0 Läs mer >>
Har haft en underbar dag i Austin idag! Solen har varit framme hela dagen och såklart lämnat spår på mitt oförberedda skinn... Men så skönt att ha sol och värme och gröna träd. Att vara i USA är också väldigt häftigt. Känns som att vara med i en scen från en amerikansk film. Vårt "inn"/hostel vi bor på är precis upplagt som man förväntar sig. Men det är fint och bra. Idag har vi gått en massa längs med floden. På kvällen mötte vi upp med proffessorna som också har kommit ner för att gå på konferensen. Blev massa dricka för vårt stora gäng.
 
 
 
 

Sommar

0 Läs mer >>
Har mått bättre idag. Yes! Nu taggas det för resan imorgon. Kl 10 kör vi från uni ner till Grand Forks som ligger i North Dakota där vi tar flyget till Minneapolis och sedan till Austin. Har tittat på webcam över Austin idag och där nere har bladen på träden slagit ut, det är varmt och fåglarna kvittrar. Härligt!
Hejdå Winterpeg, ses om en vecka!
 

Texas Baby

0 Läs mer >>
Idag har jag varit sängliggande hela dagen. Gick upp och tvättade och sedan kände jag mig dålig helt plötsligt. Blev lite brunch och sedan vila i sängen. Panodil, frossa, huvudvärk, svimfärdighet, usch! Inte bra nu när jag ska åka iväg. Just nu, efter kvällsmaten känner jag mig faktiskt bättre. Hoppas hoppas! Imorgon måste jag packa och fixa saker.
 
Det har varit en hård vecka. Jag har varit stressad för skolarbetet nu när jag vet att en vecka försvinner i Austin. Men sen försökte jag sansa mig. Vad vill jag ha ut av den sista tiden i kanada? Det är ingen idé att oroa sig för mycket, kommer inte komma ut något bra utav det. Jag ska jobba på hårt, ge gärnet de sista veckorna innan final-exams och final presentations. MEN jag ska inte slava i studion dag och natt och låta vännerna och saker de hittar på bli bortprioriterade. Jag vill fortfarande ha mina nätters sömn och kunna njuta av mina dagar. Det sved att höra av självaste vår proffessor att vi kommer att slava i studion efter Austin. Jag vill inte slava! Jag vill jobba hårt och koncentrerat men inte på hela dygnets timmar. Det verkar vara en vanlig föruteelse att alla lägger sjukt mycket tid i studion.
 
"Have fun" säger de och "Be brave". Det kommer krävas mod av mig att inte jobba häcken av mig och inte oroa mig för mycket. Men jag ska göra mitt bästa. Vad är det västa som kan hända? Inte klara kurserna? Jag kan överleva det. Jag ska "be brave" och "have fun" för det är verkligen roligt och inspirerande i skolan när man inte oroar sig för mycket.
 

Kåsen

0 Läs mer >>
I veckorna är det mycket plugg på dagarna och träning på eftermiddagen vissa dagar när det hinns med. Kl 18.45 brukar vi mötas i Caffeterian och käka kvällsmat. (Extra fakta: Kanadensarna brukar äta tidig middag runt kl 17.30) Vi brukar sitta och tjabba ända till de stänger kl 20. På kvällarna brukar vi ses och titta på film eller gå till university center för en kaffe till exempel. i torsdags åkte jag, Meike, Jacky, Gabby, Humbi och Ouf in till Osbourne och gock på restaurang och sedan till Baked Expectations, mycket god mat och fika efteråt, sånt man förtjänar när man pluggar hårt!
 
 
 

Random Days

0 Läs mer >>
I onsdags gick vi på ett event anordnat av studenter som går någon företagskurs där de har i uppgift att samla in pengar till välgörenhelt genom att fixa olika saker. Våra kompisar Phylicia and Oliver var med i denna gruppen som anordnade en tesammankomst med lite extra twist. Nämligen att teet och kakorna skulle serveras av killar i fluga, utan skjorta. Eventet besöktes mest av tjejer, med det var en några killar också. Man fick snottar, cupcaces, brownies, biscotti, våfflor, choklad fondue och andra kakor. Åt massor! Och killarna gick runt och serverade te, väldigt skojjigt. Under kvällen kunde man få sminka sig och bli fotad tillsammans med killarna, blev även dans och lite push-up show off. Underhållande, haha! Efter fikat hade vi lite eftersnack på 13:e våningen i Pembina Hall. Bra utsikt därifrån!
 
 

High Tea

0 Läs mer >>
Ikväll klädde jag och Meika upp oss fint och begav oss till Winnipegs konserthus på en konstert med Winnipegs symphoniorkester. Det var Pirates of the Caribbean musik som skulle spelas, mer än så hade vi inte koll på. Innan konserten tog vi varsitt glas vin. I konserthallen var det en stor tvskärm ovanför orkestern, och så började filmen och så började dem spela. Vi såg hela filmen fast med livemusik. Kan det bli bättre, det var så häfligt! Hade inte förväntat mig att se filmen, annourlunda och det passade väldigt bra. Verkligen en bra kväll.
 
 

Pirates

0 Läs mer >>
Snöade igår, snöade inatt och snöade idag. Pulsade till skolan. Jag gillar snö, det är mysigt och allt blir ljust och fint. Men jag vill ju se Winnipeg utan snö också. Det är en helt annat ställe utan det vita pudret, jag kan knappt tänka mig det. I April borde väl snön förvinna i alla fall?!
 

SNÖ

0 Läs mer >>
Om någon vill ha hjälp med att höjdsätta en fotbollsplan så börjar jag bli expert på det nu... Men tjänsten kostar ordentligt för just nu vill jag aldrig göra om det ;)

Gör om Gör rätt

0 Läs mer >>
I torsdags blev det besök till The Ranch igen, vilket resulterade i en ganska trött fredag. Skönt att jag inte har lektioner på fredagar, på kvällen tittade vi på film. Lördagen var ganska vanlig den med. Pluggade lite innan brunchen, sen blev det ett jobbigt men bra steppass. Läsa bok och fortsätta plugga. Det blev spelkväll efter middagen, kuligt! Ännu mer plugg på söndagen, nu börjar man känna att det närmar sig slutet och skolprojekten börjar klumpa ihop sig och man är lite orolig för att det blir stressigt att hinna med allt. Lite mer än sju veckor kvar till jag åker hem igen. Det är inte mycket tid kvar. Kommer bli så sorgligt att säga hejdå till alla kompisarna som man levt så nära inpå nu i flera månader. Gillar inte avsked! Samtidigt får jag se pojken, familjen, vännerna och djuren igen som jag saknar så det är dubbla känslor.
 
I dag var det St Patricks day, det var fint dukat i kafeterian och man kunde dricka grön öl till middagen. Smakade inte så annourlunda från vanlig öl.
 
Fin soluppgång.
 

Några dagar

0 Läs mer >>
Build your own cupcake idag i cafeterian!
 

Cupcake

1 Läs mer >>
I slutet av mars är det en lanskapsarkitekturkonferens i Austin, Texas. Den ska vi i Studion åka på! Idag diskuterade vi planerna på hur det ska gå till. Det kommer gå ner tre bilar, dock får inte alla plats där. Jag och några till kommer satsa på att ta flyget en väg och köra roadtrip andra vägen. Coolt! Imorgon ska vi boka flyg och boende. Konferensen kommer vara på University of Texas.
 

Conference Theme

Space, Time, Place, Duration:

The historian David R. Coffin commented that a people’s relationship to the passage of time is demonstrated through its most ephemeral form of art, through its gardens.  From a different vantage, the critic J.B. Jackson noted that while landscape is, “a portion of the earth’s surface that can be comprehended at a glance,” the making of landscape can be understood as the deliberate speeding up or slowing down of natural processes.  Indeed, it can be argued that the connections between Space and Time, Place and Duration are foundational to the shaping of the built environment.  These connections will be the focus of the 2013 Annual Meeting of the Council of Educators in Landscape Architecture, which will be held at The University of Texas at Austin from March 27–30.  We invite all who share an interest in the ways patterns and rhythms combine as solutions to societal needs and as expressions of cultural values to join us.

Scheduled Major Conference Events

Wednesday, March 27th 1pm- Opening address by Rich Haag, Landscape Architect

Wednesday, March 27th 5pm- Amy S. Weisser, Director of Exhibition Development, Memorial Museum, National September 11 Memorial and Museum at the World Trade Center, New York

Wednesday, March 27th 6:30pm- Opening Reception

Thursday, March 28th noon- CELA Lunch

Thursday, March 28th 5pm – John R. Stilgoe, Landscape Historian, Harvard University

Friday, March 29th 6:30pm- Closing Reception LBJ Presidential Library

Texas

0 Läs mer >>
 
Vet ni vad?! Nu är det bara sex timmars skillnad mellan mig och er i Sverige. I söndags ändrade vi nämligen till sommartid. I affärerna är det senaste sommarmodet med skjorts, bekinis och linnen. Även fast snön är borta från vägarna och fåglarna kvittrar i kapp så är det fortfarande minusgrader typ tio stycken vanligtvis. Solen är duktig på att visa sig, det är alltid välkommet och det är ljusa kvällar vilket är helt fantastiskt! Den här tidsskillnaden lurade mig idag. Efter en helldag med presentationer i Studiokursen så var vi tillåtna att gå hem innan kl fem om vi ville, när det vanligtvis är krav på att man stannar hela tiden. Jag tänkte att jag kunde gå hem tidigare vid halv fem, och det gjorde jag. När jag kom hem blev det skype med Alex som precis skulle sova och jag tyckte det var lite väl tidigt att gå och lägga sig redan kl elva. Men sen insåg jag att kl var tolv hemma och att kl hos mig faktiskt var sex! Klockan i skolan hade inte blivit ändrad, så istället för att gå hem en halvtimme tidigare så gick jag hem en halvtimme senare. Vilken miss!
 
SPOTTED: Kaninballonger! den röda var där innan och i fördelsedag fic jag kaninballonger så jag bidrog med en grön kompis :)

Sommartider hej hej!