0 Läs mer >>
På torsdag kl 15 är det inlämning av projekteringen som vi har hållt på med hela terminen. Va skönt det kommer vara när det är gjort! Alltså är det en sista kraftanstängning som gäller nu. Snart klart!
Har gjort en himlans god kycklinggryta till kvällsmat. Hmm nää fanns inte så mycket att dela med sig om denna dagen när man ägnar all tid vid CAD.. till och med drömmer om CAD om nätterna, shit!
Här får ni en bra låt!

Upploppet

0 Läs mer >>
Haft en himlans bra kväll ^^

Glaaad!

0 Läs mer >>
Puh vad man är trött! Trött i huvudet efter att ha suttit och tänkt intensivt hela dagen framför en dator. Inlämning på fredag av detaljritningen och inlämning nästa torsdag av de andra projekteringsritningarna. Fy va skönt det kommer vara när det är gjort! Kan vara värt att fira då :)
Men det är inte torsdag-nästa-vecka redan, alltså får man fortsätta med att inte hinna med nått annat än skola  ett tag till. Äh så farligt är det inte, det gäller ju och kunna ta sig tid till annat. Dessutom har jag jobbat aktivt länge så tror inte jag behöver jobba ihjäl mig innan inlämning. Dock borde jag verkligen storstäda på rummet. Det var längesedan jag dammtorkade om man säger så... En sak vet jag i alla fall, det är att jag inte orkar göra det nu!
En annan dag.. :P
Imms kommer him i helgen!

Slut i huet

0 Läs mer >>
Måndag - plågans dag i de svenska hemmen. Typ. Det tänkte jag i alla fall när jag steg in i stora hallen på friskis 19.30 idag och möttes av en fullsmockad sal med folk som skulle lätta på samvetet efter helgens frossande i godsaker. Inte nog med att måndag är första dagen på arbetsveckan, att man är lite trött från helgen och att allt känns lite extra segt en måndag. Om man skulle få bestämma vilken dag i veckan som man helst skulle hoppa över slår jag vad om att de flesta skulle svara måndagen.

MEN!

När jag kom ut från medelgypmapasset en timme senare, så gick jag ut med ett leende på läpparna, och det var inte bara jag som gjorde det. Det var ett uppfriskande pass, svettigt, helt galet hurtig ledare och bra stämning med alla dessa måndagsmänniskor som jag aldrig ser på några andra pass på friskis i veckan. Måndagar ska man ju inte göra värre än vad de är. MysMåndag borde det ju heta. Jag har tagit färste på det i alla fall, så när jag kom hem från skolan lagade jag pizza, tränade, bastade efteråt, hem och såg på film med korrkompisarna (Eclipse -uppladdning inför nästa film) och drack te. En perfekt typisk mysmåndag.

Ny vecka - nya möjligheter, tänk på det!

Måndag

0 Läs mer >>
Skönt med en helg utan en massa måsten. Fast man blir samtidigt rädd över hur snabbt en dag kan försvinna utan att man gjort något särskilt..
Igår läste jag ut boken Det bästa från två världar av John O'farrel, riktigt bra och rolig bok! Rekommenderas!
Jag bjöd mina kusiner på 89:an glasstårtan jag gjorde för ett bra tag sedan. Den uppskattades riktigt mycket, min 6 åriga kusin beställde 40 sådana tårtor till nästa gång de skulle komma och hälsa på haha.
Sen har det blivit lite fördelsedagsfest för Nivi och utgång med massa dans. Kuligt!
After work med Soundtrip på Bahnhof i fredags har också hunnits med, det var också roligt.
Nu ska jag ut i fina vädret, pussa på kaninerna, ta in dem från rastgårdarna sen ska jag nog vara hurtig och springa ner till stranden :)
Tack care!

Helg!

0 Läs mer >>
Jag har ju gått och blivit med möss. Ökenråttor, gerbiler eller ökenmöss kalla dom vad du vill. Så här är det, att mina kusiner var nere i Ängelholm i söndags. De hade tre st ökenmusungar som de skulle lämna till djuraffären men djuraffären hade stängt. Så jag erbjöd mig att ta ner dom till Lomma en sväng.

De har fått varsitt namn; Pierre, Pjolter och Pegasus. Pegasus är den sötaste! Jag har redan fäst mig vid dom små liven! Men nu till problemet. De är ju tre stycken och Pegasus är nog en flicka de andra pojkar. Jag kan ju inte ha en musfarm i korridorsrummet. Jag kan ju egentligen inte ha möss överhuvudtaget, detta är ju bara en grej som är kul i början... Men det är ju fortfarande början och jag vill inte lämna ifrån mig dom ännu.

Det jobbiga är att djuraffären bara vill ta emot mössen om de är ungar.. Så om jag inte ska behålla dom är det hög tid att lämna in. Men Pegasus är ju en så fin mus! jag vill behålla henne, men kan inte ha en ensam mus. Borde inte ha någon mus överhuvudtaget...
Jobbigt läge.
Har ju massa kaniner hemma också att ta hand om.

Mus i sitt eget hus..

0 Läs mer >>
Denna veckan är det eget arbete i skolan med projekterandet. Då gäller det att ha pli på sig själv, så man får mycket gjort och inte behöver dygna innan inlämningen. Det är så svårt att disponera sin tid eftersom man inte vet hur lång tid det tar att göra saker första gången man gör dem. Man försöker att satsa hårt från början men hur man än gör så blir det ändå massor att göra i slutet innan inlämningen. En skum allmänt gällande fysisk lag antar jag..
såhär är Gestaposchemat i alla fall. Man jobbar faktiskt mycket mer effektivt när man har bestämda utsatta pauser, man blir mer motiverad att jobba. Eftersom vi denna veckan bestämt att folk ska ta med sig något gott till fika varje dag.
8.30: Börja jobba!
10.30 Förmiddagspaus, fika
10.50: Jobba!
12.30: Lunchpaus
13.00: Jobba!
15.00: Fikapaus
15.30: Jobba!
17.00: Magic chocolatebox öppnas och alla som har orkat vara kvar får choklad!
17.15 och framåt jobbar man så mycket man orkar :) brukar bli till runt 18
"På röda mattan"

Tider

0 Läs mer >>

SM

0 Läs mer >>
Jag överlevde! Veckan då typ alla delar av mitt liv trycktes ihop på sju dagar. Ni vet den där "matta of life" jag har snackat om nån gång.. Jag ser mitt liv som en trasmatta och denna veckan har den då haft alla färger inlindande i varandra. Veckan som står framför mig nu kommer vara mer enfärgad - skol och pluggfärgen..

Svårt att summera denna veckan och lyckas göra den rättvis.. Här är några punkter från veckan iaf!
* Jag har blivit döpt och fått mitt kårnamn. Durafjäll. Passande namn tycker jag!
* Varit på en jättefin begravning och gråtit i floder
* Hjälpt till på kaninhoppnings SM i Hässleholm, lyckat arrangemang spec invigningen, kul att vara med på en kant igen.
* Druckit vin med mormor, mysigt, borde hälsa på oftare..
* Konsert med Dan Laurin, en av världens bästa blockflöjtister
* Dansat loss på pabben :)
* Städat kaninburar

Megaweek

0 Läs mer >>
Onsdag idag, vilket innebär: Bonde söker fru! Detta heliga tv program. Vi samlades idag nio tjejer i Lund och handlade en himla massa för mer än 600 spänn. Sen åkte vi hem till Mona och lagade sushi, drack massor med te, tittade på bonde söker fru och sen på bilder från Zürichresan. Väldigt trevlig kväll!!

Onsdag

0 Läs mer >>
En av de underbara sakerna med att bo i korridor är att man aldrig riktigt vet hur kvällarna kommer bli. Igår till exempel är jag kom hem på kvällen så satt Daniel och Daniel på Daniels rum och typ väntade på mig, för Daniel skulle prata med mig om styrelseuppdrag i kåren. Så där hade vi ett möte där kårens framtid diskuterades. Och jaa jag har tagit på mig ett styrelseuppdrag i kåren. Får se om jag blir invald på torsdag...



Kvällen slutade inte där utan sen blev det teparty inne i andra Daniels rum med andra Daniels champangehonung till. (Daniellerna kan vara förvirrande) Där lyssnade vi tre på klassisk musik och googlade fram olika instrument och hur mycket det kostar att köpa dom. Tittade bland annat på harpa, säckpipa, flygel och viriginal. Så det var en kväll, helt otippad..

Denna kvällen så kom jag hem från träningen och hela tvrummet var fullt av lingare och andra som såg matchem mellan Sverige-Holland. Jag joinade, hejade och åt chips. Yes vi vann!

i Korren

0 Läs mer >>
Ahh så mycket denna veckan, nu är den igång!
Denna veckan måste jag ta flera viktiga beslut, prestera både i skolan och utanför, njuta av livet som student, vara engagerad, vara social och allmänt duktig och diciplinerad. Jag får en klump i magen när jag tänker på alltihop samtidigt. Men jag måste fokusera på nuet, ge mig in i det jag håller på med i stunden, då kommer det gå bra!

skallesnurr

0 Läs mer >>
Mysig söndag med långfrukost med familjen och varma bullar. Solen skiner och alla kaninerna har fått sig en mysstund i knät och blivit borstade och fått klorna klippta. Nu ska jag anstränga mig lite med de här universiteten utomlands. Shit vilken djungel det är och försöka få rätt på den här ansökan... Men ska inte ge mig!

söndag

0 Läs mer >>
Äntligen helg och ledigt! Var längesedan man hade helg för förra så var man på resande fot med skolan. Planen för denna helgen är att mest ta det lugnt. Nästa vecka kommer bli hektisk med saker uppbokade varje dag plus heltidsstudier 8-17. Men det kommer bli en väldans rolig vecka, så det gör inget att man har fullt upp då :)
Trots att helgen ska bli förhållandevis lugn är det ändå saker man ska få fixat. Just nu är jag ensam hemma i en kallt stort hus, familjen kommer hem imorgon eftermiddag från Rhodos, de lyckostarna..
To do list:
1. Ta det lugnt
2. Ta han om kaninerna
3. Träffa Hanna
4. Fixa med utomlandsstudier
5. Boka skidresa
6. Fixa med SM invigningen
7. Titta på musikvideon till SM hos Lisa
8. Tvätta
9. Plugga (litegrann)
10. Träffa Sanna och gänget
11. Träffa familjen
Shit blev en ganska lång lista på massa saker... jaja det fixar jag ;)
Trevlig helg allesammans!!

Helg!

0 Läs mer >>
fler coola grejer från Schweiz!

Zürich

0 Läs mer >>
"Det är när man reflekterar över saker som man utvecklas" det sa min lärare idag. Så sant tänkte jag och fortsatte sedan tänka att det kanske är dax att börja reflektera igen och bästa sättet att göra det på är såklart i bloggen!

Mitt liv de närmsta fyra veckorna kommer till största delen bestå av skolarbete så bered er på tankar om det. Det är massa andra saker som snurrar i huvudet nu också, lite för mycket kanske.. Till exempel utlandsstudier. Ansökningsdatumet för att söka kurser och allt möjligt närmar sig! den 15 oktober!

Jag är riktigt sugen på att åka utomlands och plugga i en termin. Plats i världen spelar inte så stor roll, Australien är ju drömmen eller USA.. Men England eller Tyskland skulle vara bra det också. Den 15:e ska ansökningen till studier utanför europa in. Jag håller på att författa svar på ett frågeformulär som man ska skicka in. Men eftersom jag inte har hunnit installera Word på datorn sen den fick sig en omstart så kan jag inte skriva ner texten någonstans, eller jo förresten vanlig penna och papper finns ju, men nää nu lever vi i datortiden klart man ska skriva på datorn :P

Så här kommer lite självgod info om mig själv.
Det kommer nog inte vara så stor skillnad på mig som utbytesstudent som när jag är vanlig student i Alnarp. En pigg och glad tjej som inte säger nej till att hitta på saker och tvekar inte heller med att dra ihop egna aktiviteter med kompisarna. Jag har många bollar i luften samtidigt med flera olika intressen och deltar eller ordnar med aktiviteter på skolan. Samtidigt tar jag studierna på allvar och ser fram emot varje dag i skolan som bjuder på nya kunskaper och utmaningar.
fortsättning följer...
återförening av två utbytesstudenter! jag och Alexandra i Zürich förra veckan :)

Igång igen