0 Läs mer >>
Nu har jag ju mycket att skriva om men lite tid så det får bli kortfattat.

Jag hade en dröm om att jag hade åkt ner till Alnarp på första dagen och jag var överlycklig att jag hade fått ett rum där nere. I och för sig var rummet i storlek med en städskrubb, men jag hade fått ett rum!! Sen kom jag på att jag skulle titta efter när uppropet var och tittade igenom papperna som jag hade fått hemskickat. Jag bläddrade och bläddrade men kunde inte hitta vilken tid, paniken steg och allt gick i slowmotion... Tillslut hittade jag tiden och upptäckte att jag hade missat uppropet. Och om man gör det (detta står också i verkligheten i papperna) så mister man sin plats på programmet! Så jag fick ett rum men miste min plats... haha vad kan det betyda månne??

Tillbaka till verkligheten... Informationen för nyantagna studenter som vill ha boende på Lommaborgen har kommit upp och jag har skickat in min ansökan dit. Det blir lottning efter den 5:e augusti. Problemet är att de som bor längst ifrån Alnarp för bostäder i första hand, alltså tror jag inte att jag har så stor chans att få... men man vet inte. Jag skrev att jag inte hade barn, pälsallergi eller djur. Även om det tog emot att jag skrev att jag inte skulle ha djur med mig, men jag tror att det är störst chans att få boende när man är så flexibel som möjligt.

Jag fick också ivägskickat ett referat av lägretsom hölls i början av juni, tog typ 15 minuter att skriva ihop det. Fattar inte att jag inte har fått tummarna loss och gjort det tidigare, nu hade det bara hängt övermig i nästan två månader!!

Sen har jag "påbörjat" en annan sak idag också, men det är än så länge hemligt, för det är bara en början på en id+e till verklighet. Får se om två veckor :) Nu blev ni nyfikna va? hehe


Sen kom jag och mamma 2:a i HD:s fototävling! Bilden kommer nog att publiceras på söndag. Tyvärr var det inte bildernna på mina kaninen som vi också skickade in som vann utan en bild på min kusin som läser tidiningen bredvid en staty. Så håll utkik. Nu kom vi tyvärr bara 2:a och vann två biobiljetter, etten vann en ballongfärd, fy vad jag skulle vilja åka ballong!...

Lite fixat

0 Läs mer >>
Just nu känns det som det enda jag gör är att jobba och sova... I och för sig är det inte helt sant, men nästan sant har det varit idag. Jag känner mig ofta trött och har fått som vana att ta powernaps på dagarna. Det har blivit som en dålig ovana och börjar med att jag inte lägger mig om kvällarna.

Det är alltså min nästa uppgift att börja att lägga mig tidigare, i alla fall när jag ska jobba dagen efter. Mitt vanliga sömnintag på natten har varit runt 6,5 timmar, ska försöka öka det med en timme.. det borde räcka :P

Men imorgon är jag ledig!! Vet inte riktigt vad jag ska göra av dan, men har många planer som den kan fyllas upp med. Nu är det bara tre veckor kvar på jobbet, måste erkänna att jag räknar ner lite. Även fast jag trivs jättebra med allt och känner att jag kommit in i jobbet bra så känner jag mig nöjd med det och vill börja med något nytt.

Så nu får jag väl fortsätta med dagens aktivitet - sova. (+ läsa Harry Potter!!)

Snart ska jag göra en sammanställning av mitt friår, håll utkik efter det :)

Trött

0 Läs mer >>
Vad börjar man men när man har bestämt sig för att ta tag i sitt liv??

I know... Man börjar städa sitt rum och sen städar man till alla kaninerna! Hur mycket förändring man vill ha beror på hur mycket man städar och gör om. Detta är sant!

Så nu tänkte jag röja upp lite nu på rummet som är i hel kaos. Kaninburarna får jag ta senare för vi har ingen spån hemma... Sen hur min fortsatta utveckling i livet går får vi se ;)

Min favvo just nu: Use Somebody

Ta tag i livet

0 Läs mer >>
Nää egentligen är vi inte dumma i den betydelsen som man tänker på när man säger Ung och dum. Det brukar vanligtvis sägas när man är älder och nykter, hehh. men denna helgen har jag och Emelie skålat för ung och dum, bara för att det är så det ska va :P

Fredags: Vi drog till Båstad när alla drog till Helsingborgsfestivalen. Det blev en kul kväll även fast vi hittade var draget var lite sent. Vi fick se kändis på Pepe's: Magnus Betnér! Och vi fick vår favoritdrink: Daquiri!! Inte strawberry denna gången utan melon. Det roliga var att vi först bad om strawberry daquiri (som ändå är den bästa) från början och bartendern frågade om vi ville prova melon och tog fram en hel honungsmelon från fruktskålen. Vi tänkte att det är väl spännande att prova en ny sort så vi tittade glatt på när han blandade till vår drink. Men vi såg inte röken av den här honungsmelonen han hade hållt fram, förrens han skar en smal strimma av den och la en bit melonskal som topping på våra fina drinkar. Det var en jättegod drink och det smakade melon, även fast smaken inte kom från DEN melonen :PLördagen: Blev det Helsingborgsfastivalen med Sanna och Co :) Förfest med Pizza, sen stan med showtält. Vi hann precis med tåget dit och hem, jag hann också köpa två munkar, som är ett måste om man är på sånna här ställen ^^
 

Ung och dum

0 Läs mer >>

Idag vill jag slå ett slag för något så fantastiskt men ganska sällsynt som spontanitet!!

Göra vad som faller en in och göra vad man känner för för tillfället. Ringa en vän och dra iväg någonstans, ta en fika eller åka ur landet. Titta in hos folk när man ändå är på förbivägen. Bestämma en utgångskväll i sista hujet. Köra till mormor och bjuda på kakor. Göra en sommarsmoothie. Bjuda hem grannarna på middag. Gå på bio. Ta en promenad.

Ja man kan göra vad som helst, bara det sker utan massa tjaffs om var, när, hur, vilka, varför, orkar inte, kan inte mm. Det jag är så trött på är alla planerna man har och när man ska planera och få allt att passa alla och man kommer ingenvart. Bara gör det istället! Just do it! Om man vill så går det, det är inte så svårt att vara spontan egentligen.

Jag är ingen mästare på det här själv, men försöker på att bli bättre. Visst är det underbart när man sitter och pratar med kompisar och någon önskan om vad man vill göra dyker upp, och helt spontant bestämmer man sig för att skrida till verket direkt, några telefonsamtal och fixar det praktiska sen är det hej och avaj. Mer sånt tack!

Dagens citat: Planer är ingenting, planering är allting.
Jag håller inte med till fullo för planer måsta man ha, men om man vill att det ska hända något så är det ju planering som gäller- eller det bättre: spontan action!


vet inte varför jag satte in en bild på en grill, men en spontan grillkväll är ju alltid att rekommendera ;)

Spontanitet

0 Läs mer >>
Idag tog jag mig tid till ett litet fotbad som jag har tänkt att göra länge :)

Jag satt med fötterna i en balja med varmt vatten och läste Harry Potter och Fenixordern (som jag för övrigt köpte för 40 spänn på Coop :-O). Jag har fått lite nya krämer av mamsen som jag provade. Det var Body Scrub, Body Butter och Facial Scrub med Brazil Nut! Luktade som cockos nöt, och den luckten är god på sommaren tycker jag, lite exortiskt ^^ Jag provade inte facepeelingen så kan inte ge ett utlåtande av den än.Slutsats: Mer fotbad åt folket!!

Fotbad

0 Läs mer >>
Nu ska jag försöka reda ut begreppet landskapsarkitekt. Både för mig själv och för andra som inte vet vad det innebär. Jag kommer kunna ge en bättre förklaring sen när jag har börjat läsa som det.

Utbildningen

Man kan läsa till landskapsarkitekt på två platser i landet det är på Ultuna utanför Uppsala eller Alnarp mellan Malmö och Lund. Båda tillhör SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet).

Landskapsarkitektutbildningen är 300 högskolepoäng, d.v.s. femårig.

Utbildningen kombinerar konstnärlighet med naturvetenskap, som t.ex marklära och växtfysiologi. Huvudämnet i utbildningen är landskapsplanering, som innefattar planering, landskapsvård, vegetationsbyggnad och gestaltning. Ett annat viktigt ämne är formlära. Undervisningen är projektinriktad. I projekten arbetar man med allt från kulturlandskapet och naturreservat till stadens parker, torg och trädgårdar. Man kan välja att inrikta studierna mot översiktlig planering, mot gestaltning och projektering eller mot växtmateriallära och landskapsvård.


Yrket

Många landskapsarkitekter arbetar med utredning och planering och miljökonsekvensanalyser inför förestående förändringar i landskapet. Det kan gälla till exempel planerad bebyggelse, vägdragningar eller rekreationsområden.

Utformningen av bostads- och industriområdens gator och gårdar och av stadens offentliga platser, gator, torg och parker är andra viktiga arbetsområden för många landskapsarkitekter.

Liksom övriga arkitekter är landskapsarkitektens roll att sammanväga olika, ofta motstridiga, intressen till en fungerande helhetslösning. Landskapsarkitekterna har en särskild kompetens när det gäller att ta hänsyn till ekologiska och naturresursbevarande aspekter, men dessa sammanvägs i landskapsarkitektens arbete med ekonomiska, tekniska, funktionella och estetiska aspekter.

Många gånger rymmer landskapsarkitektens arbete administrativa och arbetsledande arbetsuppgifter. Det gäller till exempel de landskapsarkitekter som arbetar som stadsträdgårdsmästare i kommuner. Landskapsarkitekter kan också arbeta med utredningar och forskning.

Arbetsmarknad

Landskapsarkitekter är ofta anställda i arkitektföretag eller tekniska konsultföretag där de arbetar som konsulter med planering, projektering och utredningar. Många är också anställda i kommuner som stadsträdgårdsmästare, planarkitekter o.s.v. En del driver egen verksamhet. Det finns också landskapsarkitekter som är anställda i statliga verk och myndigheter, som till exempel Vägverket och Naturvårdsverket

okej jag pallade inte göra ett typ skolarbete om landskapsarkitekten, men hittade en bra sida där det står bra info som jag tog ifrån:)
www.arkitekt.se

Men allt detta kan jag ju inte säga när någon frågar vad det är för något :S
Här kommer sammanfattningen: Man arbetar med utomhusmiljöer t ex stadens offentliga platser som parker, gator och torg som man planerar, utvecklar och utreder. Man hittar lösningar mellan olika oparters viljor och tar hänsyn till naturen, funktionen, estetístiken och ekonomin. Man har en bred arbetsmarknad, som arkitektföretag, kommuner, naturvårdsverket och egen verksamhet.

Landskapsarkitekt

0 Läs mer >>
Jag kom och tänka på en sak angående mitt motto...

Just do it betyder just att det är bara att göra det utan att krångla för mycket, tankar och rädsla om hur allt ska fungera ska man inte ta så hårt på utan sikta mer på att få saker gjort än att bara stå kvar och vela. Men nu är det så med att börja på universitetet och allt så krävs det mer än bara att göra det. Det krävs vilja, planering och kämparglädje för att allt detta ska bli bra, och det är jag beredd att lägga!

Så jag för väl lägga till något, hmm.. Just do it - and do it more!

Håller inte

0 Läs mer >>
Nu har jag kommit igång lite med att leta boende. Men inte kommit så långt kanske eftersom hon man ska höra av sig till är på semester och kommer tillbaka den 10 augusti. Så jag har skrivit in i almanackan att jag ska ringa dit då. Helst vill jag bo i Alnarps studentbostäder som hör till skolan. Där finns antingen korridorrum eller att man delar lägenhet men någon eller några. Spelar ingen större roll vad  det blir. Jag har ställt mig i kö till Lommaborgen som också är studentbostäder till Alnarp genom att fylla i en "blankett" på internet. kolla mer: www.lommaborgen.se

Plan B... borde jag ha. Det känns inte riktigt bra att börja söka efter boede två veckor innan skolan börjar när det inte är säkert att man ens får. Hmm ska jag leta efter fler möjliga rum i området runt Alnarp eller ska jag leta efter en bil jag kan köpa så jag kan pendla lättare? Kan ju ta tåget och bussen också iof. Jag tror jag kör på båda delarna.

Lite bilder från min blivande skola :)
 

Hitta bo

0 Läs mer >>
Så här är det preliminära schemat för insparksveckan, verkar kul :)

Mån 31/8

10.00   Välkomsthälsning för alla små och nya alnarpare i Aulan.
11.00   (Preliminär tid) Rundphösning! Hitta vilse på området.
12.00-13.00   Gemensam lunch
13.00-15.00  Informationsmässa viktigt! (utdelning av passerkort, bibliotekskort osv.)
15.00-   Programspecifika aktiviteter, få reda på vilka som går i Din klass

Tis 1/9

15.00-17.00 Mini-orientering
17.00-18.00 Mat
18.00-19.30 BrännBål är exakt det du tror
19.30-21.30 Musik/Alnarpsquiz i tältet
21.30- Utomhusfilmvisning! Bio under bar himmel!

Ons 2/9

15.00 (Ungefärlig tid) Catch the flag på Lomma Beach

Tors 3/9

16.00-17.30 Femkamp med fortplantningsövning
17.30-19.00 Hinderbana (Oömma kläder)
19.00-22.00 Grillning (Medtag egen mat) och tältmys i småttingtältet
22.00- Pabb. Skaka de lurviga på Alnarps dansgolv.

Fre 4/9

16.00-17.30 Poängjakt. Gotta catch 'em all!
17.30-19.00 Mat
19.00- Livemusik i småttingtältet

Lör 5/9

Kräftskiva! Missa inte detta!
Hattobligatorie. Pris till bästa kräfthatt, börja fundera på din design nu!

Ons 16/9

Utflykt. Hitta vilse i Skåne med buss och guide!

Insparksveckan

0 Läs mer >>
Två frågor är jag just nu trött att svara på...
1. Vad gör en landskapsarkitekt?
2. Var ska du bo?

Eftersom jag inte är väldigt insatt i någon av frågorna så blir det alltid samma svar som man klämmer ur sig, utan att man vet så mycket och det är så tråkigt. Fråga nummer två ställer jag mig själv, var ska jag bo?! Vi har en del kontakter runt Alnarp så något boende borde jag kunna hitta. Jag är annars inställd på att pendladen första tidien tills jag hittat boende. Men jag vill inte missa något evenemang där nere på grund av att jag måste pendla hem. Jag tror att första tiden där nere är viktig för att man ska känna sig hemma där så det vill jag inte missa.

Var vill jag bo? Eftersom jag ska plugga där i fem år (fyra om man räknar bort det året jag vill plugga utomlands) så kommer jag säkert att flytta runt lite. Jag intalar mig själv det också, för at det inte ska låta så skrämmande att jag nu flyttar till något ställe permanent. Jag vill gärna bo i Lund lite längre fram, jag gillar den staden. Men jag vill känna på riktigt studentliv i korridor också så det bästa skulle va om jag fick ett korridorrum i anslutning till Alnarp.

Jag kan inte se mig själv flytta hemifrån... Okej för en bestämd tid, men i flera år?! Att hitta bostad är inte heller särskiljt lätt, att ringa runt till massa personer och fråga är inte min grej, men måste göras. Och det mycket SNART/NU!!!

Flytta

0 Läs mer >>
Denna veckan har varit sjukt hektisk och händelserik. Men det har hänt så mycket kul att jag bara njutit av allt! Jag har jobbat sex dagar, grillkväll hos Sanna och Stoje, grillkväll vid Västersjön med Assai-gänget, medeltidskonsert i Toreko(r)v, Två kvällar i Båstad, en natt i Båstad, en eftermiddag  och en förmiddag i Båstad, tittat på kattungar i stallet x 2 på samma dag, övat inför konsterten, och där emellan även kaninerna :) Sova har inte kunnat få högsta prioritet direkt, det har blivit ganska många powernaps om dagarna hehe. Men bara för allt har varit så roligt så har man orkat med det.

Veckans höjdpunkt var ändå utgångskvällen i Båstad till Pepe's Bodega! Sjukt kul!!


Denna bilden bjuder jag på, pastadeg vid västersjön :P

Veckan