0 Läs mer >>
Tisdag idag, det menas med Studio dag. 9-17. När man kommer hem från skolan känner man att man varit igång med hjärnverksamheten, kände mig väldigt trött i huvudet idag. Men det är också resultatet av en aktiv dag där jag fått gjort mycket. Vi har en rolig uppgift nu. Vi ska göra en mappa mundi över winnipeg. Alltså sin egen karta över hur man själv upplever Winnipeg. Jag som är inne på min fjärde vecka i staden har ju inte överdrivet många referenser. Jag började med att märka ut alla ställen jag varit på i staden och gradera dem för hur viktiga de var för mig. Imorgon är det fieldtrip igen med Ecology + design! Här är postern som presenterades förra veckan I Studion.
 

Träd

0 Läs mer >>
Tack alla svenska utbytesstudenter som varit på U of M innan mig! Jag hade fått "biljetter" av en tidigare svensk utbytesstudent som var här förra terminen. genom biljetterna fick jag tillgång till förrådet i AVM:s källare där svenskarna har samlat på sig massa grejer i lådor som har lämnats till efterkommande studenter. Ojoj så mycket där fanns! Jag plockade på mig två behållare på en vagn och körde dem till mitt rum. nu ikväll undersökte jag som fanns, det var pennor, kuddar, täcken, tallrikar, bestick, lås, pärmar, lakan, handdukar, tvättmedel, städsaker, galjar, ljudsustem, utklädningskläder och turistböcker plus massa mer. Och eftersom jag är den enda svenska utbytesstudenten vad jag vet så är det fritt för mig att använda vad jag vill. Fy vad bra!
 
 
 

Saker

0 Läs mer >>
Igår var en mycket bra dag! Vi, precis som alla andra i Winnipeg, begav oss till Forks som är en stadsdel av staden och åkte skridskor. Det var massor med människor och härlig stämning. Vädret var milt och solen var framme, helt underbart! Man kunde åka på floderna eller på ett skatingtrail. Det var coolt! efter turen blev det varm choklad och doughnuts.
 

The Forks

0 Läs mer >>
I torsdags så åkte jag och Isadora in till Winnipeg Art Gallery där det var en presentation av de vinnande förslagen i en arkitekturutställning om värmehytter på isen till de som åker skridsko i The Forks, som är ett område i Winnipeg. Det var några studenter från U of M som hade vunnit bland annat. Det var kul att lyssna på. Vi var ganska trötta efterår så bestämde oss för att åka hem igen, medan de andra från klassen skulle ut på en pub. När vi åkte hemår så åkte vi förbi ett crepeställe och blev genast väldigt sugna på crepes. Vi tryckte spontant på stopknappen och hoppade av bussen och gick tillbaka och köpte varsin crepe. Det är en japansk kedja Kawaii Crepe. Åh fyy så gott det var, nutella och jordgubbar! Mums! En bra kväll :)
 

WAG

0 Läs mer >>
När någon fyller år så ska det firas. Vi har många januaribarn i gänget. I onsdags var vi ute och åt på restaurang och firade Kez (från Japan) födelsedag. Ett långbord med 20 personer blev vi. Igår var det Humbertos (från Brasilien) dag och han slog på stort och bjöd oss alla på mat som han lagade själv. Spahgetti och köttfärsås blev det. Vi var i ett hus som en av utbytesstudenterna ´bor i. En kul kväll, kom inte hem förrän kl 4. Därför haer dagen idag försvunnit på något konstigt sätt. Det blev först långbrunch kl 11, skype och plugg och en tupplur innan gymmet och kvällsmaten. Ikväll tar vi det lugnt med filmkväll, har inte bestämt vilken film som ska ses ännu, Ironman, The Holiday, Skyfall och My idiot brother står på menyn.
 

Födelsedagar

1 Läs mer >>
Välkomna att ställa frågor till mig om allt möjligt som händer här borta så ska jag svara så bra jag kan. Lämna en kommentar i frågefältet, gäller hela onsdagen!
 
Bilder från en promenad jag tog i helgen i bostadsområdet som ligger granne med campus och Kings park som ligger nära. Många annorlunda konstiga stora hus och mycket snö.

Frågestund

0 Läs mer >>
Kokande vatten i kylan, japp det förvandlades till is! Supercoolt! Vi skojade om vilket stort fail det skulle vara när vi nu typ tio pers samlades med två vattenkokare och varsin kopp och stod ute i kylan, haha. Har en känsla av att det inte är sista gången vi gör detta.
 

Det funkade!

0 Läs mer >>
Ny vecka igen! Sov en halvtimme mer än beräknat, men hann till skolan och fixa till inlämningen innan föreläsningen började ändå. Igår tittade vi på film: Friends with benefits. I morse visade temperaturen -30, det börjar ta sig! Så därför har vi bestämt oss att ikväll gå ut och göra frystricket (slänga upp kokande vatten i luften och det blir till snö/is). Förmiddagen var det föreläsning i kursen och landformationer.. Men ack ack ack.. den proffessorn är inte bra, han förklarar urdåligt och är väldigt opedagogisk. Hoppas jag kommer klara mig igenom denna kursen. Får också se om jag ska ta och lära mig vectorworks för det verkar som att de flesta ska köra det på kommande uppgifter. Tur att kursledarna i de andra två kurserna är bra i alla fall.
 
Eftermiddagen blev arbete med Carl Theodor Sörensen. Vet ni mina Lark-kompisar vem han är(var)? Tydligen väldigt känd dansk landskapsarkitekt på 1900-talet, som jag inte hade bra koll på.. Men nu vet jag i alla fall mer om honom efter att ha forskat i hur han representerar träd i olika planer och skisser. Sen blev det firm and flex pass på gymmet, ojoj armarna kommer kännas imorgon!
 
Några kul iaktagelser från det senaste kommer här.
1. I Lark-bygganden var det presentation. Slår vad om att det är min instructor Marcie till Studiokursen som skrivit lappen. Hon brukar uttrycka sig Really!? Seriosly?! när det är något hon tycker är konstigt.
2. I engineers bygganden har de ett flygplan i taket.
3. Ishockey festen som inte kommer ta slut på väldigt länge nu.
 
 
 
 

Måndag

0 Läs mer >>
Det blev firande i dagarna tre för min födelsedag. det började redan på torsdagen när vi gick ut på The Ranch. På min rätta dag så hade jag inga lektioner men var ändå tvungen till att plugga för har inlämning på måndag. Ska räkna ut höjdkurvor efter en avvägning som vi gjorde i måndags. Jag hade mycket kontakt med dem där hemma också. Alexander ringde och väckte mig på morgonen med skönsång, sen var det knäredarna, Sanna, mami, papi och hugo, axel óch ännu mer Alex. På kvällen efter kvällsmaten med många grattishälsningar från alla så gick vi ner till stora loungen där det var spelkväll. Folk hade laddat upp med sina datorer och satt där och spelade, där var tv spel på olika storbildsväggar och filmvisning. Även datorbyggartävling, popcorn, läsk och pizza. Vi däremot satte oss och spelade ett helt vanligt oelektroniskt spel, cosmic någonting om planeter, rymdskepp och aliens. Spelet tog några timmar, det gick inte alls bra för mig... Sedan gick vi till the Hub som är en bar på campusområdet och tog några öl och peanutjellyshots, gott!
 
Sen blev det lördag. En trött Hanna till att börja med, men efter brunchen stack vi och tränade på ett steppass. På eftermiddagen började det som alla och speciellt kanadensarna har väntat på: NHL! Redan vid brunchen kände man spänningen i luften och många gick redan då men ishockeytröjor på sig. I fjärde våningens lounge hade killarna laddat upp. Tre tvapparater med tre olika matcher som man kunde se samtidigt. Öl, chips och pizza. Jag såg första perioden av Jetz matchen sen gick jag och tog en nap. Den var behövlig för senare på kvällen blev det utgång igen. Förfest i grannhuset och sedan en kul kväll på ett uteställe som heter Area. Men måste säga att det roligaste var i busskuren i väntan på bussen när vi skulle dit. Alla sjöng Ha det äran sången för mig på alla olika språk, franska, prtugisiska, spanska, persiska, tyska, arabiska, japanska, finska, härligt!
 

Födelsedag!

0 Läs mer >>
Tidsskillnad är svårt att förstå sig på. Det är så konstigt att jag kan chatta med någon precis när jag ska gå och lägga mig och den personen i sverige precis ska gå upp i samma ögonblick. Att när jag slutar skolan om dagarna så har de flesta av minna vänner och familj gått och lagt sig där hemma. När jag går upp så har det hänt massor på facebook och på kvällen händer det inte ett skit. Och när jag snackar med folk där hemma på lunchen, få då är bäst att ha kontakt, ja då har typ hela deras dag varit. Sju timmars skillnad är det, jag ligger bakåt i tiden. Ibland är tidsskillanden riktigt irriterande, eftersom tiden man har att prata med er därhemma inte blir så lång eftersom vi båda sover medan den andra är vaken och jag går i skolan största delen av tiden. En lite rolig sak är att jag redan får födelsedagshälsningar fast det bara  är kvällen innan fölsedan. Alltså sju timmars längre firande! Wohoo! Ikväll blir det nog The Ranch igen.

Tidsskillnad

0 Läs mer >>
 
Första presentationen avklarad. Och ja det gick bra! Fick bra kritik på mitt förslag, och ja det gjorde min dag :)
Twisten var att när vi kom dit att vi inte skulle presentera våra egna förslag utan någon annans. och att vi bara skulle få 45 sekunder på oss att titta på planchen innan det vr dax att prata. Det var svårt. Men en bra övning för man ser på planschen på ett annat sätt. Att lyckas fånga iden i planerna och sektionerna mm istället för texten. Att det är viktigt att vara tydlig för att ens ide ska gå fram.
 
 
 

Presentation

1 Läs mer >>

Goodmorning Winter...