1 Läs mer >>
Palex är i Tysklandet och jag är ensam hemma flera dagar i sträck för första gången faktiskt sedan vi flyttade ihop i augusti. Får väl erkänna att helgen spenderades i ängelholm så så ensam har jag inte varit. Har verkligen varit en myshelg med bara jag mamma och pappa. På fredagen var jag och Hanna ute i Ängeholm och tog varsin drink, mycket trevligt. På lördagen fick ninerna sin beskärda del kärlek, mami och jag gick en runda på stan och på kvällen åkte vi och hälsade på några bekanta i harlösa där det blev lite uppladdning inför skidresan. Men det blev en ensam söndagkväll som blandades med städning, te, popcorn, tv-tittade, plugg och youtube. Sen somnade jag gott själv i sängen. Ska nog poppa popcorn till mig själv ikväll också hihi!
 
Idag hade jag planen att sticka ner till Alnarp och spendera större delen av dagen där. Men på morgonen skulle jag bara läsa färdigt en text och sedan kom jag in i ett pluggflow som jag inte ville avbryta med 1,5 timme i kollektivtrafiken så jag körde på här hemma och fick faktiskt mycket gjort. Kl 17.15 gick jag på ett träningspass och sedan gick jag och handlade till en vegetarisk lasagne som jag snart ska trycka i mig, ser väldans god ut. När jag gick hem från gymmen fuderade jag p om jag hade sagt något idag och kom inte på ett enda tillfälle, kanske pratat med mig själv eller sjungit med i radion, men är inte säker.. Lite sorgligt kanske, hehe. Nädå går ingen nöd på mig :)

Ensam hemma

0 Läs mer >>
Ups! Jag tänkte vara snäll mot mami och papis dator som är full med skit och virus och då tänkte jag att jag kunde rensa lite. Dock är jag inte det bästa datorhackern i världen, inte bra överhuvudtaget antagligen, men bättre än mina föräldrar så lite kunde jag i alla fall bidra med. och det började ju bra, laddade ner ett program som jag lärt mig av Alexander och kunde köra rensningar. Sen började jag avinstallera onödiga program. Var nogrann och frågade om de kände igen eller ville ha kvar på programmen innan jag tryckte på avinstallera. Men så där för en sekund så blev jag övermodig och tryckte på avinstallera på ett program, men precis när jag godkänt så kände jag att nää det kanske inte var så bra just det och försökte avbryta men då var det för sent. Och där råkade jag avinstallera en drivrutin som behövs för att det skulle kunna gå ut på internet. Trots att jag prvade att göra systemåterställningar hit och dit så lyckades jag inte ställa mitt lilla misstag till rätta, aj aj.. Min goda gärning blev istället klump.. Ja ja de får kalla in en bättre datorkunnig och rätta till det hela, förhoppningsvis är det inte för svårt. Men typsikt alltså, det behövs bara en sekund och så kan man ha sabbat något. Tänk på det, dagens varningsord!
 
fin solnedgång hemmavid. 

en sekunders misstag

0 Läs mer >>
Alexander brukar säga til mig att jag väldigt ofta pratar om när jag var liten, att jag nästan varje dag har en historia att dra appropå någonting från min barndom. Och ja.. min barndom står mig fortfarande väldigt nära, det var en underbar tid som betyder mycket för mig fortfarande. Det är ofta bra minnen som kommer tillbaka till mig och jag erkänner att jag är väl en ganska nostalgisk person till typ alla bra minnen jag kommer ihåg. Jag funderar också på relationerna man har haft när man växte upp som man nästean helt eller helt har tappat kontakten med nu. Personer som betyder väldigt mycket för en ännu fast man aldrig träffas längre. Väldigt synd och tråkigt kan jag tycka, men det är väl så det blir många gånger. Man växer ifrån varandra kan inte vara bästisar på samma sätt längre. Även om det antagligen många gånger är livets gång att man inte håller kvar vid alla sina relationer man haft så har jag sedan några år tillbaka mestämt mig mer att inte släppa kontakter så lätt längre. Det är något värdefullt som man måste ge en chans till att bevara. Ibland märker man att det inte finns något intresse efter ett tag av antingen den mig själv eller den andra och då får man låta det gå. Men att i alla fall inte låta det rinna ut i sanden och sedan känna att något gått förlorat. Kanske jag någon gång tar upp kontakten med mina gamla bästisar, tror säkert att vi skulle ha det jättekul tillsammans igen, i alla fall den gången. Men samma som förr blir det inte. Även om barndomen står mig nära och har påverkat hur jag är nu känner jag att jag har utvecklats som person (tur det) och vuxit upp (såklart) och det är väl det som gör att man inte längre har samma relation som man hade förr heller till sina kompisa man hade när man var liten om man inte har fortsatt att umgås. Men barnasinnet sitter i alla fall kvar, så allt sitter det en del i mig kvar ändå.
 
 
 

Barndomen

0 Läs mer >>
Har kämpat mig mot olika betalningsanmärkningar iden. Först mot biblioteket i skolan som ville ha 100 kr i förseningsavgift för en bok jag inte ens hade lånat. Lyckades snacka mig ur det ganska smärtfritt i alla fall. Trots att när jag visade upp att boken fanns i hyllan så påstod biblotikarien att det inte var den boken, men sedan bad jag henne att kolla om det var den i alla fall och det var det, den var tydligen felmärkt!
 
Senare var det dax igen när mamma ringde och sa att jag fått en betalningspåminnelse på en p-bot jag fick den 16:e december i Malmö. Men jag var inte ens i Malmö den dagen! Jag kollade upp adressen och upptäckte att det trots allt var en adress i helsingborg precis utanför oss så det var nog inte så omöjligt ändå. Lappen måste ha blåst av eller något. Tråkiga pengar i alla fall, en kommer jag inte undan tyvärr tror jag..
 
Bild på kisemis Alice <3
 
 

avgifter och böter

0 Läs mer >>
Veckan som gått har inneburit fortsatt arbete med exjobbet. Ingen stress eller press på det ännu känner jag. Tar det kanske lugnt med små framsteg varje dag. Jag har i alla fall full tankeverksamhet och kommer framåt så det är positivt. Till och med när jag blundar eller dagdrömmer så susar bilder om design eller ekosystemtjänster upp. Men jag tror att nästa vecka ska jag slå in ännu en växel och börja producera seriös text. Under veckan har upplägget för arbetet börjat ta en tydligare form och då är det lättare att arbeta utifrån det när man vet vad som behövs. I måndags var jag med på gåturen i bostadsgården som jag ska jobba med. Det var väldigt givande att vara med på det. I torsdags var det Landskapsingenjördagen och där var flera inspirerande föreläsningar om vattenhantering. Framförallt Nigel Dunnetts föreläsning var bra! På Lingdagen var där en mässa och vid ett bås var där en tävling där man skulle gissa hur långt ett plastsnöre var. Det låg ihoprullat i en skål och jag drog till med några meter och var med och tävlade. Senare på dagen ringde det och då meddelade de mig att jag vunnit för jag gissade närmast. Så jag fick gå och hämta mitt pris som var boken Paradiset. Ett mycket fint pris :D Blev väldigt glad, sådana gissningstävlingar har jag aldrig vunnit förut, kul!
 
 
 
 
 

Exjobbstatus