7 Läs mer >>
Shit nu har det hänt grejer! Så mycket att jag inte hunnit uppdatera bloggen på dessa viktiga saker.

Börjar med Fredagen:
Mamsen var ledig och vi tog tillfället i akt att åka neråt för att ta oss en titt på området och ställa en cykel till mig i Åkarp. Dagen innan hae jag ringt på en annons på Blocket om ett rum i en lägenhet i Burlöv, vi hade bestämt att vi skulle komma och titta kl 12.00. Först åkte vi till Alnarp och pratade med studentboende ansvarig, men det var omöjligt att få boende där nu. Sen körde vi runt Alnarp, Lomma och Arlöv, flera varv!! egentligen uten mening. Det hade inte känts bra när jag pratat med kvinnan i telefonen igår, hon kunde knappt svenska och var inte trevlig så vi var inte säkra om vi skulle dit. Tillslut bestämde vi oss och ställde in adressen på GPS:en. Och kom dit. Fy vilket ställe! Inte alls mysigt område, tvärtom och det var stora längor med lägenhetshus. Vi gick inte ens in utan jag ringde från bilen och sa att vi inte kom.

Nästa stopp som GPS:en förde oss till var i utkanten av Lund. Jag hade tagit kontakt med tjejen som hyrde ut ett rum i sin lägenhet där bodde hon med sin katt. Men det var inte heller något trevligt ställe. Det var en sån röra i hela lägenheten, äkligt rörigt faktiskt, så det var inte intressant det heller. Sista chansen gav vi till ett nummer (också från blocket). Fick tag i honom och han var hemma så en ny adress och vi var iväg. Detta stopet var givande! Fräsch lägenhet och han som hyrde ut var trevlig och pålitlig. Han skulle ha fler som tittade på den i helgen så han skulle höra av sig i slutet med besked.

Nu var vi kissinödiga och hungriga så vi stannade till på centersyd och tog oss en bakad potatis. Sen inom blomsterlandet så jag fick handlat en blomma till värdarna för kräftskivan på kvällen. Sen hem fick först stå i en låång bilkö som gjorde mig ytterligare försenad till filan med Assai. De träffades kl 15.00 och jag kom dit 16.15 och var tvungen att åka igen kl 16.45 för att hinna göra mig iorning till kvällen, vilket jag typ ändå inte hann... Hade verkligen stressat hela dan... Men men, det blev en hellyckad kväll med kaeroke, kräftor, lekar, dans och Nick's!!

På kvällen så hörde han med rummet i lägenheten av sig att och sa at om jag ville hyra så skulle jag få första tjing. Så i lördags sa jag ja till det och på söndagkvället packade vi in mina saker och installerade mig i mitt nya rum. och nu sitter jag här!

WOOoow

0 Läs mer >>
Varför blir det så att alltid när man har många saker att göra så blir det att man inte gör någonting??
Nu känns det som man bara sitter och väntar på att nästa vecka ska komma så man får sätta igång med skolan.  Men egentligen är det massor med saker jag vill ha fixat innan, men världen har väl inte gått under för att man skjuter upp på saker? Förr eller senare känner man att man måste göra saker och då blir det gjort också :)

Sen börjar resekatalogerna från alla skidbolag att trilla in. Man är RIKTIGT sugen på att ge sig iväg, dröjer nog inte länge tills en resa är bokad ;)

Saker att göra

0 Läs mer >>

Kaninfronten har varit ganska lugn det senaste året. Jag har kunnat umgås med dem lite mer än när jag gick i skolan och orkat dra iväg på fler tävlingar (i alla fall på hösten och sommaren 08). Tyvärr har inte min kanin-kompanion följt med så mycket som tidigare och det har varit lite tråkigt att för det mesta dra iväg själv med hela vår kaninskara. Kaninernas framgångar i tävlandet har inte varit så stora, Koppe är den som har utvecklats bäst och klarar sig galant i msv-klassen.Den största framgången har våra uppfödningar stått för, och dem blir man lika glad för som om ens egan kaniner placerar sig :) Det bästa som hände var den så kallade "planerade tjuvparningen" mellan Koppe och Betty. (alltså en planerad kombination men inte bestämt när den skulle ske.) Ungarna kom på min studentdag och de är helt fantastiska! Både Louie och Rocky plockar pinnar och går uppåt i klasserna. Ville har plockat pinnar på rad och kommit upp i svår och Epadalens Hoppkaniner har fått sin första Elit-kanin i banklassen via Epadalens Zera, som dessuton klarar sig galant och kämpar om cert! Som sagt så vann vår uppfödning tävlingen Lilla Breeders Trophy, helt otroligt stort för oss! :DMen det har hela tiden kännts osäkert vad som händer till hösten för min del. Hur mycket tid kommer jag kunna tillbringa med kaninerna?? Det är frågan som jag har varit mest orolig över av alla frågor angående mitt studerande. Jag vet fortfarande inte svaret, jag vet att kaninerna kommer ha det bra även fast inte jag är där men jag vill ju vara det..

Året som gått, Del...

0 Läs mer >>

Jag har varit med om det förr, jag har det nu och det kommer hända igen. Att aktiviteter krockar och man måste välja vilken man ska vara med på och vilken man ska skita i. Det händer egentligen hela tiden, men då är det småsaker och av vana så ordnar det sig utan att man går runt med beslutsångest och skuldkänslor. Det är de stora sakerna som är jobbiga, spec för en velig person.

Jag vet vad jag vill och jag har bestämt mig för ena saken, det är bara det att det andra alternativet är det jag borde ta. Jag kommer inte ångra mig om jag tar det heller det vet jag, det spelar större roll för människorna om jag väljer alt 2 och fler blir besvikna om jag inte väljer det. Familjen går före allt sägs det... det talar inte till min fördel i mitt beslut. Det är inte många som kan förstå varför jag väljer alt nr 1 men jag känner i hela mig att det är det jag vill vara med på, det är inte för att jag måste eller för att folk skule bli besvikna om jag inte väljer det, jag bara vill, är det ett tillräckligt bra argument??
Alt 1 är SM i kaninhoppning som klubben anordnar.
Alt 2 är mammas 50 -års resa till Rom, där en stor del av släkten följer med.

Ett val...

0 Läs mer >>
Skolan slutade och därmed var det slut på den dagliga helt naturliga kontakten med folk och kompisar som man alltid hade. Nu krävdes det mer av en för att få träffas. Det är det man saknar mest med skolan att det var det bara att komma dit så var en stor del av vänskapskretsen där också.

Jag har ett "löfte" med mig själv att inte ge upp kontakter och vänner så lätt, något jag varit ganska dålig på innan. Tack vare det har jag fått bättre kontakt med många vänner detta året (spec med kanin-vännerna så har det blivit mycket skoj!)
De flesta har det inte alls varit svårt att träffa och hitta på en massa med. Jag har aldrig festat så mycket som jag gjort under detta året, och de flesta utekvällar i Ängelholm och Helsingborg har varit jätteroliga! Jag har aldrig fikat så mycket med kompisar (eller med gamlingar heller :P) Jag har aldrig tagit så många promedader under ett år som nu. Jag har aldrig tränat så mycket, okej där ljög jag. Jag och Ems var aktiva ett tag innan skidresorna men sen rann det ut i sanden tyvärr... :P

Andra kompisar har man fått kämpa med att hitta dagar då man kan träffas och alla är upptagan på sitt håll, när förslag efter förslag (vad och när och hur) stryks och det inte blir något av ens planer så blir man ju trött. Men det finns folk som man verkligen vill träffa och då hittar man alltid någon dag och andra som man har gett upp om...

Året som gått, Del...

0 Läs mer >>
En vecka kvar!!

Inget boende ännu... så jobbigt att leta efter också när man vet att 1000 andra också gör det... Vi får se hur det går. Har kollat pendlingsmöjligheterna idag. Fick först en tråkig överraskning när jag sökte på Skånetrafiken frång Ä-holms-ststion till Alnarps universitet : 1 h och 54 min!! Huuee?! 2 timmars pendling när det inte tar ens en timme att ta sig till Alnarp med bil. Men sen kollade jag upp det närmare med en annan väg och då skulle det bara ta 1 h och 12 min, helt OK!  Då ska man ta tåget till Lund och sen byta till pågatåg till Åkarp, så får man cykla sista biten. Den första träffen jag fick var med lokalbussar och inom lomma.


Måste köpa dator typ nu också, det känns som att det är skönt att ha innan man börjar :)

Pendling

0 Läs mer >>
Ush och fy för detta med att söka studiemedel och lån! Det känns som om de gör allt såå mycket krångligare bara för att de inte vill att man ska klara av att söka så man får något bidrag. Först får man hemskickat en massa papper ett helt obegripligt formulär som man ska skicka in. Sen står det på ett annat papper man får med att det går mycket smidigare om man gör det på datorn.
-Jatack gärna! svarar man då..
Men innan man kan fylla i det här "lätta" formuläret på datorn så ska man skaffa e-legitimation. Så jag gick till banken för att be om de, men då sa de att man fixade det lätt och snabbt själv - på datorn. Okej hem igen och riva sitt hår för att få den här legitimationen att funka. Nästa steg var att logga in sig själv på csn's hemsida. Tog en jäkla tid innan det funkade, efter att ha läst igenom massa beskrivningar hur man ska göra och ändrat inställningar i datorn, så var man äntligen inloggad!! Jippie, nu var frågan vad som menades med allt man skulle söka om, om man ska ha lån heltid, 75% eller 50% och vad det innebar. Vad ens gamla inkomst har för påverkan, mm. När man letat runt på csn's hemsida för att hitta svaren på det man undrade över så skulle man fylla i sin ansökan.

Och nu kan jag inte bestämma vad jag ska ha i lån, inget första terminen eller hela kittet?! Jag skuter fram ärendet ännu en dag, för att höra med "min" personliga bankman (Ems) om hon kanske kan ge något tips... Men håll med om att man kan bli galen!

CSN

0 Läs mer >>
En mysig kväll med ett komplett Assai efter att ha spelat bowling och ätit god mat på Kirris är toppen! Sen cykla hem i den mörka kvällen/natten utan ljus på cyklen och ha stjärnorna lysandes ovanför mmmm ^^


Och nu ska jag på konsert på söndag för att se barockorkestern, trevligt :)

Stjärnklart

0 Läs mer >>

När jag bestämde mig för att ta ett år ledigt så var huvudsyftet att jag skulle ut och resa. Hade inget planerat, men hade många planer. I slutet av sommaren drog planeringen igång på riktigt. Det var härligt för det kändes som man kunde göra vad man ville, att allt var möjligt. Såklart styrde pengarna en del, men det skulle lösa sig på något sätt. Tyvärr blev det inget av med resan till Asien eller Australien. Jag ville inte åka själv och hitta någon som vill samma som en själv, med samma förutsättningar är mycket svårt att hitta. Resan var så gått som bokad vid två tillfällen, men något kom emellan. Måste erkänna att jag tyckte synd om mig själv vid något tillfälle när planerna inte klaffade... Men det är absolut inget jag tänker på längre, de mesta av pengarna som jag jobbat ihop finns kvar så som världen finns kvar att utforskas till ett senare tillfälle :)

Resa blev det ändå, om än andra delar av världen :P

TUNISIEN

Från början var jag inte inbokad på denna resan, som bokades redan ett år i förväg, men eftersom jag inte visste vad jag gjorde denna hösten så var det tänkt att resten av familjen skulle åka. Men när det började dra ihop sig så skulle det ju vatt kul att följa med. Vi kollade upp möjligheterna för en sen bokning, och det gick efter lite fixande och trixande (från pappas sida). Grejen var den att flyget som min familj skulle ta från Göteborg var fullt, men det fanns plats i Norrköping på ett plan. Så mindre än en vecka innan avfärd så bokade jag också in på resan! Sen begav jag mig självandes upp med tåg X2000 till Norrköping, tog fel buss så jag kom till Söderköping, tog rätt buss till Norrköpings flygplats för att sedan flyga ner och möta upp familjen på hotellet :) Jättehärlig vecka + att man fick lite egen resevana.

TYSKLAND
Det blev en resa till Weisen Häuser Strand inklämd i juletid tillsammans med småkusinerna. Och så blev det julmarknad i Lübeck. Mysigt :)

ÖSTERRIKE


St ANTON!!! Wiee! Helgalet och superbra! Jag och Py ville iväg på en skidresa och tänkte ta en restresa i januari. Men så hittade vi en annons på Blocket om några som sökte två stycken till deras resa eftersom två från deras resesällskap hade hoppat av. Det var St Anton och det var vecka 4:a Perfekt! Vi mejlade på annonsen och efter några veckor höder dem av sig och undrade om vi fortfarande var intresserade, klart! Vi bestämde träff i Malmö en gång innan vi gav oss ner i en minibuss med tirolermusik dunkande i högtalarna. Där nere delade vi på en stor fin villa nära backen. Jag fyllde också 20 år denna veckan och fick en perfekt födelsedag.

ÖSTERRIKE

Ischgl! Ännu en resa där jag åkte med på ett bananskal. Vecka 8, sportslovsveckan så hade familjen bokat in sig på skidresa coh några veckor innan så fixades även jag med ^^ Tåg ner, åkte överrallt nästan och massor med byten, men tillsut var vi nere och fick en kanonvecka tillsammans med andra Ängelholmsfamiljer som också var där. Grym afterski (nästan lika bra som Stanton) och super väder (mkt bättre än Stanton)! Absolut ett ställe att komma tillbaka till.

ENGLAND


Det bästa jag någonsin gjort! Helt otroligt att redan när Janet hämtade mig på stationen i Torquay och lärde mig min första engelsk-lektion att man körde på vänster sida (när jag tänkte sätta mig i förarsätet) så hade jag en känska att allt skulle bli sååå bra! Den lyckokänslan höll i sig hela vistelsen åhh vad jag blir glad när jag tänker på allt!!

TYSKLAND
Ännu en Weisen Häuser vistelse med Hansa Park. Skoj!

Året som gått, Del...

0 Läs mer >>
Om två veckor har jag börjat skolan!! Ska bli roligt även fast det är mycket som inte är fixat ännu... typ någonstans att bo..

Något som var väldigt skönt förra året när man inte skulle börja skolan utan bara fortsätta sitt lunkande liv var att slippa "skolstartsyndromet". Varje gång man kommer tillbaka till skolan efter sommaruppehållet så vill man att det ska ha skett förändringar i sitt liv och utseende och att det är många saker som man vill ha gjort och köpt innan. Det blir en nystart. Det har alltid varit så när man kommer tillbaka från sommarlovet så ska man ha en ny väska, nya pennor, ny almanacka, ny frisyr, nya kläder, nya skor mm. Det var riktigt spännande att komma tillbaka också och träffa alla klasskompisarna igen, vissa kände man inte igen. Pojkarna kunde ha växt flera decimeter och någon kan ha börjat umgår i helt andra vänskapskretsar än innan lovet.

Nu har jag fått tillbaka detta "syndromet" men det är inget fel med det, alla måste få chanser till nystarter att förbättra sitt liv och anpassa sig till förändringar. Innan skolan börjar så är det mycket praktiskt att fixa, jag vill gärna hitta ett studentrum, köpa en dator, anteckningsblock, almanacka klippa ny frisyr och om jag nu får ett rum så är det massor med saker som ska fixas med det antagligen. Jag vill också klippa mig ^^


Bild från helgens strapatser i småland med ninisarna :) Detta är duktiga Zera!

Skolstart

0 Läs mer >>
Sista dagen på jobbet. Säga hejdå till alla, bjuda på godis, lämna in lönelappen, säga hejdå till chefen, få en fin stickad duk som jag ska ha på nattduksbordet i alnarp av en tant ^^

Men vad händer 14.20 (slutar 14.30), jo samordnaren undrar om jag kan jobba imorgon! haha, vad ska man säga? Jag sa ja, har inget spec för mig imorron ändå, men det kändes konstigt nu när jag har räknat ner och gjort ett bra avslut på allt.

Jaja, visst är det så att när man ser slutet på något så orkar man alltid lite mer? :)

hejdå- hej

0 Läs mer >>
Imorgon är sista dagen på jobb! Ska bli skönt att vara ledig ett tag, även fast det känns helt normalt att gå till jobbet nuförtiden för man är så van. Idag köpte jag och mamsen en stor skål med godis som jag ska bjuda arbetskamraterna på och tacka för denna sommaren :)

Jag har inget helt bestämt över vad jag ska göra nästa vecka (eller jo en sak är typ fastställd) men sen eftersom man har en "tom" vecka i almanackan så har man såklart storslagna planer och man tänker på hur mycket man ska hinna med. Tyvärr av erfarenhet hinner man inte med hälften av allt man tänkt. Men jag ska göra mitt bästa! Jag har gjort bra försök till att göra min hemliga plan till verklighet, men det har tyvärr inte funkat. Planen var att besöka någon kompis som jag träffade i England, så antingen skulle det bli Island, Schweiz eller Lichtenstein. Men av olika anledningar så gick det inte att få ihop, det var med ganska kort varsel också jag meddelade att jag ville komma. Men jag försökte i alla fall och det känns bra :)


I helgen bär det upp till småland för att tävla med ninerna, ska bli kul!

Snart ledig!