0 Läs mer >>
Det är mycket snack just nu om hur mycket godis svenska folket äter vid påsk. Sjuka mängder! Detta året för en gångs skull har jag gjort en pakt med mig själv att jag inte ska äta så himla mycket godis i påsk, eftersom man bara äter för att man ska och inte för att det är gott, då är det något som är fel. Här kommer mina tips hur man ska få i sig mindre godis i påsk:

1. Ät ENDAST det godiset du tycker är riktigt gott. Hur ofta händer det inte att på botten av påskägget från mormor och morfar ligger kvar flertalet godisbitar som man egentligen tycker är äckliga men man äter dom ändå bara för att man inte kan slänga det.

2. Förebygg hunger med annat än godis. Hur ofta händer det inte att man är bortbjuden och kommer jättehungrig, men maten är inte klar så man äter godiset som står framme för att stilla hungern, onödigt!

3. Önska dig annat i påskägget än godis. Varför inte lite smink, strumpor eller underkläder i ägget istället :)

4. Byt ut godiset mot annat gott. Frukt, snacks, kaffe och te mmm!


ÖÖÖ, vem tycker egentligen om dessa sockeräggen?!

Påskgodis

0 Läs mer >>
Det går i rasande fart mot sommarlovet och då är det sommarjobb som står högst upp på listan får många. Inte lätt att hitta jobb, jag är imponerad över dom som skriver cv, besöker olika platser, söker och söker. Måste vara väldigt uttröttande, men måste man så har man ju inget val. För de flesta studenter så är är det hur viktigt som helst att få in pengar under sommaren så man kan leva under resten av året.

Jag gjorde det lätt för mig, tog mitt gamla sommarjobb iår igen. Känns skönt att ha jobb men egentligen skulle jag viljat prova något annat också. Gärna något som är lite kopplat till utbildningen jag läser. Skulle vara kul att vara på någon plantskola t ex. Men men, nästa år får jag anstränga mig mer. Får vara glad att jag har ett jobb som inte bara ger pengar utan är roligt och lite utmanande också. Det är inom hemvården :)

Sommarjobb

1 Läs mer >>
Inatt drömde jag att jag hade fått 37 kommentarer på ett helt vanligt inlägg jag gjort. Tyvärr var inte det sant...

Jag har drömt om kaninerna igen. Liknande den drömmen jag hade för ett tag sedan när jag drömde om Nina, att jag tänkte förnuftigt och inte sprang tillbaka och försökte rädda henne utan räddade mig själv i stället. I den nya drömmen så är Kungen och Retzina på rymmen, inget konstigt. Men de springer ut på järnvägsspåret och ner i en tågtunnel. Jag och mina kaninhopparvänner försöker fånga dom. Vi lyckas fånga Retzina för hon kommer utspringande ur tunneln. men sedan hör jag att ett öredundståg är på väg (hur man nu kan höra att det är ett öresundståg) och säger till de andra att vi måste akta oss från spåret snabbt. Jag tar skydd, men de andra springer i i tunneln efter Kungen. Sen vaknar jag. Jag försökte faktiskt somna om för jag ville veta hur det gick för min älskling, men det gick inte...

Tror att denna drömmen har samma budskap som den förra.

 

en bra och en mardröm

0 Läs mer >>
Underbar film!! Som en äkta Robert Pattinsson fan kan kan inget annat än att älska denna filmen. Han är med i nästan varenda scen, lite bad guy, romantisk, hjälte och sjukt snygg! Hans leende är åhhhh! Okej, vidare till filmen.. Ingen outstanding handling, det var den mest vanliga handlingen som finns för romantiska filmer. Ni vet den att det börjar som ett vad om att få en tjej, sedan bli det kärlek, sen kommer det fram hur det började och de splittar upp. Men det var inte bara det utan mer som hade med familjen att göra kärlek på många plan. Det kändes inte som en film i mängden eftersom det inte var en romantisk komedi utan det var mest bara en romantisk film, men såklart fanns det en hel del komik i den också. Det gillar jag, att filmer som inte är bara gjorda för att vara roliga ändå har mycket humor i sig.

Jag ska inte avslöja slutet, men kan säga att det gjorde hela filmen! Jag verkligen storbölade, i och för sig har jag inte så svårt att göra det när det gäller filmer men ändå... Samtidigt blev jag sur på fjortisarna i raden bakom oss som var så tröga att de inte fattade vad som hände! Ingen barnfilm det här, och ingen killfilm heller hehe.. Men alla som gillar Rob måste se den! Hans roll (Tyler heter han i filmen) påminner ganska mycket om Edward Cullen tycker jag så man lär inte bli besviken om man förväntar sig det :)

Filmens budskap då. Live in the moments. Ta inget för givet. Vänta inte med det du vill ha, ta det! Ät efterrätten först! Jag tror jag behöver sova på saken för att smälta det hela och komma fram till mer bra budkap.

En bra dag idag tillsammans med Hanna. Vi hann även med en fika innan bion på EH. Efteråt gick vi in i nya affären Tretton som öppnat precis. Många fina kläder. Där var ett par jeans med så många hål i att den bara höll ihop i sömmarna. Först tänkte jag att de var förfärliga, lixom hur skönt är det att ha massa hål i byxorna och hur hållbart sen? Sedan berättade affärsinnehavaren om jeansen att de var special gjorda och fanns bara i ett exemplar, och att designern gjorde kläder som fanns i London och Paris och att de kostade typ 1600 spänn. Sen tänkte jag att de byxorna var ju ändå ganska häftiga, coolt att ha brallor som sticker ut (för det skulle de verkligen göra!) och om man nu ändå ska ha hål i byxorna är det lika bra att gå hela vägen. Tänk så lättpåverkad man är, haha! Remember me

1 Läs mer >>

I lördags var vi i Helsingborg hos Py. Galet och skoj! Här kommer några väl utvalda bilder som är ganska rumsrena för allmänheten :P


Taco mums!


Jag körde med Dust it- pulver och fick fluffigt hår!


Vi "firade" Earth hour och släkte därmed ner och hade tända ljus.


Jägermeistern från livigno och från frysen


Vi lekte lek (så det är inte ems som mäter pulsen på nivi), och fick i oss vääldigt mycket dricka pga av det hehe


Blev dans till dodidodada dengdeng wallabing beng också.

Strawberry Daquiri- den godaste drinken som finns!

Fest!

0 Läs mer >>
Ser åp en mycket märklig film. Yrrol. Hmm kan inte bestämma mig om den är skitdålig, dålig eller har vissa roliga inslag. Konstig är den i alla fall..

Nu fortsätter tittandet med Benjamin buttons otroliga liv. Har sett den några gånger redan men den är bra! och jag har inget annat bättre för mig...

I veckan ska jag se Remamber me på bio har jag bestämt! Ser fram emot det :)

Filmtajm

0 Läs mer >>

Nu är det Påsklov!! Weei, har inte något stort planerat men kommer nog inte vara något problem med att fylla t lovet med skoj saker. Det är ju bland annat påsk som ska firas och i vår familj/släkt är det väldigt traditionsenligt; leta färgade ägg i trädgården, påskkärring, påskbord lika stort som julbordet bland annat.

Jag har listat ut att haren använder mormor som täckmantel när de färgade äggen läggs ut. Brukar vara ungefär 30 stycken som vi ska springa runt i trädgården och leta efter med varsin liten korg i handen.

Oftast faller lotten på min moster att gå ner i mormor och morfars källare där det ligger gamla malätna påskkärringa kläder, sedan smita ut källardörren hoppa på kvasten och knacka på ytterdörren. Hon har en resväska fylld med påskägg med godis i som hon delar ut för de var så tungt när hon flög till blåkulla sen när hon ska sticka trampar hon igång kvasten som en motorcyckel och försvinner runt husknuten så man får aldrig se när hon lyfter tyvärr...

Typ så är det varje år, och jaa jag har yngre kusiner så vi är inte helt galna hehe. Men jag gillar alltihopa :)


Lergörksorkestern som kom och grattade när jag var på 70-års kalaset i helgen. 

Påsk

0 Läs mer >>
Vilken fin dag det har varit idag! Amazing så varm och skönt :) Halva dagen tillbringades i skolan i en varm föreläsningssal med den nya kursen: ekologiska system i landskapet. Sen hade vi också en föreläsning om bergarter mm. Faktiskt intressant, tänk att något man innan tyckt vart dötrist helt plötsligt blir jättespännande. Vet inte om det var för att man inte fattade, inte var någon bra lärare, inte såg någon nytta i att kunna det, inte var mogen att tycka det var intressant eller att man påverkades av alla andra att det var tråkigt. Jag tror mest på vår tråkiga lärare som gillade bergarter, det lyckades tyvärr inte smitta av sig på oss elever, en opedagogisk lärare som egentligen är pensionerad kan bli katastrof...

Efter skolan tog jag och Linnea en lång promenad längs stranden, vi köpte glass och såg ut en joggingrunda som vi ska börja springa "minst två gånger i veckan, helst tre". Sen känner jag mig stolt för jag har kommit till skott att damsuga rummet, jag borde ta tag i skrivbordet också och det är inte omöjligt att jag kommer göra det också.
Sen har jag äntligen skickat iväg begreppsuppgiften. Alla i klassen har fått ett ord som man ska ta reda på betydelsen av så ska det bli en ordlista när allt är samlat. Jag hade världens flyt för jag berättade för pappsen vilket ord jag hade (PBL- plan-och bygglagen) och det var precis det han jobbade med, så det drog jag lite nytta av, även om jag inte skrev vidare utförligt. I alla fall hade jag färdigt det redan i helgen, men har inte skickat iväg det för jag har glömt. Igår ringde christina mig och undrade om ja skulle med till malmö, hon undrade också om jag hade skickat in uppgiften, hade jag ju inte. Men hon sa att jag skulle vänta för hon hade inte heller så var hon inte ensam om att skicka in det sent. Dum som jag var så tänkte jag javisst, kan ju skicka in det sen. Det roliga är att när vi sedan ses vid bussen så berättar christina att hon fick ett infall precis när vi lagt på telefonen så hon hade skrivit ihop sin text och skickat iväg, haha! Lite taskigt... näädå jag får skylla mig själv att jag glömt skicka in den, hade den ju föärdig redan i helgen, men ganska skoj ändå.

Nu till texten som hör till rubriken! Grillen har varit framme i Lommaborgen! Så det blev grillad korv med bröd till kvällsmat utomhus. I MARS!! har nog aldrig grillat så tidigt, men varför inte, det var ju verkligen väder för det :)


blev inga kort tagna så jag fick leta efter en grill bild på datorn, tyvärr inget större utbud, men här är i alla fall en korv heh

Grillat!

0 Läs mer >>
Har haft en trevlig dag i Malmö idag. Se man började på denna utbilningen så börjar mann uppskatta parker mer och mer, så istället för att hänga på shppingstråken strök vi runt i Pildammsparken istället och underhöll oss. Skojjsigt! sen åt vi falafel och fikade också så lite normala är vi i alla fall hehe

 

drar till malmöö

0 Läs mer >>
En härling promenad till Lomma beach. Tänk till våren/sommaren när det är varmt och man kan ta med sig en grill och mysa på starnden, åhh vad jag längtar till det :)

Men det är inte fel på havet och alltihopa idag heller. Jag och sofia började promenaden med en glass för att verkligen få in stämningen (+ att soph inte hade käkat lunch :P) Glass funkar i alla väder och köldhetsgrader hiih.


L-Beach

0 Läs mer >>

Idag tänkte jag tanken: Fy vilken bra skola jag går på! Och det är sant, jättekul utbildning, bra lärare, fin skola och trevliga och kul klasskompisar. Kan inte bli bättre! Här är en liten informativ text om hele altet :)

Funderar su på att bli LANDSKAPSARKITEKT?

Det är stor skillnad från NV, nu är det blandat folk som läst samhälle, estet och andra liknande linjer vilket gör klassen till en bra blandning med olika kunskaper och bakgrund. Upplägget på utbildningen tycker jag är väldigt bra för det är så varierat både med praktiskt och teori.

Till att börja med hade vi växtkännedom då man tillbringade mesta av tiden ute i parken och lärde sig massa latinska namn sen trädgårdshistoria som var mer teoretisk, sen formlära då vi satt och skissade, klippte och klistrade hela dagarna. Och nu har vi precis avslutat Projekt 1 där vi har fått ta anvädning av det vi lärt oss och jobba med "landskapsarkitektuppgifter", t ex göra om en plats. Så det har blivit mycket praktiskt med skissade på ritsal långt ut på nätterna, hehe. En kurs i taget vilket är skönt, och vi har ännu inte haft någon salstenta utan haft andra typer av tentor och inlämningar.

Lärarna är bra, skolan är fin, en hel del aktiviteter och sen är det ju nära till både Lund och Malmö. Det är många i klassen som bor i Lund och Malmö. Jag bodde i Lund det första halvåret och tog bussen till skolan. Tar inte heller så lång tid att cykla om man känner för det, typ 30-40 minuter tog det för mig från Lund.

Det finns en del bostäder i Alnarp och i Lomma. Jag bor i korridor i Lomma nu där det bara bor studenter som pluggar i Alnarp. 7 minuter på cykel till skolan känns ganska lagom :P Saknar Lund lite för det händer såklart fler saker där, men det är skönt att ha nära till skolan och väldigt mysigt här.

Vad jag har hört så är det ingen större skillnad på utbildningen här nere än i Uppsala. Skillnaderna som jag förstått är att att upplägget på utbildningarna är lite annorlunda. I Alnarp har man bättre möjligheter att odla så det kanske blir lite mer inriktat på växter än i Uppsala. I uppsala har jag hört nått om att se har några företag som de samarbetar med, vet inte hur det funkar.

Landskapsarkitekt

0 Läs mer >>
Jaha då vart man här igen, hehh det var igår jag var här senast :P Nu ska jag inte flänga fram och tillbaka på ett tag. Nu ska jag stanna veckan ut och sedan åka hemåt på fredag antagligen för att fira påsklov! Weei :P

Fast vad ska jag göra då? Känns som jag har haft lite lov nu eftersom jag varit så mycket hemma. Får ta och komma på någe...

Imorgon tar Projekt 1 kursen slut på riktigt, skönt! Det som inte är lika skönt är att den slutar med litteraturseminarium och diskussion i korridoren. Jobbigt, speciellt eftersom jag inte är riktigt förberedd... Har tänkt att jag ska gå upp tidigare imorgon så jag kan bestämma vilke text jag ska framföra bland annat. Onsdag ledig! Får väl underhålla mig här nere med nått, går säkert att hitta :) På torsdag och fredag är det dax för ny kurs: Ekologiska system i landskapet. Känns onödigt att börja med ny kurs såhär innan lovet, men det finns väl någon baktanke med att vi ska lära på lovet eller nått...

Dax att sova kanske.. Ciao gonatt!

Back in Lomma