1 Läs mer >>
Efter lite inspiration från en allerstidning idag på jobbet så rodde jag ihop en egenkomponerad glasstårta som vi i familjen åt nu ikväll. Måste ju dela med mig av mitt specialarrecept som jag döpt till 89:an, eftersom tårtan påminner om glassen 88:an (som förövrigt är den godaste glassen som finns) så är jag född år 89, så det blev ett extra passande namn ^^
Ingredienser
Glass
marängbottnar
vispgrädde
kakao
socker
mörkchoklad
apelsin
nektarin
Gör såhär:
Hitta en bra form att frysa in tårtan i. Gör tryffelsås genom att koka upp grädde och smälta massa mörk choklad i och en skväll pressad apelsinsaft. Vispa grädde och blanda i riven mörk choklad, kakao, socker och pressad apelsinsaft. Mjuka upp glassen en aning fyll sedan formen med de olika lagrena och låt sedan stå i frysen i minst 4:a timmar. garnera med frukten på toppen, sen klart!
Uppgradering: för att den ska få ännu mer 88:an karaktär så kan man stö över lite mandelkross, gärna kanderad, mums!
Vi orkade äta en knapp fjärdedel av tårtan, så den skulle typ räckt till 16 pers :)

Jätte 89:an

0 Läs mer >>
Puh! Nu är jobbhelgen avklarad, känns om jag tillbringat de senaste fyra dygnen på jobbet.. Det man hunnit med förutom det är saker man klämt in mellan passen. Man kan se livet som en matta, den består av olika färger som vävs samman i mönster. Ibland tar en färg överhanden, det är normalt antar jag.. Mitt liv består just nu av jobbdel, kompisdel, familjdel, kanindel och mig själv del. Kanindelen har tagit en allt större plats i det senaste med kaninbursbygg projekt och SM förberedelser, det är det mönstret som är svårast att väva just nu. Kaninburen bygger inte sig själv och kräver mycket tankeverksamhet, saker att fixa och sedan hårt fysiskt arbete. Med både buren och SM krävs det att jag driver på.
Nu skulle det sitta gott med en helfärgad bit av bara slappe...
Måste hitta plats i min matta of life ;)

Botaniska i Gbg!

lots in one

0 Läs mer >>
Idag kändes det som att sommaren var officiellt över. Den kommer inte tillbaka, allt hopp är ute. Nää jag är inte pessimistisk bara realistisk. Vi får glädja oss åt många fina höstdagar framöver istället. Det har varit en underbar sommar, händelserik och rolig!
Ett litet urval av minnen kommer här!
Konsert på Sofiero
Jag och ems agerade exemplarisk kedja i denna fotbollsmatchen Lugi Vikings vs Limhamn Griffins
Utgång i Helsingborg
utomhusbio tulla
Hoffmaestro i Tylösand
Budapest

Sommarminnen

0 Läs mer >>
Inte så mycket kvar av sommarlovet nu. hela denna veckan är planerad in i minsta timme... Det känns inte bra. det borde kännas bra för om man ser i almanackan så ser man att man hunnit med mycket och man ser resultat. Men det måsta finnas luckor och tomma sidor i planeringen för att det ska bli bra, det är de tomma dagarna som innehåller möjligheterna och överraskningar. Det är de spontana sakerna där man gör det kan känner för i stunden som är viktigast. Om det nu är att bara sitta och glo på tv:n eller köra ut på Bjäre kl åtta en vanlig tisdagkväll så gör man som man vill just då.
tanken på skola igen börjar också kristallisera sig ur horisonten. Blandade känslor inför det.. Ska i alla fall bli skönt att börja på ny kula och få lite omväxling i livet. att få bo och ta hand om sig själv, gött!!
Sist.. Detta j*vla vädret is killing me!! Allt jag har och säga om det..
ekeboo

Moment