1 Läs mer >>
Idag ska jag laga middag till John, Jan, Bee och Jaquline. Min konst ar inte kokkonsten direkt sa, jag bad min kara mamma att skicka receptet till mig, och jag fick en valdig utforligt beskrivning hur man ska gora. Ska man kalla det har: Hur du gor kottbullar, for dumskallar?

msk= matsked
krm= kryddmått

2 personer

grundrecept för köttfärs!
2 msk skorpmjöl
3 msk vatten
1/2 gul lök
150g köttfärs
2 krm salt
1/2 krm peppar
 
Gör så här: 1) Blanda skorpmjöl och vatten i en skål, låt stå några minuter.
                2) Skala och riv löken under tiden
                3) Tillsätt köttfärsen, lök, salt och peppar.
                4) Rör samman ingredienserna väl tills färsen blir smidig.
 
 
Köttbullar!
1 sats köttfärssmet
till stekning 1 msk margarin
till sky: 1 dl varmt vatten
Tillbehör: Kokt potatis eller klyftpotatis,
              rårivna morötter, lingon, sallad.
Tillaga färsen så här: 1) Skölj ett skärbräde och fukta händerna med så att färsen inte fäster så lätt.
                              2) forma färsen till köttbulla och lägg dem på skärbrädet.
                              3) Lägg margarinet på stekpannan och värm tills margarinet är ljusbrunt.
                              4) Bryn köttbullarna. Skaka pannan så att de blir brynta runt om. Se till att stekfettet inte blir brännt.
                              5) Sänk värmen och låt köttbullarna eftersteka.
                              6) Ta upp köttbullarna och låt stekpannan svalna något.
                              7) Häll vattnet till skyn i stekpannan.
                              8) Låt koka upp och vispa upp bottensatsen.
Skyn kan serveras som den är eller reda sås av den.
 
nada jag tar inte illa upp, for det ar faktiskt sa det star i receptet i hemkunskapsboken ;)

Swedish Meatballs

0 Läs mer >>
Gillar teet?
sadar, ar faktiskt lite besviken pa teet hos vardfamiljen far det ar bara pastee. faktiskt sa dricker jag mycket med kaffe an tee har.

Aldrar?
Mycket varierande aldrar. Dar ar ganska manga "gamla" som ar 30-50 ar. Men de flesta ar i 20-25 ars aldern.

Gillar du fish and chips?
Har faktist inte atit det annu. har planerat att gora det lange men det har inte blivit av. pa sondag har vi bestamt att vi ska  till orten babbacome och ata det, John sager att de ska ha den basta fish and chips i hela Torquay.

Vader?
Forra veckan var vadret toppen, denna veckan inte lika bra. det ar ganska kallt och regnar med jamna mellanrum. Jag kan nastan halla med om att "myten" om att det regnar mycket i England stammer.

Engelskan svar?
Nej det tycker jag inte, jag har valdigt latt att forsta vad de sager. Jag ar i den Avancerade klassen sa det vi gor i skolan ar ofta lite att bita i, men det ar inte sa man tycker det ar svart for det ar en sa avslappnad stammning och alla i klassen ar pa samma niva.

Intressanta killar?
Fordelningen mellan killar och tjejer i skolan ar inte sa olik, men det ar overvikt av tjejer. Njee killarna ar inte intressanta i den synpukten, men trevliga ar dem. Blev overraskad igar nar en kille fran Arabemiraten berattade att han akte till London varje veckoslut och nasta heg tankte han aka till Paris, sa han fragade fransmannen som bor i Paris om han visste nagot bra 5-stjarnigt hotell dar. Helt sjukt!

Blivit battre pa engleska?
Jaa det hoppas jag! Men eftersom jag mest umgas med andra utlandska studenter sa ar det svart att fa en bra accant. Mina vanner pratar engelska med tysk accant (vilket ar valdigt fult :P) och nar jag pratar med dem blir det att jag ocksa pratar sa :S

Inte for manga drinkar?
Spriten ar billigare har an i Sverige, men jag har inte varit ute sa manga ganger sa svaret ar nej (an sa lange... :P)

Svar

3 Läs mer >>
Nu far ni mojligheten att stalla fragor om allt som kan rora min vistelse har i Torquay!
Fraga vad ni vill sa ska jag forsoka svara imorgon i bloggen.

Fragestund!

0 Läs mer >>
Jag glomde beratta att vi var och shoppade i mandags. Egentligen hade vi planer pa att ga till Babbacome som ar en liten ort i Torquay, dar vi skulle ata fish and chips, se pa en modell by och se pa utsikten. Tyvarr var det regnigt vader faktiskt forsta regniga dagen under my stay. Sa vi bestamde oss for att ga ner i stan och handla lite. Torquay har ett bra utbud av affarer. Jag kopte en troja, men mina tva kompanioner Alexanda och Frenni fran Shweiz handlade desta mer, (deras shweiziga franc ar i bra kurs ocksa) Vi var inte i en affar dar de salde klader fran surfar marken som O'niels, Roxy och Billabong, och de hade minst fem plagg som de inte kunde valja mellan vilka de ville ha... Sa de tog allihopa! sa extrem var inte jag (a)

Igar kvall gick vi och spelade bowling. Alla fran olika lander: Shweiz, Island, Sverige, Lichtenstein, Ukraina och Libyen. Killen fran libyen heter Hamed, han ar ganska matcho sa darfor var det sa roligt nar han bara hade slagit ner totalt 4 kaglor totalt efter 5 rundor, haha. Jag kom trea, spelade inte med riktigt samma flyt som jag brukar, heh. Efter det gick vi till en bar: Mambos, som ar en av de popularaste i Torquay och tog en drink, man fick tva for priet av ett :)



Ikvall ar det pubnight med skolan. Vi ska till en mysig typisk engelsk pub, blir sakert kul :)

Bowling

0 Läs mer >>
Nu nar jag anda ar igang kan jag lagga upp lite bilder fran skolan ocksa.

sa har ser det oftast ut pa en rast. Man koper en kaffe ellar vad man vill ha i kaffe maskinen och sen gar man ut och snackar :)



I klassrummet forra veckan. Denna veckan ar det lite annorlunda nar Debra och Martina har akte hem. Vi har fatt en ny klasskompis fran Island! Jona heter hon och ar lika gammal som mig. Sa da ar det Alexandra och Josef fran Schweiz och jag och jona fran skandinavien.



Lite underlig skylt pa toaletten... hmm


En till lite annorlunda skylt.


Vid matbordet. har jag sagt att maten som janet lagar ar super? det ar den iaf, myten om att engelsk mat ar dalig stammer inte! (Bee har egentligen inte keps pa sig vid matbordet men varje gang jag skulle ta kort tog han pa sig keppan, vet inte varfor :P)

Mer bilder

1 Läs mer >>
Har varit daligt med uppdatering pa sistone men man vill ju inte odsla for mycket tid vid datorn nar det finns mycket battre saker att gora eller hur? Sa har kommer en snabbgenomgang. :)

Torsdag: efter skolan hangde jag med pa en trip till Agatha Christies sommarhus och fick aven se den fantastiska tradgarden.



Fredag. Da gick vi till Torquays museum och gjorde ett quiz om AC bl a. Sen tog vi en fika pa stan, men kaffet smakade vatten... Vi har haft manga kaffe har i england men denna var den varsta.

Fredagkvall: Vara klasskompisar Martina och Debra fran Schweiz skulle aka hem nasta dag sa vi hade en liten pubrunda pa stan i deras ara, vi var ca 15 pers fran skolan som gick runt sa det var roligt. Pa bilden ar det martina fran Schweiz, Chaa fran Kina och Bee.



Lordag: Utflykt till staden Exeter. Dar blev det lite shopping i fancy stores fran London, och guidad walk i denna medeltida stad.



Sondag: Vandring i naturskona Dartmoor. Vandrade upp och ner i ung 4 timmar, dar finns vildhastar och stenar att titta pa bl a.  Sen stannnade vi till i en jattemysig liten by och at scones och varmchoklad med marchmellows.




Mandagkvall: jag, bee och jaquline gick pa bio pa kvallen och sag 17 again. Vi var de anda i hela biografen, It's a shame that inte fler gar pa bio for det var riktigt billigt ocksa...

Weekend

0 Läs mer >>
Igar efter att jag suttit vid datorn gick jag och en Schweitzisk kompis till hamnen och tog en fika. Middagen serveras runt sex varje kvall och igar fick vi nudlar och wokade gronsaker och glass till efterratt, mums! Vi far efterratt nastan varje deag :) Sedan var det Folknight pa skolan och det var mycket trevligt. Tva aldre man spelade kanda och lokala latar. De spelade gitarr, blockflojt och irlanskflojt sa jag tyckter verkligen det var roligt att lyssna pa. Vi fick texten till nagra sanger och alla sjong med i latar som yesterday, country roads och I'm sailing. Vi fick ol och klappade i takt till Whiskey in the jaw :D Efter det gick vi hem, vi var trotta och jag hade lite laxa att gora: skriva ett letter of complain...

Igar

1 Läs mer >>

Vi har en aktivitetsansvarig pa skolan som fixar med aktiviteterna. Han kallas JP och ar en valdigt kul snubbe. Det ar bara att anmala sig till vad man vill hanga med pa. Jag har anmlt mig till det mesta denna veckan ^^

I mondags var det guidad tur i Torquay. Idag ar det Folks night pa skolan, det kommer nagra britter och spelar folkmusik skulle jag tro. Hoppas att det ar liknande Irlansk musik for det gillar jag. Imorgon ar det en Agatha Christie runda, vet inte riktigt vad det innebar men det far jag se. Helgen ar ocksa fullbokad. Pa lordag blir det en heldagstur till Exeter, som ar en storre stad inte sa langt fran har, dar ska vara valdigt fint och den basta shoppingen ska ocksa finnas dar ;)
Pa sondag ska vi vandra i Devon Hills som ar ett naturreservat ocksa i narheten som ska vara mycket vackert.

Det som ar bra ar att skolan inte borjar forren kl 9.00 varjedag sa man behover inte ga upp sa tidigt (meningen med tidigt beror iof pa hur sent man gick och la sig..) Vara hostforaldrar berattade att Torquay blir helt galet om helgerna, med alla festande manniskor och att vi kommer fa se saker vi aldrig sett innan, hmm blir intressant det dar ;P

Tjao!

Aktiviteter

1 Läs mer >>

Har ar huset jag bor i, bara 5 minuters gang fran skolan. Det ar ett stort gammalt hus och dar ar heltackningsmattor i alla rummen. Men inredningen ar modern, de har minst fyra tv, en dator och ett Wii bl a.


Bee och Jaquline, mina rara Torquey syskon :P


Ena halvan av mitt fina rum :)

Jag har inte tagit sa manga kort annu, men ska bli battre pa det.

Bilder

5 Läs mer >>
Idag ar det andra skoldagen. Igar fick vi gora ett test sa man skulle komma i ratt grupp, jag kom i den avancerde gruppen :P Igar var det bara jag och en till, Joseph fran Schweitz som ar +30 ar. Idag var vi fyra i klasen, tva tjejer till fran Schweitz som ar i min alder. Var larare Mark ar riktigt rolig han ar runt 30 och vi har valdigt kul pa lektionerna dar vi mest pratar och diskuterar olika saker.

Jag ar den anda (!!!) svensken i skolan, som heter Torquay International School (TIS). Denna veckan ar det manga som kommer fran Schwetz och dar ar en klass fran Lichtenstein som ar 16-18 ar (dar Jaquline ingar) som ocksa ar ganska manga. De ar de yngsta pa skolan, Janet berattade att det var ganska ovanligt att personer under 18 kom hit. Jag har ocksa traffat folk fran Frankrike, Sydkorea, Kina, Japan och Spanien.

Eftersom jag ar anda svensk sa far jag prata hur mycket engelska som helst vilket ar toppen! Jag borjar till och med tanka pa engelska, bara att skriva i bloggen kanns konstigt. (Hmm undra om jag kommer prata som Victoria Silvstedt nar jag kommer hem?) I skolan finns datorer som vi far lana hur mycket vi vill sa det ar ocksa bra. Det ar en liten och mysig skola sa det ar latt att fa kontakt med andra studenter.

Nu maste jag ut i solskenet, men ska forsoka skriva lite imorgon ocksa, see you!!!

Skolan

2 Läs mer >>

Nu kommer jag skriva det som jag knappt har vagat hoppas pa men anda onskat mest av allt, och det ar saklart att jag har det toppen! Resan till England gick riktigt bra, pa Heathrow airport tog jag bara "a train" (dar biljetten iof var valdigt dyr...) och kom direkt till Paddington station. Lite vantetid dar innan jag akte vidare till Torquay, val dar hamtade Janet mig.
Vardfamiljen ar helt underbara! Jag bor i ett stort rum, dar det finns tv, stor gaderob, enorm sang och handfat och spegel (!!!). Jag kannde direkt att jag kommer att trivas. Dar bor tva studenter till Bee, som ar fran sydkorea och Jaquline fran Lischtenstein. Bee ar 22 ar och Jaquline ar 16. Bada tva ar snalla och trevliga, vi har mycket att prata om som skillnader mellan vara lander till exempel. :)

Janet och John som vi bor hos ar typiskt engelska och de ar riktigt roliga. Janet gillar att laga mat sa vi far mycket fin mat ocksa. Torquay ar valdigt fint, de tre dagar som jag har varit har sa har det varit solsken och sommarvarme. Pa torsdag skulle det nog regna lite har jag hort. Jag har fatt lite farg pa skinnet ;) Har finns manga spannande affarer och caffeer. Imorgon ska jag forsoka ladda upp nagra bilder ocksa.

I'm here!

2 Läs mer >>

Nu ska jag bara stänga väskan, sova i några timmar och sedan är det dax att sticka! Resfebern har infunnit sig, bara jag tänker på annat så är det inte så farligt i alla fall...

Ha det så bra här hemma under tiden. Jag hoppas att jag kommer till en dator där nere så jag kan uppdatera med jämna mellanrum.

Wish me luck! ;)

Here I come

2 Läs mer >>
Sista dagen i Sverige på ett tag, gäller och ta vara på dagen med andra ord...

Först en god frukost med familjen, sedan en tur till Väla med mamsen. Jag köpte en engelsk pocket, en bikini (ångrade mig angående baddräkten i sista stund) och en massa nödvändigheter på Apoteket.
Hemma igen blev det en mumsig fika med Em på Espresso House. Skönt att sitta i solen med en latte och en brownie :P
Sedan hem till Em en sväng och jag fick låna en engelska reseparlör som nog kommer till användning.
På eftermiddagen blev det lite mys med ninerna i rastgården och strykning av kläder. Sen en tur till Maxi för att inhandla till grillningen ikväll. Nu är det packning för hela slanten kvar.

Tänk om man var så här aktiv alla dagar. Man brukar säga att man ska leva varje dag som om det vore sin sista, det tycker jag är lite extremt. Men man kan säg att man ska ta till vara på dan så mycket det går, för imorgon kommer en ny som ska ta till varas på.

 

Carpe Diem

0 Läs mer >>
Igår fick jag en del gjort :)
Har laddat iPoden med lite ny musik. Kunde inte motstå soundtracket till Twiligtht som innehåller många bra låtar, bland annat Bella's Lullaby - såå fin! Sen blev det ockå Beyoncés Halo och en mysig melodi från filmen The Holiday, som är en av mina favvisfilmer för övrigt. Kompositören som skrivit musiken till filmen är Hans Zimmer, han är skitduktig!
lyssna: Holiday

Jag fick mycket packat också, nu är det bara att inhandla det sista (hann tyvärr inte till väla) och stoppa ner i väskan.
Sen skickade jag iväg en kopia på mina betyg till CSN, som jag hade missat när jag skickade förra gången för att få studiebidrag.
Jag besökte jobbet och fick reda på lite närmare vilka veckor jag ska jobba i sommar.

Börjar närma sig

1 Läs mer >>
Hittat underbar packningsmusik! Lovely!
lyssna och njut: http://www.robert-pattinson.co.uk/music/

Musik

2 Läs mer >>
Nej nu måste jag ta mig i skinnet och börja packa på allvar. Andra gånger när jag ska ut och resa packar jag nästan allt dagen före, men nu krävs det lite mer nogrannhet och vissa saker behövs köpas. Idag har jag i alla fall rensat minneskorten i kameran så det går att klicka på på resan.

Imorgon har jag lite planer på att ta mig till väla och köpa en baddräkt på HM (se bild) som jag har spissat på ett tag. Jag har varit lite osäker på om jag behöver köpa den nu när det börjar gå mot sommar och man vill hellre ha bikini och bli brun om magen. Men sen så kan man ju faktiskt variera sig och baddräkten kan man använda längre fram också. Enda sedan jag såg Mama Mia! har jag velat ha en baddräkt men aldrig hittat någon fin, bara såna Speedo - sport TRÅKIGT! Men sen gillar jag bikinin också, hmm så svårt att bestämma sig :S



Bara TvÅ ynka dagar kvar nu tills jag åker! Jag har inte brytit ihop av nervöshet ännu och tror inte jag kommer göra det heller. Det finns så många olika saker att oroa sig för så man vet inte vad man ska välja för orosobjekt, lika bra att hoppa över den nervösa biten så gott det går då :o)

Skärpning