1 Läs mer >>
Nu är jag hem-hemma för jul! Möttes av en klädd gran, tända ljus, städat och ett pepparkakshus. Julstämningen bara flög på mig för en stund. Mysigt!
imorgon blir det till att skaffa lite julklappar, fika med kompisar och även besiktiga bilen. Sen borde jag ta tag i packningen som jag tog med mig från Lomma. Tog med mig massa saker som ligger packade i påsar. Jobbigt att packa upp med andra ord.
Ser fram emot en skön lugn jul nu. Kommer blir myyys! Lite snö skulle vara pricket över i:t, hoppas!!

Jul i stugan

0 Läs mer >>

Här är då min packlista till skidresan! Man kan säkert klara sig utan vissa grejer men alltid bra att ha en väl utarbetad packlista.  Shit bara två veckor kvar! Ser fram emot det som bara den.

 

I resväskan

*Necessär med allt innehåll
* Större handduk
* underställ x2
* Fleece underställ
* skidstrumpor x2
* vanliga strumpor
* underkläder
*mjukisbyxor
* tjocktröjor
* t-shirts
* jeans
* badkläder + handduk?
* laddare till mobil
* laddare till kamera
* laddare till iPod
* näsdukar
* vantar
* mössa
* skidglasögon
* kexchoklad
* solglasögon
* termobyxor
* skidjacka
* vinterkängor
* skor
* pyjamas
* festkläder
* hjälm
* iPodspelare + extra batterier
* solkräm
* Pjäxor
* Badtofflor
* walkie talkies
* skidryggsäck


Handbabage

*Färdhandlingar
* Sjukförsäkringskort
* iPod
* mobil
* kamera
* filmkamera
* tidning
* bok
* spelkort
* pengar
* pass
* matsäck
* godis
* spel- hur fan visste du det?!
* näsduk
* tandborste och sånt
* tuggummi
* uppblåsbar kudde
* skrivhäfte + pennor
* plånbok
* tärningar
* bilspelet
* något att plugga på..
* liten handduk

packlista

0 Läs mer >>
Min hjärna går på högvarv om dagarna. Är helt slut på kvällarna. Något jag märt på senaste tiden är också att jag är helt slut på fredagarna, är inte särskillt pepp på att sra ut och festa eller göra något annat som kräver enegi, så har jag inte känt innan. Börjar man bli gammal kanske? Borde hitta någon att slå ihjäl tid med, att bara kunna hänga med. typ som jag kan göra med Kungen, men han är inte här där jag behöver honom, och hemma i Ängelholm är det för kallt nuförtiden att vara ute och bara hänga. + att det finns massa andra saker på programmet när man är hemma. Och aom jag tidigare påpekat att man måste hänga med sig själv också.

Vet inte var jag vill komma med detta. Att skriva här är väl bara en undanflykt från att behöva plugga. Tenta på torsdag! Hur ska man lägga upp taktiken? Det är två tentor, en på lövfällande och en på vinter och städsegrönt. Jag har tränat mycket på lövfällande, inte så mycket på det andra. Ska jag lägga in en extra stöt på det vintergröna och gambla lite och hoppas på att klara båda tentorna. Eller ska jag satsa ännu mer på lövfällande så jag verkligen klarar den och kan koncentrera mig på vintergrönt till omtentan? Den modellen kör de flesta i klassen på, att satsa på en tenta i taget. Mitt lilla problem är att jag inte är i Sverige när omtentan tar plats. Visserligen finns det ännu ett tentatillfälle inplanerat så jag kommer ha chans att göra omtenta jag med. Men det skulle sitta så gott att klara tentorna! Fast det nu känns väldigt osäkert. En tenta vill jag verkligen ha klarat i alla fall!

Men WTF klarar jag inte det så gör jag inte, världen går inte under. jag kommer ändå klara det så småningom. Egentligen inte lönt att oroa sig och lägga energi och tid på att tänka så mycket på tentor och omtentor. Bättre att bara köra på, Just do it, och se hur långt det räcker. Men ingen tenta utan tentaångest, det hör lixom till, annars försvinner ju spänningen! ;)
Duktiga studenter i parken.

Taktik

0 Läs mer >>
Har nästan kännts som en helt vanlig vardag idag, nästan. Eftersom jag tillbringat fyra timmar i parken med Ida och Christina och pluggat växter. Det var fint fäder och ingen blåst så det var trevligt, även fast man frös efter ett antal timmar...


Sen bar det hem för lunch, titta lite på skidåkningen på tv och sedan lite lignosskiva, kunde inte slita mig hehe..
Kl 17 så var det tillbaka i Alnarp denna gången i kårhuset för att storstäda där. Damsuga, skura moppa, slänga mm.

Därefter bar det hem till borgen igen, handlade och lagade mat. Spaghetti Carbonara! Sen tv-tittande, slaget om Sverige och Starke man. Efter att jag orkat ta tag i disken så började jag och Daniel jonglera. Vi stod mittimot varandra och kastade tillslut fyra bollar mellan oss. Det var en kul koncentrationsövning. Dock kändes mitt huvud helt slut av alla latinska namn så får fortsätta träna på det där en annan dag :)

Söndag

0 Läs mer >>
Åhhh, brüschan är ju nere i Alperna nu och fixar innan han ska ta emot gästerna i slutet av december. En av arbetsuppgifterna är att lära sig skidsystemet, jag vill också! Tittade på bilder från deras guidekurs och det såg grymt kul ut!

Men det är inte långt till det är dax för oss att dra oss neråt. Har fått rapport från Axel att vi kommer bo nära liften, göttans! Taggar som bara den!

avundsjuk

0 Läs mer >>
Snälla snö kom inte ännu. Snälla kyla frys inte oss till vansinne. Snälla sol, lys på oss och så vi orkar trycka in ännu mer latin.

Vinterkvist

0 Läs mer >>
Ibland blir jag imponerad över hur mycket jag orkar med, och samtidigt lite rädd...

Imorse mötte jag upp gänget för plugg i parken, solen sken, väldigt härligt! sen blev det förberedelser inför redovisningen. lunch. Redovisning, den gick faktiskt bra, vi blev inte så sågade som vi trodde :P
Därefter ordnade jag och ida ut ett mejl till skolans studenter med en FU aktivitet som vi ska ha på onsdag. sen skynda iväg på styrelsemötet med kåren. När mötet var slut så var det upp på cykeln hem, handla, slänga i sig något att äta och sen iväg till träningen. På träningen hade jag väldans mycket energi (var kom den ifrån?!) jag orkade göra alla armhävningar och hålla plankan hela tiden bland annat! Efter träningen blev det ett avslappnande bastubad och tillbaka i korridoren en äggmacka och lite tv. Nu finns det bara en sak kvar på dagens aktivitetslista: Sängen!

Jag har väldigt högt tempo, massa saker inplanerade, massa saker som ska göras mm mm. och jag tycker allt är roligt! Finns inget jag vill missa lixom. Men det är inte nyttigt att alltid ha fullt upp, det vet jag av egen erfarenhet.. Tillslut kommer inte allt det roliga vara roligt längre bara för att man inte orkar. Just nu tycker jag det är skönt att verkligen förkovra sig i pluggandet för att det är skönt att stänga ute alla andra tankar runtomkring om allt nrä man pluggar.

Det gäller att vara uppmärksam hur man känner så kommer det går bra.
Natti natt :)

Busy woman

0 Läs mer >>
Det är viktigt att ibland inte göra ett skit. Bara vara med sig själv, hänga med sig själv lixom.
Det gör jag nu ikväll. Hoppade över förtänkta planer för kvällen och tar det bara lugnt. En kopp te, en skål popcorn, så mycket bättre med laleh, regn utanför fönstret, en mjuk kanin, en katt och en klementin, då mår man gott!
Zürich

Lördagsmys

0 Läs mer >>
I veckan hade vi vår traditionella julkväll med massa glögg, gosaker och julmusik. En riktigt trevlig tillställning!

Jul i Borgen!

0 Läs mer >>
Igår blev det en spontan utgång i Helsingborg, väldigt skoj!
Det har varit en band av andra fester i det senaste också. Här är några bilde från det :)
Växjö!
i Lund först tacos sen ut på t-bar.

Feest!

0 Läs mer >>
Fy sören vilket tråkigt väder! kallt grått och dystert... Jag sitter och tittar på mitt framtida uiversitet för att ljusa upp tillvaron.
University of Manitoba. Fatta att jag ska diiiiit!
- Nä jag fattar inte.. men måste börja sätta mig in i det hela ändå.
Det ligger i stade Winnipeg, nära amerikanska gränsen.
Vilka kurser vill jag läsa? hmm
http://umanitoba.ca/faculties/architecture/programs/landarchitecture/LAcourses.html
http://umanitoba.ca/faculties/architecture/media/LA_2011-12_StudentManual.pdf
Så ska man ha koll på credits vs högskolepoäng. Jag ska läsa 30 hp hur många credits är det?
Efter lite eftersökningar så hittade jag att 15 credits är lika med 30 hp.

U of M