0 Läs mer >>
Längta tillbaka är väl samma sak som att sakna... Man kan längta tillbaka till en speciell plats eller aktivitet men ofta så är det mer inblandat i det man längtar tillbaka till så det aldrig kommer gå att återskapa även fast man åker tillbaka till samma plats och gör samma aktivitet. Ofta är det händelser och människor man längtar tillbaka till i just den settingen under just den tidpunkten. Sakna är på något sätt ett lite mer melankoliskt. Man kan ju sakna människor och de kan man ju komma att träffa igen.Det går inte en dag utan att jag tänker tillbaka på tiden i Kanada, med allt som hände då och alla människorna jag träffade. Wow vad man uppskattar att man har upplevt allt det där. Jag kan både sakna och längta tillbaka, men mest av allt är jag bara glad att jag har minnena. Det jag upplevde då går inte att återskapa, det var så mycket som spelade in. det är väl det som är det braiga med minnen antar jag.
 
Det jag längtar TILL nu är vecka 10 2:a Mars! Då ska jag till Sölden i Österrike och åka skidor med pappa och brossan. Verkligen längtar bort till skidbacken och allt som har med alperna att göra. Ska bli så härligt! Sölden är också speciellt för det var första stället dit den egna skidresan gick. Inget slår första gången man ger sig iväg på egen hand och vad man uppever då och hur roligt man tyckte allt var. Svårslaget!
 
Lite St Anton bilder.
 

 

Längta

0 Läs mer >>
Så mysigt det är med snö! Igår singlade snöflingorna ner och jag satt under värmefilten för att värma upp mig efter en kall hemfärd i pendlingstrafiken. Som de så ofta blir när man kommer hem lite sent från skolan så kurrar magen och man borde gå och träna, men det är en svår ekvation.. Man får ta och äta något litet för att stilla hungern, träna, handla, laga mat, käka. Ibland pallar man bara inte gå igenom proceduren. Vi bestämde oss istället för att ta en tur till den lilla backen i parken på väg till affären. Vi tog varsin stjärtlapp (sån man åker på snön på) på med vinterkängerna och regnbyxorna. Vi var helt ensamma i nysnön som låg i den annars uppåkta leriga backen. Konstigt att det inte var barn där. Men bra för oss. Det var härligt att susa ner för backen och inte riktigt ha kontroll. Vi åkte även tåget, haha en klassiker. Man ska ta tillvara på tillfällena, bara det jag säger :)

Vinter

0 Läs mer >>
Jag och Alex slog på stort i fredags när vi bestämde oss för att göre hemmagjord sushi, så vi handlade alla ingredienserna till ett dyrt pris och gick hem och lagade till. Laga sushi blir som en aktivitet, det kräver en procedur för att få riset rätt och sedan en del skaparglädje för att tillverka bitarna. När vi var klara och nöjda med resultatet dukade vi i vardagsrummet och bestämde oss för att ta kort på det hela.Och så fort detta skulle representeras av en statisk bild så la vi extra energi för att få den perfekt bilden. Vi tog på oss våra morgonrockar som skuller representera kimonos, fram med japanska flaskan och eld i brasan. Sen tog vi några, ganska många, kort på självutlösare. När vi var nöjda så funderade vi om vi skulle dela med oss av en bild på facebook, men sen tänkte vi en extra gång och tänkte: Vilka skulle lägga upp ett tillgjort kort på sig själva när de äter sushi sittande på golvet i en morgonrock i sin lägenhet? Svar:Ingen! Så det lät vi bli och skickade bara till våra mammor i personligt meddelande. Det blev i alla fall en mysig kväll. kul när man gjör något extra som man inte brukar göra!
 
Här kommer alltså specialmaterialet från vår sushikväll ;)
 

Sushi night

0 Läs mer >>
Första veckan med exjobbet är snart slut. Många fler veckor framför mig. Njuter av att kunna styra över sin egen tid och jobba med ett ämne som man själv har valt och tycker är intressant. Lågan är fortfarande uppe kan man säga. Men jag misstänker att det kommer gå upp och ner i arbetet. Jag känner redan nu att man inte kommer ha tid till för mycket utsvävningar och ledighet i arbetet, det kommer krävas mycket av en. Speciellt när jag ska på praktik och tanken är att jag ska slutföra detta i sommar. Kommer bli utmanande antar jag, när det är sommar och mycket annat som lockar.. I veckan som gått har man försökt komma in i vardagslunket igen efter julledigheten och inlämningar och presentationer från förra kursen. Jag har varit i Alnarp varannan dag och det har varit lagom. 

Startat

0 Läs mer >>
Igår var en jättebra dag! Helt underbar faktiskt. Blir så glad när jag tänker på det. Det blev tura på båtarna med jättegod mat och bästa sällskapet och sedan gick vi av i Helsingör och gick på Old Irish Pub som var ett väldigt trevligt ställe. Det gav afterskikänsla med livetrubadur och dunkel träinredning, och det är ju den bästa känslan! Där hade vi riktigt roligt. Blev öl och stället bjöd på shotar till alla besökarna efter att brandalarmet hade utlöst, dessutom fick man en öl om man visade upp sin båtbiljett, gott! 
 
 
 
Tack för en hellyckad kväll alla!!
 

Kalaset

0 Läs mer >>
Nytt år och ny ålder har det blivit sen senast. 25 år gammal, är det gammalt? Njaa, vet inte men känns i alla fall som man kommit upp i en respektfull ålder. Glad sambo, lite sliten från gårdagens festiviteter och imorgon ska en av de sista etapperna på utbildningen ta sin början: Masterprojektet! Nu är det jag själv som styr mitt arbete för några månader framöver. Ska bli spännande och se hur detta blir. Det gäller att ha diciplin på sig själv och jobba på. Jag ska göra upp en plan för mig själv om hur jag vill att detta ska gå till. Jag tänker att jag kommer behöva ha miljöombyte för att vara som mest effektiv. Så Alnarp kommer bli en plats där jag spenderar en hel del tid trots allt. Men sedan har jag också pendlat dit fram och tillbaka hela hösten, så jag msåte också få tillåta mig själv att slippa tåget och bussarna då och så också. Så då får jag börja utforska andra studeringsplatser. När jag pluggat hemma så brukar jag hamna i soffan och det har inte varit det ultimata, köket är mycket bättre med ett bord och stol att sitta på istället för dålig försoffad ställning och ingen ordning alls framför tv:n. Helsingborg har mer att erbjuda, kanske kan sitta på biblioteket, det har jag inte utforskat ännu. Alexander ska också skriva exjobb nu i vår så man kan sitta på campus också och plugga några dagar. 
 
Jag ska försöka vara i Alnarp minst tre dagar i veckan, helst fyra kanske. Nu när jag kan lägga upp min tid som jag vill kan jag planera så jag hinner med annat lite annat också. Det är trots allt skillnad från förr när jag hade massor med bollar i luften med kåren bland annat, nu har jag inte något sådant måste kvar. Men denna våren skulle jag gärna vilja satsa mer på träning som så många gånger annars har blivit bortprioriterat balnd alla andra aktiviteter. så träning tre-fyra gånger i veckan vill jag ha med i mitt vårliv. Dessutom ska jag ta mig tid till att åka till Ängelholm och ta hand om ninisarna. En skön avkoppling och jag kan ju plugga medan de är ute och springer dessutom. Ser verkligen fram emot att det ska bli vår med ljuset och fler uteaktiviteter. Let the spring begin!
 
Vår i Texas. 
 

25 år och vår