0 Läs mer >>

... men i lördags när jag tittade ut från mitt fönster så såg jag en gris gå förbi! Den lufsade lugnt förbi bakom Lommaborgens hus. Jag är ju lite inne i vildsvinssvängen så det första jag tänkte var att det var ett vildsvin som villat in sig i bostadsområdet. Men nää det var en vanlig gris.. Jag var tyvärr lite sen med kameran så detta är det enda bildbevis jag har.Det är väl inte överdrivet att ha tre chokladkalendrar va? :P
Fått en av mamma, en av Linnea och köpt en själv :)

tro't el ej...

0 Läs mer >>
Grupparbetet goes on, men vi är inte särskillt taggade för att arbeta med det... Det går ganska trögt för tillfället vill säga. Tur att alla i gruppen är på samma nivå i alla fall.

Imorgon blir det LARK-fest med tema A. Tror jag kommer försöka klä mig i något med After ski. Men har inte så mycket att ha på mig tyvärr... På torsdag blir det mest troligen soppa också. Hjälp, jag borde verkligen ta skolan mer på allvar nu. kämpa på den sista tiden. Skärpning Hanna!GIS

0 Läs mer >>
Mycket snack om Glitterfesten idag i skolan. Många skratt, pinsamheter, avslöjanden och några minnesluckor, haha! Det blev en mycket lyckad fest i lördags. Glitterfesten är nog den bästa festen på hela året i Alnarp. Glitter och fest är en oslagbar kombo!

Jag och Jennie fick många beundrande kommentarer för för vår fina utstyrsel. Tyvärr vann vi inte den glittrigaste klädslen, aningens sura för det, hehe. Kvällen började hos Ida för en glittrig förfest med massa glitterfix i form av sminkning, silver-kroppsmålning och glitterspray. SEn blev det mingel i Alnarpgårdens foaje innan sittningen. God mt och trevligt folk runt bordet. Flera spex och roliga sånger att sjunga.

Efter sittningen blev det mellanfest i Kasernen sen tillbaka till Loftet där det rockades loss till ett jättebra liveband. De spelade Mr Jones, kan det bli bättre!? Vi gick inte hemåt förren vid fyra tiden. Alva och Jennie hängde också med mig och Linnea hem. I Borgen blev det nattamat tillsammans med Love i form av te och knäckebröd med ost och remuladsås för dem som kände för det.

Ser redan fram emot nästa Glitterfest!

Årets bästa!

0 Läs mer >>

Gamla klasskompisen Linnea är nere och bor hos mig i helgen. Mycket trevligt har det varit. Höjdpunkten var såklart Glitterfesten som tagit den mesta av energin, men vi har även gjort andra smågrejer.

Shoppat i Lund: Vi gjorde en snabbvisit i Lund och gick i affärer. Det blev lite inhandlat och jag hittade flera saker som jag ville ha, men inte tillät mig köpa för jag behöver pengarna till annat just nu. Vi hade inte koll på när bussarna tillbaka till Lomma gick, så jag smsade allvetande Ida och fick till svar att de gick en gång i timmen fem över. Klockan var nu prick 13. Om vi skulle hinna göra oss iordning innan förfesten var vi tvugna att hinna med bussen som gick om fem minuter. Jobbigt bara att vi befinner oss i detta skede på åhléns i andra sidan stan typ.. Det blev en mycket rask promenad längsgågatan och sedan blev det att springa sista biten. Men vi hann precis, tack och lov!!

Äta Pizza: Jag, Lenne, Alva och Jennie promenerade ner till Lomma centrum för att ta en frukostfika. Men blev istället sugna på pizza, som man kan lbi dagen efter. Så pizza it was!

Hämta skor: Jag och Linnea är skrämmande lika när det kommer till en viss förrvirringsgrad i att glömma bort var man lagt saker. Vi två tillsammans är en ännu mer intressant kombo ibland.. Nu hade i alla fall Linnea glömt sina skor hos Ida igår och vi tog min bil för att köra och hämta dom. Dock hade alla mina dörrar till bilen frysit fast så vi fick krypa in genom bakluckan för att komma in i bilen. På väg till Ida så började jag fundera på om bakluckan som vi stängt efter oss gick att öppna innifrån. Ehmm, nää det gjorde den inte! För en kort stund trodde vi allvarligt att vi hade stängt in oss själva i bilen. Hur skulle vi komma ut nu?! Vi började gapskratta med en viss underton av panik i skrattet. Jag kunde sedan tänka lite klarare och kom på att vi kunde klättra ut ur ett fönster som man kan veva ner. Väl framme provade vi att öppna de fastfrusna dörrarna igen. Till vår lycka så funkade dörren på passagerarsidan längst fram i bilen! Vi slapp klättra ut ur fönstret jippie!

Baka bröd: Vi gav oss på att baka bröd! Vi gjorde en egen ersin av ett recept och det blev riktigt gott! Receptet kommer. Så till kvällsmat blev det nybakat hembakat bröd med stekt ägg och örtkrydda, mums!! Vi spelade kort, hängde upp min fina fågelmatare i trädet utanför min balkong, såg på Starke man och parlamentet också.

Nu spelar vi lite Guitar Hero, men är helt sluta som artister så det blir väl bingen snart. Natti!!Besök

0 Läs mer >>

Idag fick jag tillbaka min väska som jag lämnade kvar hos Johanna för ett tag sedan. Så nu har jag äntligen min kamera igen!! Därför kommer nu några bilder som inte har publicerats innan från Toksoppan!TOoOk!

0 Läs mer >>
Ännu en hektisk dag. Tror jag ska gå och lägga mig snart, är helt slut! Men en bra dag har det varit! Efter skolan så fixade jag och jennie med våra outfits till Glitter på lördag. Vi Behövde något material att göra våra renhorn av. Vi gav oss iväg till Flädie där det finns en lantmannaaffär. Det snöade och var ganska mycket snö över lag så det var ganska spännande. Men turen gick bra och efter några timmars pysslande så har vi ett fantastiskt resultat. Dock ska vi inte avslöja hur vi ser ut helt innan lördag så ni får hålla ut haha!

Torsdag

0 Läs mer >>
Snö, fint faktiskt. Allt blir så mycket ljusare! Men det är kallt och besvärligt. +-0 tror jag blir utfallet och eftersom jag helst vill vara en positivmänniska så får jag väl tycka om det då. Yes snö!

Idag har varit en fullsmockad dag. Jag borde ligga klubbad i sängen nu, men ibland behöver man bara få ur sig lite för att kunna bearbeta sakerna. Jag traskade till skolan idag, cyklen anses alldeles för farlig när det är halt. Jag gillar dom små promenaderna till skolan, betterierna för att lära sig saker laddas på ett helt annat sätt än när man cyklar. Jag kan aldrig ta det lugnt när jag cyklar, då cyklar jag för att komma fram och trampar på snabbast möjligast. Så när jag nått min destination så har jag rejält flås och högröd om kinderna, hehh.. Det västa just nu är nog min sadel som det är hål i, så efter varje gång jag har suttit på den så är jag dyngblöt i baken, även fast jag torkat av den innan, jobbigt värre.

Tre våningar upp ligger den mysiga datorsalen Olympen. Där satt jag och gruppen hela förmiddagen och fortsatte med våra polygoner i GIS. Det är faktiskt väldigt kul när man börjar lära sig programmet.

Efter lunch var det kassörutbildning för min del. Jag som har 0 koll på ekonomi och försökt hållt mig undan hela skolgången och är egentligen helt ointresserad, och nu är jag helt plötsligt kassör! Eller jaa jag är ju ordförande, men eftersom jag inte har någon kassör, eller typ några andra styrelsemedlemmar heller i utskottet så får jag agera kassör också. Fattade knappt hälften av vad som sades, men hoppas jag ska lyckas reda ut det ändå. Borde väl inte vara så svårt?! Även här känner jag att det är en utmaning som jag vill klara av, därför lyssnade jag intensivt hela eftermiddagen med rynkad panna.

Äskningen av pengar från kåren som ska vara till utskotten ska vara inne imorgon, ansökan alltså. Så direkt när jag kom hem fick jag sätta mig med det och skriva ihop något bra och göra en "budget" över utskottets utgifter och planerade aktiviteter ett år framåt. Ingen lätt match kan jag säga..

Samtidigt som jag skrev det så gjorde jag något historiskt. Jag tvättade i Lommaborgens tvättmaskiner för första gången sedan jag flyttat hit och det var ett år sedan! Jag har då tvättat hemma istället så inte alla tror att jag gått med smutsiga kläder i ett år haha.. Jag var köksgris förra veckan och har inte hunnit tvätta handdukarna som låg skitiga i en hög efter flera andra veckor tidigare där inte köksgrisarna gjort sitt jobb och tvättat, så jag kände att jag fick ta ta i det. Skönt att ha det gjort!

Klockan sju bar det iväg till Lund där vi mötte upp de andra tjejorna så var det sushitime!! Restaurangen heter Rå, hehe. Helt fantastiskt gott, vilken smaksensation! Jag ska recencera stället någon annan gång. Där hade vi en mycket trevlig stund innan dagens sista aktivitet: BIO

Harry Potter filmen! Wheey, den var bra! Det jobbiga är ju nu att man inte vill vänta ända till sommaren för att få se sista delen.

Nu måste jag sova.. Ska hoppa över morgonens genomgång imorgon så jag hinner skriva färdigt äskningen..
Godnatt!

Hej vinterland!

0 Läs mer >>
Sitter här nöjd och käkar lussebullar, åhhh så gott det är!
Varför är jag nöjd?
Av flera anledningar. Till att börja med har jag haft en väldigt bra och avslappnande helg så nu är jag utvilad. Bara tagit det lugnt, umågåtts med bröderna, kaninerna, katten, Sanna och Emelie. Det är nog alla, sen har jag pratat med Mormor, Farmor och Farbror i telefon också. Så helt osocial har jag inte vart, även om jag knappt lämnat tomtens gränser. Efter en kolugn lördag så blev det brunch på Hamnkrogen med Emelie och Sanna på söndagen. Helt underbar mat (och sällskap också för den delen). Brunch är banne mig det bästa målet mat!

Jag är glad för att jag äntligen har tagit hit Wii spelet så jag har spelat en massa Beatles låtar på Guitar Herö, Det gör mig glad!
Grupparbetet i skolan flyter på rätt bra, så även fast det är mycket att göra så kännde det ändå som att vi har kontroll vilket känns bra.
Sen känner jag på mig att detta blir en extra ordinär vecka! På Lördag är det den efterlängtade Glitterfesten. Jag och Jennie ska konstruera våra renhorn på onsdag. Imorgon Tisdag ska vi spela spel i Lund och på onsdag kväll blir det Harry Potter på bio!
Torsdagkväll får vi se vad den har att bjuda på och sen på fredag kommer Linnea ner från Sälen så det blir mys!

Jag har fått en jättefin fågelmatare av mormor, ett sött litet hus!
Sen ska jag få en julklänning av mamma som hon köpt på tradera... Söt och sexig var beskrivningen.

Ny vecka

0 Läs mer >>
Jag köpte ett nytt spel till GuitarHero förra veckan. The Beatles Rock band! Bra skit!

Gitarr Hjälten

0 Läs mer >>

Hugo är mitt inne i att försöka välja vilket gymnasieprogram han ska välja. Idag var han på öppet hus på  Ängelholms gymnasieskola. Jag erbjöd mig att följa med honom nu när mamsen och pappsen är bortresta, men han stack med en kompis istället så jag kunde fortsätta att lata mig här hemma hehe..

Jag tittade upp programen som finns nu och det finns en hel del som verkar roliga faktiskt. Mer än på min tid när jag skulle välja. Jag kollade i och för sig inte så noga på andra program utan tog första bästa, men det blev ju bra, jag är nöjd över mitt val. Men om jag skulle börja gymnasiet igen idag skulle jag tagit något annat program. Här är de programen jag tycker verkar intressantast just nu:

Teknikprogrammet med inriktning Samhällsbyggande och miljö, perfekt för dig som har ett intresse av modern arkitektur, formgivning och design inom samhällsbyggande. Du lär dig att se på byggandet ur ett brett perspektiv såväl tekniskt, estetiskt och ekonomiskt.

Samhällsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap, där du läser om hur psykologi och beteende påverkar människors samspel mellan varandra i vardagen och yrkeslivet. Du läser också organisationslära och om ledarskap.

Humanistiska programmet finns två inriktningar:

  • Kultur. Inriktningen ger dig fördjupade kunskaper inom kultur, litteratur, filosofi och psykologi. Här diskuteras hur kulturen påverkar människan och hur människan skapar kultur
  • Språk. Inriktningen ger dig fördjupande kunskaper i språk. Även sambandet mellan språk, kultur och samhälle belyses. Språk är en förutsättning för att verka i en globaliserad värld och ett internationellt perspektiv är därför centralt i utbildningen.

 

Gymnasieprogram

0 Läs mer >>
Vilket jäkla skitväder! Snöblandat regn, grått och kallt. Inte konstigt att man inte känner sig pepp på någonting just nu. Ska bli skönt att komma hemhem i helgen och bara ta det lugnt.

Nu ska jag ut i bilen och möta upp min grupp på Svågertorp sen ska vi sightseeinga runt i Hyllie och inventera. Kanske blir lunch på IKEA.

Såå bye bye bloggen ;)


Vill åka iväg...

öööö

0 Läs mer >>
Fixa och fixa.
Betala räkningar, plugga, köpa saker till glitterfesten, mejla frågor, bli klok på äskning och fixa aktiviteter till friluftsutskottet, planera och fundera.
ack ack vad man är trött.. jag behöver sova och innan dess läsa lite och komma från verkligheten.. imorgon blir det skoj --> Glöggis!


Hit vill jag!

fixx