma och pappa kör på Lätta) och alla har ju sitt sätt att ta smör ur paketet. Folk tar mer eller mindre, vissa sticker ner smörkniven så den står upp mm. Jag har funderat över hur smöret i smörpaketet skulle se ut om bara jag fick styra vad som hände. Nu har jag fått veta!

Jag är ingen överanvändare av smör direkt. Håller fortfarande på med mitt första paket Bregott-mellan sedan jag köpte det för en och en halv månad sedan. (Hur länge håller smör?) (+ att detta pakete levt en natt i ett skafferi) Så här ser det ut i mitt paket: Det guldiga pappret sitter kvar till lite mer än halva paketet är slut. Jag börjar med att skrapa på ytan för att sedan göra en vägg av smör efter halva paketet. DO NOT-saker är: 1. Sticka kniven ner i smöret så den står kvar där. (den lägges ovanpå paketet nr man har använt den) 2. Skrapa av smör på kanten tillbaka ner i paketet. (massa brödsmulor och matrester är inte freesht)

Hoppas ni tyckte detta var en givande läsning ;) hur vill ni ha det i ert smörpaket?


ööööööööörk

Smör

1 Läs mer >>

Söndag

18/10

 

 

05.10

 

05.40

 

06.10

 

09.00

 

 

14.30

 

Avresa från Lund, Godsmagasinet norr om stationen

 Alnarp, Bobos Hjärta

Malmö, Södervärn (troligen norra sidan)

Avresa från Gedser med färja till Rostock

Ankomst Berlin

Incheckning

Därefter avresa till

Charlottenburg Slottspark

 

Måndag

19/10

 

 

 

08.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.30

Avresa till Potsdam via Grünewald och Wannsee.

Besök i Staaken Gartenstadt

och

Onkel Toms Hütte

Lunchinköp

Glienicke Schloss och Park  (ej besök)

Babelsberg  Schloss och Park (ej besök)

Lunch vid Belvedere Pfingstberg

(Entréavgift till utsiktstorn; valfritt)

Promenad till Neues Park med Schloss Cecilienhof

Buss till Park Sans Souci

Bussen hämtar på parkeringen söder om

Neues Palast

 

Tisdag

20/10

 

08.30

Gemensamt besök i Marzahn Renässansträdgård?

Resten av dagen valfria besök till olika parker.

Tre parker som alla skall besöka:

-       Naturpark Schöneberger Südgelände

-       Victoria Park

-       Spreebogen

Förslag till andra platser:

-       Tiergarten

-       Reichstagskupolen (gratis)

-       Unter den Linden

-       Lustgarten

-       Schinkelplatz

-       Friedrichain Park med Märchenbrunnen

-       Invalidenpark

-       Victoria-Louisen Park

-       Treptower Park

 

Onsdag

21/10

 

 

08.00

 

 

 

 

 

 

 

 

Kväll

Avresa till Dresden

Besök i Hellerau Gartenstadt

Pic-nic lunch på torget

Pillnitz Slottspark vid Elbe

Grosseidlitz Park (ca 3 EU)

Incheckning och därefter valfritt program i Dresden.

T.ex. vandring i stadscentrum (Pinge)

Missa inte:

-       Frauenkirche med torget

-       Bruelsche Terasse

-       Zwinger och Nymfernas brunn

-       Stallhof

-       Torget med Semper Oper, Hofkirche och Kungens Slott

-       Stråket Bahnhof-Stadtmitte

Om tiden räcker

-       Grosser Garten

 

 

Torsdag

22/10

 

 

 

 

08.45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kväll

 

Avresa till Dessau via

-       Landschaftspark Goitsche (omvandlat kolgruvelandskap)

(Entréavgift 1 Eu ?)

-       Ferropolis Grävmonsterutställning (ej besök)

-       Oranienbaum - stad, slott och park

-       Wörlitz Park

Incheckning  Dessau Jugendherberg

Fredag

23/10

 

 

08.00

 

10.00

 

14.00

Avresa till Park Luisium, Waldersee

Bauhaus, Dessau  (Entréavgift  till utställningar)

Roseburg park och slott under restaurering

Landskapsarkitekt Crista Ringkamp

 

Lördag

24/10

 

08.00

 

20.00-21.00

Hemresa  Rostock-Gedser

Ankomst Malmö, Alnarp, Lund

Fullspäckat schema

1 Läs mer >>

Fattar inte att vi ska till tyskland snart! Går inte riktigt in i mitt hue :P

Men det ska bli riktigt kul! Allt händer så snabbt och så mycket så det känns som att man bara flyter med och jobbar på. Men det är kul alltihopa! Även fast det blir stressande när det är mycket man måste hinna med, fast det är roliga saker. T ex detta med SM, sjukt mycket som ska fixas, och det blir man stressad över, men samtidigt är det så kul så man är iaf glad när man jobbar ihäl sig. Nää så farligt är det inte! Har det lugnt och skönt också mellan varven. Igår en solig höstdag, sitta i en solstol inne i kaninernas rastgård och läsa Harry Potter. DET är livet ;)

Imorgon ska någon av våra lärare eller vad man kallar dem doktorera.  Det är någon högtidlig sermoni som de tyckte vi skulle ta chansen och vara med på. Är inte jätte laddad inför det, men efteråt bjuds det på tårta och det säger man ju inte nej till hehe.


Haradals Didderick som jag nu ska kalla honom hehe

Närmar sig

0 Läs mer >>
Imorgon ska jag göra min "faster" glad, jag ska skippa en föreläsning. Lång historia varför hon blir glad av det som jag inte orkar dra nu kl snart halv ett på natten. Jag är i alla fall hemma i ängelholm :) och i och med att jag hoppar föreläsningen om Alnarps historia, som jag typ redan har hört (glömt också kanske :P) så är jag ledig imorron!

Hoppas på en fin dag där man får lite gjort. Vilken underbar frihet man har nu när man inte har omtenta hängandes över sig.

Vad jag behöver göra:
- tänka på packning till Tyskland
- handla shampoo mm på ÖoB
- Klippa mig
- Hoppa med niner
- hitta födelsedags presenter
- fixa med SM
- träffa lite vänner
- och just ja, bara för att man inte har föreläsning så betyder det inte att man är ledig, så därför ska man trycka in lite pluggande också :)


Jag och ems i vårt projektarbete, haha.. Jag fick ett sug av saknad efter kemi för någon dag sedan. NV ligger fortfarande varmt om hjärtat. Landskapsarkitetktprg har såklart en naturvetenskaplig del också men...
En sak saknar jag inte iaf: Fysik B. Huu, försökte hjälpa Hanna med det men det var inte lätt och inte kul, det är jag säker på att jag inte kommer sakna!

Hemma

0 Läs mer >>
Märks det att jag är tillbaka igen eller?

Det har ju inte skrivits nu på ett tag, eftersom massa annat har kommit emellan. Iof kan man ta sig tid, men jag skriver bara när jag känner för det och man orkar inte när det är massa annat man ska göra. + att det skulle finnas risk att jag bara skulle beklaga mig för tentan så det skulle inte vara så underhållande heh...

När man skriver regelbundet i bloggen så medför det att man får fler läsare. och när man då slutar skriva i en period så skutar ju folk förståeligt att titta i bloggen. Några håller ändå ut, och det är ju trevligt :) Jag kan tänka mig att storbloggare verkligen känner press att de måste skriva hela tiden eftersom det är så många som går in på deras bloggar. Själv satsar man ju inte på att bli nya BlondinBella och man skriver inte för någon speciell mer än sig själv typ, men det är ändå kul att följa besökarantalet på bloggen :) 

Jag har inte storslagna siffror precis, men de har sakta gått uppåt. Förutom nu när jag inte skrivit så har det legat på en jämn låg nivå. Men en dag var det väldigt konstigt. Man får se besökarantalet i form av ett diagram och en dag förra veckan hade den skjutit i höjden. Det hade bara varit 3-5 unika besökare på sidan, men antal sidvisningar var 55 st! Mkt märkligt.. men lite kul, vad kan jag ha gjort för något den dagen som gjort att någon eller några kollat konstant? hmm

Besökare

0 Läs mer >>
Jag har inte så många idoler, vad jag vet, har kanske mer än man tror men man uttalar det inte. Men här måste jag berätta om en idol som jag tycker är sjukt bra!

Anna Blomberg. Kanske inte säger er så mycket, men ni vet nog vem hon är och jag säger Kåta Gun i Kvarteret Skatan eller Angela Tiffanys kompis i Hipp Hipp! Jag har alltid tyckt hon var riktigt talangfull i Kvarteret Skatan och igår såg jag Robins  där Anna gjort en parodi på Hollywoodfruarna som var såå himla rolig! Jag skrattade så jag fick tårar i ögonen, måste låtit som om jag grät också eftersom jag försökte skratta tyst hehe :P

Titta:
http://www.youtube.com/watch?v=KXuui7y5dYoEn idol

0 Läs mer >>

- ingen vanlig replik man brukar uttala direkt, men så är det.
Ni som är trogna läsare vet att jag hade ett dilemma för ett tag sedan. Skulle jag följa med familjen och släkten till Rom när mamma fyllde 5tio eller skulle jag stanna hemma med skola och Kaninhoppnings SM.

Detta problemet har varit löst ett bra tag nu, men jag har nog inte skrivit om det här. Det är nämligen så att på Söndag (tidigt som faen) så ska vi åka till tyskaland med klassen! Det kommer bli superkul, men det krockar...

Därmed blev det inte så svårt val. Jag vill såklart vara med på tysklandsresan och det är flera obligatoriska saker i skolan den veckan de är i Rom så jag skulle ändå inte kunna åkt med så lätt. Vilket känns väldigt skönt. Klart att jag absolut vill till Rom med hela gänget, men man blir så kluven när det är massa andra saker man också vill göra.

Nu har jag också dragit igång det hela med invigningen till SM. Det kommer bli jättebra, men det ska det bli när jag har lagt ner så mycket tid på det. Med allt som man haft i skolan och nu att jag kommer vara ute ur landet och utan dator i en vecka har ju ökat pressen med att jobba och få färdigt stora delar av invigningnen. Men jag tycker andå att jag lagt upp jobbet bra så jag ska nog ta och hinna med allt. Tyvärr kan jag inte avslöja många detaljer om det ännu. Kom och se det istället den 30 Oktober kl 9.00  i Qpoolen i Hässleholm :)Ikväll blir det tentafirande med sushi :D

JAA det krockar!

2 Läs mer >>
Jag klarade tentan!!! 65,5 var man tvungen att ha för att bli godkänd och det var precis det jag hade.

Man har inte riktigt kommit ifrån gymnasiesvängarna ännu, där skulle jag inte varit nöjd med att precis klara ett prov. Men här är det ju annat som gäller även om detta också betygsätts, så är de inte lika viktiga betyg om än helt ovesentliga.

Jag tror dett det som jag lite grämer mig för är vid ett träd. där slutade jag att tänka helt och hållet, mitt resonemang där vara bara helt # korkat haha... Jag hade skrivit det rätta svaret, men suddade ut det och skrev ett annat bara för.. Jag har ingen bra förklaring till varför! Så där miste jag 3 poäng. MEN på andra växter hade jag grym tur. Vem visste att två av dem jag och två andra satt och diskuterade en halvtimme innan tentan började att de skulle komma? Om inte vi skulle pratat om dem skulle jag aldrig klara det, så där tjänade jag ihop fyra poäng.

Senaste veckorna har varit fullt upp med pluggandet. Jag har inte gjort mycket annat än det.. jobbet har krävts men det är inte meningen att man ska lägga ner såå mycket tid. Dock kunde man kanske lagt upp sitt studerande bättre, men det blir ju aldrig så.

Men skit samma, I DID IT!!!

YES!!!