0 Läs mer >>
Ännu en helg out in the blue. Den har varit bra! Inte hunnit med precis så mycket som jag tänkt mig, men har ändå blivit det viktigste. Sen när har man hunnit allt lixom?! Skulle varit väldigt tråkigt om man inte hade saker kvar att göra ju.

Igår blev det till att hämta hem ninerna igen, känndes skönt att ha dom tillbaka. Även fast de bor utanför huset så har det kännts extra tomt när de inte varit hemma faktiskt. Ems kom igår och bjöd mig på paj och brända madlar, amazing! Vi lade ner vår själ i en raspberry daquiri drinkvariant med ett väldigt lyckat resultat faktiskt. Det tog nog mer än en timme att göra det hehe... Men vi gjorde den samtidigt som vi tittade på melodifestivalen så vi blev avbrutna ganska ofta för att springa till tvn och lyssna lite på varje låt. Sen kom Sanna och vi stack ut på stan en sväng.Idag var det upp tidigt för årsmötet i Klippan. Trevligt, spec den goda smörgåstortan som vi fick :) Sen var det snabbt hem för att hinna röja undan lite i huset i några minuter innan familjen kom hem. Mycket tidigare än vad jag räknat med, men men jag hann ta bort det värsta i alla fall, även om man inte kunde se att jag hade gjort det hehe ;PNu vecka börjar snart, jag ska gå och lägga mig tidigt idag. Behöver ta igen en hel del sömn, har typ festat tre dagar i rad nu :)

Helg

1 Läs mer >>
Min uppskattning för poesi är inte särskillt hög, i alla fall inte den klassiska oförsåeliga :P

Men detta är fina grejer! Från filmen 10 things I hate about you.

I hate the way you talk to me,

and the way you cut your hair.

I hate the way you drive my car,

I hate it when you stare.

I hate your big dumb combat boots

and the way you read my mind.

I hate you so much it makes me sick,

it even makes me rhyme.

I hate the way youre always right,

I hate it when you lie.

I hate it when you make me laugh,

even worse when you make me cry.

I hate it when youre not around,

and the fact that you didnt call.

But mostly I hate the way I dont hate you,

not even close

not even a little bit

not even at all.

Dikt

0 Läs mer >>
Trevlig kväll igår, det var pokernight :)
Jag hade riktigt flyt och klarade hålla kvar mig ända till slutet. Det blev sudden death mellan mig och jesper och där hade han turen med sig.

Nu har jag hämtat upp alla ninerna igen som jag haft utaccorderade i Ängelholm. Jag borde ta tag i städningen här i huset, när man huserar själv så låter man allt vara och tänker att man gör det sen istället. Så "sen" borde komma snart jag och Ems ska ha melodifestival sittning här och då kan det inte se ut som hell.. I alla fall inte att det gör det när familjen kommer hem imorgon.

Sen borde måste jag läsa lite kurslitteratur också men det ska nog hinnas med.

Poker

1 Läs mer >>
Idag har jag satt min plan i verket! Ända sedan vi gjorde den här pricktecningen så visste jag att jag skulle ha den på väggen på mitt rum här i Lomma. Dock har jag varit ganska feg med att våga ta den + att det är ett papper som är 2x2 meter och man måste ha bil för att kunna transportera det. Men idag tog jag tillfället i akt. Jag valde ut min medbrottsling Jennie som hick hjälpa mig att smyga in i ateljen och leta bland bunten med stora papper för att hitta "min". Antar att ingen kommer behöva dessa teckningar mer och ingen annan i min grupp har ju tagit den så jag har ingen skam i kroppen.

Visst är teckningen gjort för att va på mitt rum!?
Konstnärerna är jag, Fredrik, Emilie, Malin, och Moa :)och den består endast av prickar! coolt va?

Min vägg

0 Läs mer >>
Fick dåliga nyheter nere från Alperna idag. Grannpojken har gjort sig illa i ryggen och ligger på sjukhus. Han och familjen åker hem i morgon. Usch vad tråkigt, lider med dem. Rygg skador är inget att leka med! Så fruktansvärt störigt att skidåkning som är så himla roligt och världens härligaste kan innebära en stor fara och fruktasvärda skador. så synd ;,(

En annan dålig nyhet är att den årliga vaccineringen som brukar ha i SKH inte blir av och jag har vetat det! Tack frida för du berättade, så man kan ordna upp sina planer lite. Antingen blir det att köra Skåne upp och ner fyra gånger i rad eller hitta en bättre lösning eller hitta ett helt annat alternativ. Blir så trött! Vaccination måste ninerna ha i alla fall på den ena eller andra sättet. Jag kör hellre 1000 varv runt Skåne än att utsätter ninerna eller mig för att drabbas av de sjukdomarna...


bad news...

0 Läs mer >>
Yesss! Jag klarade det! Att göra paj! Och det blev gott dessutom!

Okej paj är inte särskillt svårt att göra men jag är ändå stolt. Jag följde inget recept utan blandade ihop vad som kändes bra + tidigare erfarenheter från pajbaket förrförra veckan. Här kommer mitt recept på pajen jag döpt till HHP (Hannas-Havs-Paj)

Ingredienser

Paj deg:
Smör
Mjöl
vatten

Äggstanning:
Ägg
mjölk
grädde
dill

Innehåll:
lax
crabsticks
brockoli
paprika

granering:
ost

Gör så här:
Blanda till pajdegen och låt stå i kylen ett litet tag. Kladda sedan ut det i en pajform och förgrädda pajskalet i ugnen 10 minuter. Blanda yill äggstanningen och dela ingredienserna i mindre bitar. Lägg i ingredienserna i det förgräddade pajskalet. Häll över äggstanningen och stö över lite ost över det hela. Sen in i ugnen i ca 30 minuter. Sen Klart!
Lätt och frmförallt gott, jag tror det är svårt att misslyckas när man gör paj :)

En av mina "mål" (eller önskningar kanske är bättre ord) när jag flyttade hemmifrån i höstas var att bli bättre på att laga mat och jag känner faktiskt att jag har utvecklats en hel del :)

Paj

0 Läs mer >>
Ingen skolan idag.. Jag hoppade över det, nu när snön öser ner så känns det dumt att ge sig ut på vägarna. Ska försöka jobba lite här hemma istället. Synd att jag missar föreläsningen, veckans ända men men, jag får förhöra mig med klasskamraterna istället.

Det känns lite konstigt idag. Vecka 8 har börjat och jag står inte på ett par skidor som jag har gjort de senaste hmm hur många år..?
Räknar baklänges..
09 - Ischgl
08- Bad Gastein
07 - Sölden
06 - Mayrhofen
05 - Brixen
04 - Sälen
03- Sälen
02 - Sälen (13 år)

PÅ 8 ÅR!!! sorgligt... men samtidigt är detta första året som jag inte är ledig vecka 8 heller så att.. jaja :P

En annan sak.
Ser på vakna med the voice och David Guettas låt kom. jag har aldrig fattat att han sjunger sexy chick. Jag har alltid sjungit sexy bitch haha, piinsamt!

Måndag

0 Läs mer >>

Är ensam hemma, inte ens ninerna vid husknuten gör det hela ännu tommare, men men ingen fara på taket. Jag hörde att mamma och Anette hade fått egen pistvisning idag av Johan, guiden vi träffade i Livigno, haha!

Jag sitter nu och ser på filmen Yes Man! Gaanska rolig, men den har ett bra budskap. Den där jobbingen med kamera tycker jag låter väldigt skoj. Det ska jag prova till våren :)

http://www.youtube.com/watch?v=SqBCyBa7BJE

Yes Man!

0 Läs mer >>
Lider med de kaninägare som var uppe i Nyköping där taket rasade in på deras kaniner. Håller tummarna att så många kaniner som möjligt kan räddas och att kaninerna slipper lida. Vilken mardröm, påminner lite om den drömmen jag hade förra veckan...

DN-nyheter
Takraset

0 Läs mer >>
Har haft Livigno återträff, mycket trevligt! kul att alla kunde vara med och kul att filmen som vi gjort blev uppskattad. Nu när den äntligen har haft premiär får den komma ut i ljuset. Här är länk:
Del 1: http://www.youtube.com/watch?v=-aqLd6vX92M
Del 2: http://www.youtube.com/watch?v=4WOFUcZzN08

Nu är jag ensam hemma. Känns lite hårt som sagt med tanke på att mamma, pappa, axel, hugo, helen, johan, hanna, erik, pontus, anette, frans och anton är på väg ner till alperna, ítalien... Dumt att man oftast bara får vistas en fjuttig vecka om året på den platsen man tycker om mest, orättvist!

Det är i alla fall skönt att ha huset för sig själv! I alla fall i vissa avseenden. Som att man kan bjuda hem gäster :P
 sova länge och vara uppe länge. Imorgon har jag planer på att rasta ninerna, städa deras burar, läsa kurslitteratur och träffa vänner. Tror det kan bli en bra dag :)

alone

1 Läs mer >>
Det var bara ner och vända :P Imorgon hoppas jag att vädret håller sig lugnt så jag kan köra direkt från skalan hem. Då Har familjen lämnat landet för att åka ner till alperna (mamma!). Skulle gärna hängt på men känner att denna kursen inte är dn bästa att missa så mycket av även fast vi mest har eget arbete. Inte en chans att jag skulle gjort något där nere lixom :P

Ni måste höra och se denna också, fantastisk! Kurt Hugo och Sam Tsui är mina nya idoler <3
MJ Medley

Snabbvisit

0 Läs mer >>
Jag erkänner att vi är lite knäppa i skolan, med det förgyller bara tillvaron. Se på våra dagliga kaffekoppar som det riktigt lyser om. :)


Glöm inte lillfingret ;)


En STOR resväska!

Mobilbilder