0 Läs mer >>
27 minuter har gått på årets sista dag. Det har varit ett bra år, ett mycket bra år! Jag har gjort mycket detta året som jag inte tagit mig för eller vågat innan. Jag har varit självständig och säker i mig själv. Jag har gjort det jag velat när jag inte haft något att förlora. Jag har varit glad och känt mig lyckligt lottad och det sista jag tänkt nästan varje kväll innan jag ska sova är: vilken bra dag det varit idag!

År 2010 känns som ett hållstensår (konsigt ord kanske). Då jag tog kommandot och blev huvudrollen i mitt liv, så som jag vill att det ska vara. Nu börjar det, eller det har börjat. Som om 2010 var första filmen i en triologi eller ännu längre filmsession.

Tre minnespunkter 2010:
Januari v3: Livigno! En fantastisk resa där jag och mitt resegäng hade sjukt kul tillsammans!
Projektet: Ett helt nytt sätt att arbeta, en helt ny värld. Går inte att beskriva utan man måste uppleva de sena nätterna på skolan med tidspress, flumm, utspillt kaffe, pizza beställningar, inspiration, frustration, pennor, skalstock, musik och trötthet för att veta vad jag snackar om.
Sommaren 2lax10: En helt perfekt sommar på alla sätt. Jag vill inte ändra någonting och vågar påstå att det är den bästa sommaren hittills!

För kommande år då? Jag har goda förhoppningar om att det kommer en spännande uppföljning på 2010. Året kommer inledas starkt med en vecka i Chamonix och sen är man igång!

Nytt år

0 Läs mer >>
Här är listan! Detta ska jag ha med mig till Chamonixxxxx. Kan hända att jag får göra visst urval beroende på hur mycket som får plats i väskan. 

*Necessär med allt innehåll
* Större handduk
* underställ x2
* Fleece underställ
* skidstrumpor x2
* vanliga strumpor
* underkläder
*mjukisbyxor
* tjocktröjor
* t-shirts
* jeans
* badkläder + handduk?
* laddare till mobil
* laddare till kamera
* laddare till iPod
* näsdukar
* vantar
* mössa
* skidglasögon
* kexchoklad
* solglasögon
* termobyxor
* skidjacka
* vinterkängor
* skor
* pyjamas
* festkläder
* hjälm
* iPodspelare + extra batterier
* solkräm
* Pjäxor
* Badtofflor
* walkie talkies
* skidryggsäck


Handbabage

*Färdhandlingar
* Sjukförsäkringskort
* iPod
* mobil
* kamera
* filmkamera
* tidning
* bok
* spelkort
* pengar
* pass
* matsäck
* godis
* spel- hur fan visste du det?!
* näsduk
* tandborste och sånt
* tuggummi
* uppblåsbar kudde
* skrivhäfte + pennor
* plånbok
* tärningar
* bilspelet
* något att plugga på..
* liten handduk

Packlista!

0 Läs mer >>
Bad update, sorry! Lots to do.. And I'm writing in english because I have been talking some english lately.

Charlotte och Fanny är tillbaka från sina äventyr i Australien och Bali mm. Det var underbart att träffa dem igen! Vi hade Assaiträff igår och det kändes som det gått två dagar sen vår senaste träff, men det var nästan två år sedan istället, eller inte riktigt men typ. Två australiensiska kompisar till Charlotte var också med, därav det engelska pratet. Mycket trevliga båda två. Jag hängde med dem idag också då vi åkte skridskor på Danskesjön! Hanna var också med, kul!

Sen blev det till att städa kaninburar och plugga. Börjar kännas som jag har det lite under kontroll nu i alla fall. Kan nog bli färdig med inlämningsuppgiften imorgon! Så får jag börja ta tag i packningen till resan. Men innan jag kan ta tag i packningen måste jag ta tag i alla grejer jag har på mitt rum som är i total kaos just nu. Jag kan hitta vad som helst där inne, samtidigt hittar jag ingenting där heller. Och så ska kläder tvättas, lite grejer inhandlas, pengar växlas och lite annat smått och gott som alltid.

Jag och sanna var på väla igår och shoppade upp julklappspengarna på rean! Hittade flera fynd faktiskt.


Enda bilden på datorn nu som har koppling till Assai, hehe..


Snart, SNART!!!

Snart nytt år dessutom. Får väl bli en liten krönika med lute nyårslöften också snart.

Update

1 Läs mer >>
God Jul vänner!
Här är lite julbilder från iår!

Lucka 24

0 Läs mer >>
Jag började att skriva på ett bittert inlägg om skolarbete och julstämningen som bortblåst och allt var jobbigt och piss. Men nu har jag gonat till mig igen! Skolböckerna är undanplockade, jag har haft gott snack vid kaninburarna med Hanna, julklappar har slagits in, pepparkakshuset håller på att byggas ochbingolottos uppesittarkväll står på på TVn. Inte för att jag tittar på det men jag kan tänka mig in i andras jultradition att se på det och kan faktiskt känna julstämningen genom det.


Från min tur i måndags, dock var det ännu ljuvligare väder i onsdags men då hade jag såklart inte med kameran..


Granen precis när vi tagit in den.


Nu är den klädd!

Jul i stugan!

0 Läs mer >>
... Att vi åkte till Chamonix! Hela gänget möttes upp i Helsingborg och vi hoppade på bussen. Men resebolaget hade omstrukturerat sig en aning och gjort lite besparingar så istället för att åka ner till alperna åkte vi österut till Perstorp. Tydligen hade de en skidbacke där, "hotellet" som vi skulle bo på var hos mormor. Mormor hade fixat iordning två rum där vi tryckte ihop oss i. Vi agerade precis som att vi hade kommit bort. Vi packade upp och la oss på sängen och vilade efter den uttröttande resan. Efter ett tag kände vi att vi skulle göra något. Så vi gick ner i Perstorps centrum, dock hade alla affärerna stängt... Väl tillbaka igen så hade bara halva dagen gått. Jag föreslog att vi skulle dra till backen och kolla in den, men det var ingen annan i gruppen som riktigt nappade. De ville vila upp sig inför morgondagens skidåkning istället. Jag började fundera lte på skillnaderna mellan Mont Blanc och perstorps skidbacke och inte förrän här började jag känna mig snuvad på resan. Haha!!

I natt jag drömde..

2 Läs mer >>
Bästa jullåten är denna tycker jag! Fint budskap. Vilken är er favorit?Sen vet jag också vilken som är det absolut sämsta låten också. Men bara för det lyckas jag inte hitta den. har bara hört den en gång på radion, så det är förmodligen en ny låt. Den går så här nånting: Det enda jag önskar mig i julklapp är lite lalala.. Någon som känner igen det?

Julmusik

1 Läs mer >>
Dax att ta tag i livet, nää mena lovet, eller nää både lovet och livet. Det är ju typ samma sak... Efter denna lilla filosofiska utsvängning så ska jag komma fram till vad jag vill komma fram till. Alltsååå:

Lovet har nu börjat och jag har prickat av vissa delar på min listan över vad jag vill hinna med på lovet. Jag har åkt längdskidor på stranden. Underbart! Tog på mig pappas storlek 42 pjäxor packade in skidorna i bilen och körde till stranden där jag var i princip helt ensam. Mötte två andra som också var ute på tur.

Jag rastade kaninerna och bytte toaletterna. Sen hämtade jag upp Axel på stationen i Hässleholm och körde till Kristianstad och hälsade på farmor och farfar. mycket trevligt. Vi stannade över natten och på vägen hem till Ängelholm idag körde vi inom mormor och morfar också. Nice!

Så nu borde jag ha samlat på mig tillräckligt med motivation och jobbat bort tillräckligt med intresse för annat för att kunna sätta mig ner och göra skolarbete. Eller? Jag vill ju träffa några vänner, köpa julklappar, baka bröd, göra julgodis, åka skridskor, åka skidor och fixa med kaninerna också.. Känner att lite planering krävs för att allt ska gå som jag vill.

Detta är min plan. Man får ta lite i taget. Ikväll ska jag börja med sökningen efter sista artikeln. Imorgon ska jag gå upp tidigt (Klockan 8.05). Hoppas det är fint väder för så ska jag äta frukost och göra mig iordning för en liten skidtur på längdskidorna. Sen är det pluggdax! Då tänkte jag hålla till på biblioteket om jag har fixat klart med artiklarna och sitta där och läsa igenom dem. Därefter (detta är bara i min ytterst tidsoptimistiska värld) kanske jag träffar på Emelie och Sanna och käkar lunch och går en sväng på stan och inhandlar någon julklapp. Sen ska jag hem och börja skriva på mitt referat på artiklarna samtidigt som kaninerna springer i rastgårdarna.

Hoppas det blir såhär imorgon! Det är min vision i alla fall :)

At home

0 Läs mer >>
Va trevligt det ska bli med vår igen sen!

Lucka 23

0 Läs mer >>
Skridskoåkning i Knäred, kuul!

Lucka 22

0 Läs mer >>
Min och Alexandras första skoldag!

Lucka 21

0 Läs mer >>
Så här ska det vamen är mer sällsynt just nu..

Lucka 20