0 Läs mer >>
Då var balhelgen bakom oss. Det var kul att få anstränga sig och göra sig extra fin. uppklädd från topp till tå. Jag gjorde allting själv, smink och frisyr. Blev nöjd med vad jag åstadkom. Dagen och kvällen sedan var mycket trevligt. Kul att träffa gamla kompisar som nu har slutat på skolan. Mycket tal i aulan. Snittar och mingel innan sittningen. Därefter var det ut på gården för att tanda på och släppa iväg kinesiska lyktor. Sen blev det efterfest med dans, drinkar och nattamat. Kvällen avslutades med att vi pregade in oss i en bil och fick skjuts hem. Skönt!
 

Balen

0 Läs mer >>
Imorgon är det bal på slottet, eller inte riktigt. Bal i Alnarpsgården bredvid slottet däremot! Det är en del att fixa inför en bal. Idag vaknade jag hos Alexande som skulle astidigt till jobbet för han började kl 7. Jag stannade kvar och sov lite till, sen ringde klockan och jag var fortfarande dödens trött så sov ännu lite till. Därefter masade jag mig upp och körde till Lomma igen. Det blev frulle och korrekturläsning av litteraturinlämningen innan den skickades in. Sen blev det CAD i skolan och sitta en sväng på expen på lunchen. kl 15 hämtade jag och Birgit blomsterarragemangen, buketterna och två lånekrukväxter hos blomsterhandlaren. Vi köpte papper som programmen skulle skrivas ut på, dock fel sort upptäckte vi sedan. Det löste sig att vi skrev ut på biblioteket så det kunde bli i färg istället för det upptäckte vi också att kopiatorn på expen nog inte är en färgskrivare...
 
Sen blev klockan 17 och då var det massa fix i aulan med att bestämma platser, soundcheck och öve på tåget. Närmare kl 21 fick vi en leverans på 30 pizzor som vi käkade hela gänget som var där och förberedde. Tillbaka i Borgen såg vi en film och nu är jag trött. Imorgon blir också en lång dag. men jag tror det kommer bli trevligt och kul!  Är mest orolig för frisyren, men den fixar sig nog. Ska få lite hjälp av korrkompisarna också.
 
Gonatts!
 

Balförberedelser

0 Läs mer >>
Jag bäddade sängen till Alex en gång i somras. Fint va?!

Bäddning

0 Läs mer >>
 
Då var det till ända med veckans onsdag. Denna onsdagen bestod av litteratur uppgift på förmiddagen som jag fortfarande inte är klar med, ska fortsätt imorgon. Efter lunch blev det att sitta vid CAD i skolan innan det var dax att ställa iordning för fikat innan storkårmötet. Det kom en ganska stor och tapper skara till mötet och många poster fylldes, trevligt! Min post är dock fortfarande vakant, hoppas att vi hittar någon snart som vill ha den. Efter mötet blev det soppa, öl och sång. Det var många som döptes och fick sina kårnamn. Alltid kul att höra motiveingarna till namnen. Det blev chokladpudding till efterrätt. Sen blev det skypat en sväng med Alexander när jag gick hem. Och nu är jag hemma och är trött som ett fån. Men det har trots allt varit en bra dag. Godnatt!
 
sovasovasovasova

Onsdag

0 Läs mer >>
En bra helg har det varit. jag, Nivi och Py åkte upp till Växjö och hälsade på Emelie. En riktig myshelg har det varit. Käkade på fin restaurang på fredagkvällen och såg på film. Lördagen blev det shopping, tacopaj och utgång på sivans.
Pics!

Växjö

1 Läs mer >>
Nu är det gjort! Biljetterna till Kanada är införskaffade. AAAAHHHH!
Ett viktigt steg mot äventyret. Det har varit svårt att bestämma vilken biljett man ska ta. Tur och returbiljetter är billigare än enkelbiljetter men sen vet jag ju inte riktigt när och varifrån jag kommer vilja åka hem ifrån. Bestämde till slut att jag tar en returbiljett från winnipeg någon vecka efter att skolan slutat, så tar jag den om jag vill hem då. Om jag hellre vill resa runt i Usa eller något så kommer det ändå vara onödigt att lämna kontinenten från winnipeg så då får jag köpa en ny biljett hem. Det finns oändligt med olika resealternativ med olika mellanlandningar. Och priset varierar från dag till dag. Har fått jättebra hjälp av Alexander och papps.
 
Min resplan:
 
Utresa:
AvgFrånAnkTillFlightFlygbolag
2013-01-04 08:15 Köpenhamn 2013-01-04 09:45 Amsterdam SK2551 SAS
 
2013-01-04 11:00 Amsterdam 2013-01-04 13:15 Chicago Ohare Airport LH9154 Lufthansa
 
2013-01-04 15:02 Chicago Ohare Airport 2013-01-04 17:15 Winnipeg UA5952 United Airlines
 
Hemresa:
AvgFrånAnkTillFlightFlygbolag
2013-05-07 17:49 Winnipeg 2013-05-07 20:03 Chicago Ohare Airport UA5952 United Airlines
 
2013-05-07 20:50 Chicago Ohare Airport 2013-05-08 12:30 Munchen LH435 Lufthansa
 
2013-05-08 13:15 Munchen 2013-05-08 14:45 Köpenhamn LH6052 Lufthansa

Biljetter

0 Läs mer >>
Imorgon ska vi i styrelsen presentera våra poster på lunchen för att få fler intresserade av att söka till styrelsen för nästa år. Det ska vara en peppande presentation om vad det har gett oss att vara med i kåren. Det blir lite som ett hålla ett tal vilket innebär att förbereldelse krävs, i alla fall för mig. Drar det i lite punkter till att börja med.
 
Att vara med i kårstyrelsen har inneburit detta för mig:
- Att gå med i kårstyrelsen är absolut ingenting jag ångrar. Det är först när man har varit i det och jobbat med det som man inser hur mycket man får tillbaka. Det har inneburit många roliga upplevelser, nya vänner, problemlösning, utmaningar och personlig utveckling.
- Fått en förståelse över hur SLU:s system är uppbyggt och fungerar.
- Besöka andra platser av SLU i Sverige.
- Kommer i kontakt och träffar massor med nya och intressanta människor. Både studeranade och yrkesverksamma.
-  Med mest inriktning på det studiesociala, arbetsmiljön, hälsan och lika villkor. Detta kan vara till nytta för kommande erfarenheter i olika jobb eller utbildningar då dessa frågor alltid är aktuella.
- Att ha ansvar och ordna saker som möten, middagar, pedagogiska priset. Att driva saker i hamn är roligt och givande och man får mycket tillbaka.
- Arons hus
- Skara och ultuna
- Möte med styrelsen, KSN, studiesociala, RAK, campus och lika villkor.
- Man får möjlighet att delta på utbildningar och hjärt och lungräddning, lika villkors övningar, studieråd och utbildningsdagar.
- Genom KSN- mötena, kårsamverkansnämden som är samarbete mellan LMK och ASK så har man fått bättre kontakt och samarbete med lantmästarna, vilket har varit väldigt trevligt.
- Arbetet man gör är viktigt. Även om man inte får en lön som rullar in på kontot varje månad är det så mycket mer man får tillbaka, det är verkligen ett privelegium att få vara med i kårstyrelsen.
 

Kåruppdraget

0 Läs mer >>
En lite annorlunda skoldag hade vi igår. Vi började kl 13 med föreläsning om ljus och armaturer, kl 14 blev det kaffepaus på syltan innan ännu en föreläsning drog igång. Fikaturnen gick vidare till  där det var skördefesttema. Squaschbröd för två kronor, rödbetsbrownie för fem, päronpaj för fem och gratis kaffe på det go deal. Softande fortsatte när vi tog bilen ner till Lomma hamn och käkade pizza. Riktigt god var den med oxfilé och kantareller. Sen började allvaret. Kl 18 var vi tillbaka till skolan och då skulle workshopen börja. Fram med en massa lampor, spotlighs, LED, halogen och kablar och sladdar. Sen var det bara att rigga upp och prova sig fram hit och dit. Min grupp jobbade med att belysa slottet. Det var kul! Kl 21.30 var vi klara då var man trött.
 

Light workshop

0 Läs mer >>
Vad menas med att vara en stark person? Alltså inte den typen av styrka som att kunna lyfta tunga saker utan den som sitter inuti en. Men vad är det? Jag tror inte att det menas med att man har förmågan att stänga ute känslor och klara sig igenom dagen. Det kommer tillfällen när man måste vara stark. Men att inte känna efter så man knappt vet vad eller vilka känslor man ska vara stark emot är inte styrka. Jag tror att styrka är att när något känns svårt att hantera, att man då inte ger upp. Man kämpar mot svåra känslor som man ändå låter sig själv känna fast än det är svårt och man ger inte upp. Styrka är att våga känna, våga handla och våga tro. Att göra det man vet är rätt fast det är svårt.

Stark

1 Läs mer >>
 
Time flies. Framtiden börjar utkristallieseras och börjar bli greppbar och synlig. Där menar jag Kanada. Att åka på utbytesprogram är inte som att sign upp på en chartersemester där man betala in en summa, sätter sig på planet och får allt serverat. Nej nu ska man fixa och trixa och förstå vad som behövs göras. Mycket förberedelser innan. Man ska ta reda på information och ansöka om boende, ansöka om study permit, skaffa fram och skicka med en massa handlingar, registrera sig som student, bekräfta ansökan, köpa flygbiljett med mera med mera. Jag har försökt att ordna lite med det här idag. Har kommit en bit på traven i alla fall. Men jag är rädd att jag glömmer något viktigt så jag inte får komma in i landet ens. Antar att jag inte kan lite på att allt kommer lösa sig och bli klarare så småningom utan allt hänger på mig. Bara att lyckas ta sig iväg och börja plugga är ju en stor bedrift att kunna skriva på CV:t. Väl där så ska man också prestera och klara sig igenom kurserna och lära sig saker. Vilken utmaning och äventyr kan kommer att vara med om.Det kommer vara värt det!
 

Register and sign up

0 Läs mer >>
Äntligen fredag!
 

Fredag!

0 Läs mer >>
En toppendag i grannlandet idag. Vi hade vädret på vår sida och såg många spännande saker. Några bilder:
GH-form gör gjutjärnsmöbler
 
Vid SEB.s huvudkontor
 
Vid nationalarkivet
 
tivoliparken
 
Massa gräs på innergården charlotteardens
 
sista stoppet blev Amalienhave!

Köpenhamn