0 Läs mer >>

I tisdags åt vi på bunkern. Jättegod mat. Riktigt trevligt hade vi!

Bunkern

0 Läs mer >>

Det har hänt saker. Saker jag bara kunnat drömma om. Vi har skaffat en katt! En kattflicka vid namn Alice, tycker jag den ska heta i alla fall..

Jag åkte ner till Malmö i måndags och mamma, axel och hugo åkte för att titta på några kattungar. Sen fick jag ett mms på en liten randig katt i vå soffa haha. Mamma har tittat på kattannonser i över ett år nu så det var väl på tiden antar jag.



I malmö mötte jag upp Marie och hennes kusin sen gick vi till trädgårdscafeet i slottsparken och överrsakade Alva med att komma på hennes spelning med Chokladfabriken. Grymma var dom!





Inte min favoritlåt alls, men texten säger faktiskt en hel del som inte jag tänkte på innan ^^,

Oj ojoj

0 Läs mer >>
Bara för att man är ledig så hinner man inte göra allt, som att blogga t ex.. Aja en bra vecka hittills har det varit och den kommer säkert fortsätta va bra. Ikväll bär det av!

Planerna ligger såhär:
16.45: hoppa på tåget i Ängelholm
18.24: Framme på Kastrup där jag ska checka in.
20.04: Planet lyfter mot Schweiz
21.45: Framme i Zürich där ska Alexandra och hennes pojkvän Gilles hämta upp mig.

Natten till fredag sover vi hos Gilles föäldrar som bor i Zürich. De två nästkommande nätterna ska vi vara i Alexandras föräldrars sommarhus 20 min från Biel. Sen blir det en natt till i Zürich innnan jag åker hem på måndag vid lunchtid.

Nu ska jag skriva en packlista:
* Badkläder
* minneskort med bilder från Torquay
* Sovsäck eller lakan
* Necessär
* Handduk
* Kamera + laddare
* Mobil + laddare
* iPod + laddare
* bok
* Underkläder
* Shorts
* linne
* tjocktröja
* regnkläder
* promenadskor
* finare kläder
* t-shirt
* strumpor
* present till Alex och Gilles
* Pass
* Plonka


Schweiz!

0 Läs mer >>
The countdown is done! Nu sitter jag här och har fredagsstäming, men ingen annan har det dock... aja jag njuter ändå! Denna veckan döper jag till nedräkningsveckan för det är typ det ända jag gjort. Okej det var inte sant, jag har hunnit med en massa saker faktiskt, mycket jobb men annat kul också :)

Känns som att förra måndan var evigheter sedan, jag kommer inte ihåg vad som hände då ens...
Tisdagen har jag skrivit om. Hugos födelsedag och stranden med Emma och Sanna innan jobbet.
Onsdagen är också lite dimmig, det var nog då jag och emelie tog varsin kaffe och en skitdyr brownie på stan, 69 spänn är alldeles för mycket för en liten chokladkaka med grädde...
Torsdagen blev Hallands Väderö! Veckans enda lediga dag, det blev väldigt bra.



Fredag. Efter jobbet blev det stor grillfest hos mormor och morfar. Bilder kanske kommer sen om det :)

Lördag: jobbade delad. Hann med ett snabbbesök hos emelie, kusinerna var på besök, men jag sov mest på mina lediga timmar mitt på dan. Då kvällen hängde jag med Sanna som agerade taxi till helsingborg, alltid nått!

Söndag. Sista dan på jobb, jag bjöd på gräddbullar. Efter jobb åkte vi till Arild och tittade på vågorna, vissa gade tänkt att bada med det var omöjligt så mycket vågor det var. Den blev det kakfrossa på flickorna lundgren. Notan för kalaset gick på 1100 kr !!!!! (farmor betalade) Sen blev det äntligen bion som jag väntat på: ECLIPSE! Jag läte ut boken idag också. Filmen var såklart bra!



Nu börjar en ny spännande vecka! Schweizresan är på igång. Imorgon blir det Malmö och Lomma bla. Tisdag bunkern. Sweet!

Nedräkningen färdig!!

0 Läs mer >>
Nedräkningen pågår för fullt! Ledig imorgon, då blir det troligen Halland Väderö. Sen jobb fredag, lördg, söndag sen freedom, Freedom FREEDOM!!! lr fattigdom Fattigdom FATTIGDOM!! haha nää nu blir det snart löning ju :)

Idag hämtade jag mitt pass, skönt att ha det gjort. Inte lång tid tills jag åker, ska bli så roligt!

Nuu ska jag sätta mig ute i den ljumma sommarkvällen, take care folks!

3 dagar kvar

0 Läs mer >>

... att jobba, sen är jag fri!! Ser fram emot det. Ska bli skönt att ha en lång ledighet där man kan slappa och vila upp sig. Då måste jag besöka mina kära mor-och far-föräldrar också (minneslapp)

Idag har jag hunnit ha ute kaninerna en sväng. Varit på stranden med Emma och Sanna kikade även förbi. Sen blev det lite födelsedagsmiddag för brossan innan det var dax för jobb.

Min gurka vill jag demonstrera också. Det har inte kommit särkillt många på  min planta men denna gurkan var nått alldeles speciellt stor och fin :)

 


Grattis Hugge!

4 dagar kvar...

0 Läs mer >>
Jag och ems ville hitta på något denna dag. Vi funderade på att festa i Båstad, men hade ingen skjuts hem så vi hoppade över det alternativet. Istället bestämde vi oss för att köra en runde på Bjäre. Så vi satte oss i bilen och körde vart som föll oss in. Första stoppet blev Torekov! Readn där började kändisspottingen, vi såg Peter Magnusson! Sen blev det ett underbart bad bland stockholmarna (som dock inte bidrog till det underbara) vid klippstranden.



Innan vi körde vidare tog vi en mjukglass i hamnen sen blev nästa destination Båstad! Där strosade vi först runt lite tittade på stekarna och bratzen på lyxbåtarna som stod och hoppade till musik. Sen tog vi varsin burgare nere i strandbaren och insöp stämningen. Vi tänkte ta en kaffe här också, men kafeet vi hade siktat in oss åp hade stängt så då körde vi vidare. Ut på landet och hamnade i Vejbystrand där det blev en god latte och mandelbiscotti till solnedgången.



Emelie brainstormade fram att vi kunde åka in till helsingborg på kvällen, och jag var inte sen med att haka på ideen! Så efter lite bollande hit och dit bestämde vi oss tillslut för att åka in där. Jag var hem inom och bytade kläder, sen til ems en snabbis och sen tåget in! Vi hade en sjukt kul kväll!! Det blev ZooBar, hamnkrogen och Tivoli! Sen hade vi lyxen att emelies pappa hämtade oss på kvällen. Toppen!

Tour-Bjäre!

0 Läs mer >>

Förra veckan är det inget snack om vilket tema det var på. Emelie hade semester och det var fest för hela slanten. Onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag!

Onsdag: Båstad, som jag berättat om.

Torsdag: Sväng på stan med Ems. Först kaffe på MM:s bakgård sedan vidare till nick's där det blev en öl, nice!

Fredag: Mat på El Bakis. Jag, ems, sanna och Stojje. Vi satt bredvid ett skrikigt gäng med "hockeygubbar". Kunde knappt prata med varandra för man hörde inte vad som sas samtidigt som det spelades k´ganska hög musik. Men maten var god och servitriserna ovanligt trevliga, kul! Kvällen slutade inte här utan det blev mellanfest i Villans hoods. Jag och ems stack innan dom andra ner till stan, vi gick in på Telegrafen där Emelie beställde kladdkaka till bartenderns förvåning. Det verkade som att de inte hade kladdkaka, men hans komstiga ansiktsuttryck grundade sig på att det var en ovanlig beställning kl 00.30 på natten, haha! Till kladdkakan tog vi varsin cider.. sen bar det vidare till karaokerummet på saloon och senare helt plötsligt var vi på Bahnhof. Nu var jag riktigt trött så jag stack hem tidigare än de andra partydjuren.



Lördag: Jag och ems hade lite olika planer på vad vi ville göra av dagen. Det blev en Bjäre-runt tur och fest på kvälle i Helsingborg. Skriver mer om dagen i ett nytt inlägg.

Söndag: Trött som tusan denna dagen. Nu var det Hejdågrillfest för Nivi och jesper som ger sig ut på tågluffning i Europa. jag och Emelie hade köpt finfina Suntrip-solhattar till dom i Båstad som de lovade att använda hihi! Det blev även lite volleyboll och kubb! Tjejerna mot killarna, spelet blev sådär, för mycket vinnarskalle för båda lagen. regler hit och dit, blev riktig krigstämning där ett tag hehe.. 

Festveckan!

0 Läs mer >>
Jag har haft lite problem med att sätta namn på förra veckan, men nu har det gått ett tag så jag har fått lite perspektiv på det hela. Veckan började med en tur till lomma med Hanna som inte bara är min kompis utan också "kaninkompanion". Det blev mycket snack om våra håriga älskningar och minnen som gav många skratt. Vi har gjort hur mycket roligt som helst runt kaninerna. T ex när vi hade avslappning med Nina och Nala. Då hade vi mysbelysning på mitt rum la oss i min säng med varsin kanin och lyssnade på valmusik. Något som vi la hur mycket tid på som helst under sommaren var vår kaninshow Morotsinishow. På den tiden när man hade sommarlov utan sommarjobb och kunde göra sånt här tidsförvärv. Dela-kanintricket, kasta spjut och Stig som åker bil är bara en bråkdel av allt vi hittade på. Morotsinishow grejerna är nog ärligt det mest kreativa jag någonsin åstadkommit!

På tisdagen var det träning i klippan som jag höll i. Inte särskillt många folk som kom, men det var trevligt. hade med mig Betty som tränades inför söndagen i Falsterbo. Innan söndagen så hade jag ute Betty och koppe i koppel så de skulle få så bra förutsättningar som möjligt. Tydligen hjälpte mina förbredelser också eftersom båda hoppade fantastiskt bra i Falsterbo!

Nice week!

kaninveckan

0 Läs mer >>
Fotbolls WM 2010 förljde jag inte särskillt noga personligen, men eftersom många runt om mig gjorde det så känns det ändå som att jag har bra koll på vad som hände. Jag såg mest lite småsnuttar av varje, såg bara en hel match, finalen, vilken var en besvikelse! Ojusste spel, om man ens kan kalla det spel, inget hände. Tråkigt.. men det har i alla fall varit extra bra fotbollsmusik detta året!

Fotbollslåtar

2 Läs mer >>
Då var det dax igen! Och som vanligt vet man aldrig vad som kan hända eller förvänta sig när man är här. Kvällen blev både upp över öronen mer av vad några önskat sig och fyllde inte upp förväntningarna för några av oss andra. Medan jag, Emelie och Sanna stod och köade utanför pepes var Py och nivi infixade på VIP-avdelningen på loftet. Som sagt man vet aldrig vad som händer! Kul att någon av oss kom in i alla fall hehe :D

Men det ble en trevlig kväll ändå, go mat, mysig lägenhet, rolig förfest, folk (vet inte vad jag ska sätta för bemämning på dom) mm. Båstad, we will be back! - kanske redan på lördag? ;)

BAAADSTAAAD

0 Läs mer >>
Kommer ni ihåg min lista?
Nu har jag bara en sak kvar på den. Fyllde igen hålen och klippte gräset idag. Kunde omöjligt skjuta på det längre, i lördags skakade jag hand med pappa med mamma som vittne att jag skulle göra det så det fanns inget annat än att hålla sitt ord.

Men nu har ju lite andra saker tillkommit som jag måste fixa..

Tvätta
Pass

Städa rummet
Städa kaninburarna
Ha ute Koppe och Betty i koppel
Fixa i trädgården med rastgårdarna och hålen
Klippa luggen
Packa till onsdag

att göra

0 Läs mer >>
Calle Kristiansson och vi + några till :) Fast vi stod bara framme vid scenen under denna låten. När den äntligen kom (sist naturligtvis) hoppade vi upp ur vårs stolar och knuffade oss fran i publikhavet fran till scenen, hehe :P



Koppes ärevarv! Hans riktiga tävlingslopp var dock mkt bättre, här stannar han och låter publiken få beundra honom lite längre hihi!

Filmer

0 Läs mer >>
Jag hade egntligen bestämt mig att  inte åka hit, men efter träningen förra måndagen så tänkte jag varför inte?! Falsterbo Horse Show är ju något alldeles speciellt i kaninhoppningsammanhang :)
Även fast det var årets varmaste dag och att det ofta var så olidligt att man inte visste var man skulle ta vägen så är jag mycket glad att jag åkte. Det är sån stämning på platsen med allt folk och alla saker runtomkring, inte bara hästar utan även hopptorn, agillity, utställning, bilar, musik, mat, kändisar, fest, puckar, camping mm.

Jag ställde klockan på 5.20 imorse och hämtade upp Sofia i Helsingborg kl 6.30, sen körde vi ner. Missade avfaretn först mot falserbo så vi var tvugna att svänga av sista avfarten i sverige innan vi skulle ha åkt över till Danmark, annars inga mer felkörningar. Helt totales otroligt nog gick mina kaniner jättebra idag! Betty sprang på som en gud och hoppade på 1+2 där hon i finalen drog med sig bommarna i bara farten. Koppe hoppade säkert och helt perfekt i finalen 2+0 och slutade på en 5:e plats. Vi fick hoppa segervarv! Till pris tog jag "Skåneklassikern": En chipspåse, en läsk och en godispåse, hehe.

Dagens höjdpunkt var kl 13.15 då det var laninhoppning inne på stora arenan, med ryttare som förare, speaker, storpublik och storbildsskärm. Det blir en uppskattad underhålling för alla!


FHS

0 Läs mer >>
Både fredag och lördag har jag varit en sväng på stan. Det har ju vatt Ängelholmsfestivalen! Okej, inget större att hurra för kanske men det var mycket trevligt ändå. Kul att nångting händer i stan, inte alldeles för ofta det gör det nämligen...

På Fredagen hade vi förfest hemma hos Emelie med drinkprovning. Tre smarriga drinkar fick vi. På lördagen satt vi på telegrafens uteservering med varsin cider eller öl ända tills Calle Kristiansson sjöng Walking in Memphis som jag och Nivi drog med Emelie till scenen där vi stog och diggade. (filmbevis kommer)

Ängelholmfestivalen

0 Läs mer >>
Den perfekta sommardagen av de perfekta sommardagarna har jag haft idag!

En perfekt sommardag ska innehålla:
* Sovmorgon
* Frallefrukost på altanen
* Värme och sol
* En förmiddagsrunda på stan
* Hänga på stranden med go bok, bad och kasta boll
* Cykling
* Ligga i kaninernas rastgårdar medan de springer runt en
* Grillning + grillad banan
* Ljum kväll på stan med vänner och musik

Idag måste jag dock lägga mig tidigt för ska köra hemifrån kl 06.00 imorgon. Ser fram imot imorgon! Ska hämta Sofia i helsingborg sen drar vi vidare mot Falsterbo, wiiehaa!

Sommardag