0 Läs mer >>
Tjoho, kallad på min andra intervju! I Göteborg denna gången och på torsdag är det dax.
Det är så blandade känslor inför en intervju för på ett sätt är man väldigt nära ett jobb och det börjar kännas aktuellt att börja fundera på hur det skulle gå till om jag praktiskt taget fick det och det ska börja organiseras boende och hela livskarusellen ska redas upp på något sätt. Det är svårt att fokusera på att söka andra jobb när man vet att det är en intervju i vänten. För varje gång man skickar in en ansökan till ett jobb så tänker man in sig i hur det skulle vara om jag fick jobbet just där. Ibland ser jag det framför mig med pirr i magen på att det skulle vara en spännande upplevelse att jobba just där. Men vissa platser är jättesvåra att se framför sig och det krävs mycket fantasi för att kunna tänka sig in i olika situationer. Jag har en känsla att det är slumpen som kommer avgöra var jag kommer hamna och att jag inte kan styra över det så mycket. De intervjuer jag blivit kallad till är från ansökningar jag gjort som jag inte alls var säker på om jag skulle vara något intressant för.Dock är det nog så att jag ändå kan styra det hela mer än jag tror, att det inte bara är slumpen utan att det gäller att trycka på dem rätta knapparna, att fatta telefonen och rikta in sig på bestämda mål. Hur som helst och hur det än går innebär en intervju en god erfarenhet och ett nödvändigt kvitto på att ens ansökning har något som inrtresserar, och det är mycket värt!

Intervju

0 Läs mer >>
Varit i Växjö i helgen och haft mys med tjejerna. Det blev en kul utekväll som resulterade i att emelie blev en gran rikare! Något jag helt glömt bort dagen efter hehe... Det blev även en runda på stan och Johan Glans marathon. 
 
Nu har en ny vecka startat och dagen började lugnt för att ta igen sig lite från helgen. Det har även sökts jobb bland annat ett i Köpenhamn. I morse regnade det som bara den men på eftermiddagen sken solen så då passade vi på att ta en runda med bilen till Ramlösa brunnspark för en liten promenad. Väl hemma igen funderade vi på om vi skulle gå till gymmet men pallade inte så istället blev det hemmaträning i form av yoga-inspirerade övningar. Det var ganska roligt och se alex kämpa med balansen och stelheten i benen, men det var i alla fall en mycket bra och engagerad insats av honom!
 
Hittade några bananer hemma av varierande grad ålder och aptitlighet..

Växjö

0 Läs mer >>
Vill dela med mig av och framförallt komma ihåg själv, de goda rörorna jag gjorde till bakade potatisar häromkvällen. Blev oväntat extra gott!
 
Räk eller tonfiskröra
- gräddfil
- majonäs
- rödlök
- grön paprika
- hårdkokt ägg
- tonfisk eller räkor
- salt och peppar
 
Hacka och blanda ihop allt och häll i räkor eller tonfisk, eller gör som jag gjorde och dela upp det i två skålar och ha räkor i en och tonfisk i en :)
 
Baconröra
- stekt bacon
- hackad tomat
- majonäs
- creme fraise
- peppar
 
Gör så här: Gaffla potatisarna och in i ugnen i ca en timme på 225 grader. Garnera med sallad och en citronklyfta :)
 
 

Bakpotatis

0 Läs mer >>
Grattis alla toaletter och män, idag är er dag! Kan inte bara vara jag som tycker det är lite roligt att internationella mansdagen och internationella toalettdagen infaller på samma dag, hihi. 
 
Over and out...
bebismöss

19 nov

0 Läs mer >>
Listan för vad som är dåligt med att inte ha ett jobb kommer jag inte ens räkna upp. Vem som helst med lite ambition kan räkna ut en del mer eller mindre muntra punkter till den. Därför så är det hög tid att jag skaffar mig ett extrajobb. Och det är inte det att jag inte har försökt att hitta det sedan jag började söka s.k. "riktiga jobb" också. Men se där nä, så lätt var det inte heller att skaffa sig ett litet extrajobb, nä nä.. 
 
Med anledning av detta har jag råkat få en ny familj idag, som de lite lustigt uttryckte sig. Jag ska nämnligen bli läxhjälp! Ett jobb som jag tycker ska bli kul. Dock kommer det vara lite av en dubbel utmaning eftersom jag gett mig in på att undervisa i gymnasiematte. Vilken tur att det har råkat bli mitt pånyttfödda intresse! Det är dagens sanning, jag fastnade när Alex pluggade mattetenta och tyckte det var roligt att fräsha upp kunskaperna lite. Nu blir det ju verkligen tillfälle, nu ser jag på derivata- tuturials på youtube.
 
Bara för att jag inte haft så mycket jobb under hösten så trillar allt in samtidigt. Jag ska på en annan intervju för hemservice imorgon. Håller tummarna för det också. Sen ska jag bara lyckas parera mellan två jobb, hmm..
 
Två är bättre än noll? Eller hur1?

Extrajobb

0 Läs mer >>
Bra saker med att inte ha ett jobb. 
- Sovmorgon, när man vill!
- Det finns typ alltid tid över och möjlighet att skjuta upp saker
- Bättre kokkunskaper, mer tid till att experimentera i köket
- läsa böcker, ävden dem man tycker är halvbra
- ta igen serier som man inte brytt sig om att följa
- hälsa på mormor, morfar och farmor en helt vanlig vardag är de mysigaste besöken. 
- Tid till att träna, och man gör det också. 
- Tid för att lära sig något nytt eller ägna sig åt någon hobby
 

Lista

0 Läs mer >>
Jag är inne i ett nytt skede i livet. En slags mellanperiod mellan något storslaget och min förhoppningsvis mycket trivsamma, säkra, stabila framtid. Med andra ord så är jag utexaminerad (wheey!) med andra ord igen: nyexad arbetssökande, med andra ord igen: arbetslös och soon to be: fattig. Japp så är det, det gäller att komma över den magiska gränsen som kallas "första jobbet", och ja det är inte så lätt. Ärligt talat så tror jag att jag står inför en mycket stor uppgift, större än vad hela utbildningen har varit. Jag upplever inte utbildningen som något speciellt jobbigt eftersom det var så mycket kul mitt i allt det där som en salig blandning av kunskaper, intresse, vänner, upptåg, utmaningar och nya upplevelser. Men nu är det jag mot världen, som en liten indian ska jag med mitt spjut och min pil och båge skjuta på alla företag och kommuner som omringas av bubblor och lyckas späcka hål för att kunna ta mig in och sätta upp mitt lilla tält så jag kan börja min karriär mot den stabila framtiden. Wish me luck! //Er lilla indian
 
 

Inte alltid så lätt

0 Läs mer >>
Vad är pengar egentligen värt? Hur mycket är till exempel 500 spänn? För en femhundring skulle jag kunna köpa en fin tröja som jag tänker noga på om jag verkligen ska köpa med sen bestämmer mig för att köpa den med motivet att man ska köpa det man verkligen vill ha. Eller så skulle jag kunnar köpa ett par jeans på rean och vara nöjd över klippet jag gjort. Jag skulle också kunna köpa mig en mysig turridning på en islandshäst i skogen inkl. galopp. Eller så kan 500 kr ge mig föda för en hel vecka och mer därtill. eller om jag lägger till 50 kr så skulle det vara hela mig balbiljett till höstbalen i Alnarp.
 
Men nej, denna specifika femhundring ska inte gå till något annat än en JÄKLA p-bot som jag fick idag, som dessutom är den andra på kort tid. För att jag missat "tredje måndagen i månaden"- skylten. Ärligt, vem kommer ihåg sånt?! Kommer man efter kl 18 på kvällen är man lycklig om man bara hittar en parkering. Den lyckan håller inte så länge kan jag berätta när den lilla gula lappen, vikt under vindrutetorkaren som ett toappapper innan det ska torka ens röv. Snacka om tråkig utgift... Klantigt att glömma "tredje måndagen i månaden"- skylten kan jag ju tycka nu i efterhand och hoppas att jag ska lära mig av detta så det inte upprepas. Exakt samma tänkte jag förra månaden också....
 
Varför ha en skylt då??

500 :-