1 Läs mer >>

Vad tänker du på när du hör sommarlov? Vad ingår i det perfekta sommarlovet?


Ledighet, frihet, glass, bad, sol, vara ute, sena varma kvällar, shorts, fotboll, lekar, kompisar, utflykter, sovmorgon, listan kan göras lång vad man förknippar med det. Jag tror de flesta har ungefär samma bild om vad som hör ihop med sommarlov, som är något av det bästa som finns när man går i skolan!

Men med sorg i hjärtat vet jag att det för många inte är så längre, att sommarlovet bara blir som en enda lång helg som vilken annan på året. Där man gör samma sak varje dag, som man gör när man inte går i skolan i vanliga fall. Jag snackar om de som sitter fast vid datorn, och inte bara i några timmar per dag, utan alltid!  De som tillbringar all sin tid vid datorn, med ett headset på huvudet och en mus i handen på ett instängt mörkt rum med stängd dörr. De som knappt svarar på tilltal, blir folkskygga och aldrig vill hitta på något. De som slutar umgås med kompisar i verkliga livet, de som byter ut måltiderna mot en timma framför datorn istället och de som får ett humör som en orkan om det inte går och få som de vill. Där datorn har blivit ett beroende, precis som en drog.

Jag har sett det hända och tror att det är vanligt förekommande. Man känner sig så hjälplös, när man försöker hjälpa och förbättra uppfattar den beroende det som om man bara vill jävlas. Man kan inte styra och bestämma som över ett barn. En sak är säker: något måste hända! Jag hoppas att botten är nådd och att man är påväg uppåt igen, får tillbaka sitt liv. Att den bleka huden får tillbaka sin färg och att det hårda ansiktsuttrycket kan ta form att ett uppriktigt leende. Frågan är bara hur!?

Sommarlov

0 Läs mer >>
Vet inte riktigt vad jag ska skriva här nu. Det kändes både roligare och viktigare att skriva när jag förberedde mig för England resan och såklart när jag var i England, när man visste att folk där hemma bara satt och väntade på att man skulle lägga ut något om sin resa :)

Nu är det bara mitt vanliga liv som pågår, inget större projekt i det närmaste. Mitt pågående liv vill jag inte heller gå in på för mycket, vill hellre berätta vad som händer när någon frågar eller när man träffar någon öga mot öga.

Men jag kan ju säga vad som är mest just nu: Kaninerna! Okej det är inte så konstigt, det har egentligen alltid varit kaninerna som har varit mest och störst i mitt liv. Men denna våren har jag gjort mycket annat så mitt huvud har fyllts till större delen av annat än just kanintänk, vilken är ganska ovanligt hehe. Men just nu är jag i kaninperiod igen, inget mig emot, jag är ju van hehe.
 
Efter helgen i Tollarp som var så mysig så är jag extra glad: Epadalens Hoppkaniner vann Lilla Breeders Trophy!  Jag kan knappt fatta det, det blev som en nytändning igen även fast våra egna kaniner inte tog en enda placering den helgen så var det så mycket annat som blev bra. Många fina lopp, är extra nöjd med Kungen och Koppes fina insatser på söndagen och Zeras Elitklassning och den helt otroligt fina debuten och Ville som hoppade sina livs bästa lopp på tävling, jag blir så glad när jag tänker på det :) Sen allt omkring är minst lika viktigt, alla kompisar, den mysiga miljön att bara vara gör att man tycker kaninhoppning är helt rätt!En annan sak också angånde kaninintresset. Jag har aldrig riktigt kännt att jag skulle vilja ha ett annat djur än just kaniner som typ hund och katt. I framtiden vill jag ha men inte just nu har jag alltid tänkt, eftersom jag har varit rädd att mitt intresse för kaninerna skulle svalna om jag hade något "större" djur att bry mig om. Okej, en katt har jag alltid velat ha, men aldrig så mycket att jag tjatat eller på något sätt försökt skaffa en. Förutom nu, när mamsen vill skaffa katt. (Typiskt att de ska skaffa den lagom till jag flyttar hemifrån...) Men jag fick mig en liten "uppenbarelse" när vi var och besökte en kattuppfödare igår. De hade massor med katter i olika storlekar och färger av rasen Brittisk korthår.
 
Djurälskare som jag är så tyckte jag såklart det var skoj att kolla in katterna och kattungarna, men jag kände inte samma entusiasm som när de berättade att de hade rex dvv kaniner på gården, då (typ) hoppade jag upp och önskade att få se dem. Så besöket slutade i kaninhuset där vi fick se små kaninungar dvv rex och andra niner ^^ Alltså kommer (såklart) alltid kaninerna vara mitt liv (låter lite extremt dock när man skriver det men det är sant..) även fast man har massa annat också, som t ex en katt :P Det jag oroar mig mest för nu om vi skulle skaffa en katt är om katthataren Kungen någonsin kommer förlåta mig :S hehe

Kan-kan-kaniner?

0 Läs mer >>

Detta kommer bli ett ganska onödigt inlägg men ändå...

Jag och brossan gjorde våfflor för någon dag sen, kl var mer än halv elva på kvällen när vi började men om man blir sugen på våfflor så blir man. Själv skulle jag aldrig dra igång ett sånt projekt så sent på kvällen, det var Axx som drog mig in i det. Vi använde oss av en så kallad våffelmix, bara att blanda med smör och mjölk och sen grädda.Nu till "problemet". I den här förpackningen finns det två påsar med våffelmix, när man då rör ihopa smeten så undrar man hur mycket man ska tillsätta av smöret och mjölken och vad gör man då? Jo, man tar såklart en snabb titt på baksidan av paketet där det står hur man ska göra, samtidigt tänker man att man vet hur man gör våfflor så det ända man behöver veta är ju siffrorna hur mycket man ska ha. Då missar man texten "rör ner båda påsarna" och jag vet inte om det bara är jag som är trög men när man inte läser det så antar man att det bara är en påse som man ska blanda ingredienserna med.

Denna gången så gick ordnade till sig innan vi började grädda för vi förstod att något var fel när smeten var lite för flytande. Men jag minns en hopptävling i vintras när jag och en annan stog i kiosken och tog emot en beställning på en dubbelvåffla, smeten var slut och vi började att göra en ny. Jag läste och vi blandade ihop, vi tyckte även här att smeten var för rinnig men det är ju inte varje dag man gör våfflor så det kanske ska vara så vi blandade i extra smör för att få lite tjockare konsistens, sen började vi grädda - Inte bra.... "Våffelsåsen" kunde inte inta formen av en våffla på järnet utan den rann över och hela våffeljärnet blev alldeles kletigt, jag undrar om det någonsinn har återhämtat sig efter denna lilla incidenten. Vi provade att hälla ännu mer smör i smeten och provade igen, fögäves.. Sen kom ägaren till våffeljärnet och såg allt kladd . pinsamT, hehe. Vi fick i alla fall rätt på det till sist men allt detta på grund av att det finns två påsar i förpackningen, varför kan de inte ha en större påse?!

Våfflorna senast blev iaf mycket goda! Jag vet inte om det är fler än mig som drabbats av detta patetiska problem eller om det bara är jag som är lite dum, detta blir ett tips till nästkommande människor som använder sig av våffelmix - Läs hela förpackningen och häll i BÅDA påsarna!

I-lands problem

0 Läs mer >>
I vilken ordning är det bäst att se/läsa en bok eller film som finns både som bok och film? Ofta när man läst boken först så blir man besviken på filmen. I filmen kan inte alla detlajer vara med och personerna och miljöerna är inte som man tänkt sig. Om man ser filmen före blir boken lättare att läsa eftersom man redan har en bild av miljön, personerna och handlingen. Men då försvinner lite av spänningen och kreativiteten av att fantisera och leva sig in i boken, man läser för att det är roligt, för att man gillade filmen men det går inte att få den underbara känslan av att man inte kan lägga ifrån sig boken för att man måste veta vad som händer. I och för sig så kan man se det på andra hållet med filmen att man redan vet vad som händer, om filmen är riktigt bra gjord kanske man vill se filmen först för att få den bästa filmupplevelsen. Men det brukar ju också vara så att de riktigt bra filmerna är också baserade på riktigt bra böcker.

Det beror kanske på om man är en bokmänniska eller filmmänniska vilken av dem man ska läse eller se först. Jag vet inte vad jag är för något jag gillar båda och har erfarenheter av de olika varianterna i ordning med böcker och filmer.


Jag hade läst de två eller tre böckerna i Twilight-serien innan jag såg filmen. Eftersom jag var helt förälskad i serien så kunde jag inget annat än älska filmen också. Jag hade sett trailern för Twilight innan så jag hade min bild av Edward som han är i filmen (ingen kan ju vara snyggare än Rob Pattinson?!)


Just nu läser jag Harry Potter. Har inte kommit till skott att läsa dem än, men äntligen har jag satt igång och läst färdigt den första boken. Där har jag sett filmerna före läst böckerna. Det tror jag är lite en nackdel ändå, men vet inte säkert. jag tycker om att läsa boken men det är ju inte lika spännande när jag vet vad som kommer hända, jag längtar tills jag kommer till dem böckerna när jag inte har sett filmerna :) Men där är ju fler detaljer som är intressanta och se och boken blir väldigt lättläst när man har en bra bild av allt det övernaturliga som finns. Om man inte gillar att läsa böcker så mycket är det nog bäst att läsa boken till en film man tycker om, eftersom det blir lättare.


igår såg jag Män som hatar kvinnor. Skitbra var den! Var längesedan jag såg en så spännande och skrämmande film. Jag har inte läst boken tyvärr, men det är ju inte försent, nu får jag vara glad över att jag fick en riktigt bra och spännande bioupplevelse när man inte visste vem mördaren var :)

Jag tycker andå att det är bäst att läsa boken först. Man tillbringar längre tid med boken än filmen och då vill man ha bästa möjlighet till att få en bra och spänannde läsupplevelse. Dessutom när man har läst boken så förstår man filmen lättare, det som egentligen händer men som de inte visar i filmen vet man ändå om och man får en djupare inblick i personerna.

Vad tycker ni är bäst? Böckerna eller filmerna till böckerna?

Bok vs Film

0 Läs mer >>

Fick frågan Vad händer i ditt liv nu då? tänkte göra en liten update för intresserade. :P

Jag jobbar inte särskillt mycket just nu, nedskärningar och besparingar märks av väldigt tydligt. Men det är inget jag lider av för jag vet att jag har mer än sex veckors jobb i sommar så jag får njuta av att vara ledig nu. Fast att vara hemma mycket gör att man lätt blir försoffad. Därför har jag gjort en liten överenskommelse med mig själv att göra minst en vettig aktivitet varje dag (den som bestämmer om den är vettig eller ej är också jag själv, men jag har ganska bra omdöme tycker jag) Jag har lyckats ganska bra faktiskt,. I början av en ledighetsperiod blir det att man tar det alldeles för lugnt, men när man haft för många av sådana dagar går det lättare att börja sysselsätta sig kanske för att man får dåligt samvete...

Just nu har jag en känsla av att tiden rinner iväg, jag känner att jag mäste ta vara på tiden och hitta på saker så det är egentligen inget fel med det. Jag gör faktiskt ganska många saker och har en del saker på gång så jag är nöjd :o) men det kommer nog alltid vara man aldrig hinner göra allt man vill tyvärr..

Jag är inne i en städperiod nu, har städat tre dagar i sträck i mer än tre timmar varje dag. I ett sånt här stort hus finns det oändligt med projekt att göra. Under mina lediga dagar så brukar jag nästan varje dag hitta en lapp på köksbordet från pappa med överskriften Dagens Projekt. Där skriver han ner ett par saker som han vill att jag ska göra. Det är faktiskt en bra metod för jag ser tydligt vad jag kan göra och gör ofta det som står på lapparna också. Det är ganska kul för ibland ritar han några bilder till, tex en skiss över hallen i centralperspektiv där han markerat gaderoben som han vill att jag ska städa, tydligt var det (så jag inte ska skylla på att jag inte fattade).

Jag ser fram emot hösten, min ansökan till universitetet behandlas men det dröjer en del veckor till innan jag får svar om jag är antagen. Jag måste ta mig i skinnen och ställa mig i bostadskö lite överallt (MÅSTE!!). Tänk vad häftigt, när man var liten så drömde man om att flytta ihop med kompisar i en lägenhet men man trodde aldrig att det skulle ske. Men nu skulle det kunna göra det, fy vad kul det skulle vara att dela lägenhet med sina kompisar! (förutsatt att man funkar ihop såklart)

På kaninfronten är allt lugnt,  nu känns det som jag börjar komma in i den världen igen efter min England tripp. Första utetävlingen blir på lördag och då är det också ett läger som jag ska vara med och hålla i, det ska bli skoj :)


Bild från mysig hopptävling <3

Allt rullar