0 Läs mer >>

... är inte det ett konstigt uttryck? att längta tillbaka kan vara att man längtar tillbaka till den platsen, men egentligen borde man ju längta framåt istället då till när man besöker den platsen igen. Ofta när man använder "längta tillbaka" är det att man vill till det exakta tillfället, den tiden, med dem människorna och dem förutsättningarna. Det tråkiga är ju att man kan längta hur mycket som helst utan att det slår in någonsin! Att längta framåt är så mycket bättre, okej man ska leva i nuet med det blir så mycket roligare att leva i nuet om man har saker att se fram emot.

Men här är ändå några tillfällen som jag längtar tillbaka till :)

Båstad med mina töser 08


Medeltidsveckan på Gotland 07 med Assai <3


Bad Gastain 08 och Sölden 07


Stanton och Ischgl 09


Balen 08


Studenten 08


Jag behöver inte nämna Torquay väl? :P

Längta tillbaka

0 Läs mer >>

Mer än en vecka sedan jag kom hem från England nu, nio dagar för att vara exakt. Ush vad jag längtar tillbaka, längtan börjar lägga sig lite nu men förra veckan var jag tvungen att sätta på Notting Hill för att få tillbaka lite England-känsla. Okej det kanske inte var så konstigt för den filmen är väldigt bra, Spike är ju så skön haha! Men det är så många saker som man accoscierar med tiden i Torquay, all musik som man hörde, allt man åt, allt man gjorde mm...

Den ända nackdelen jag kan komma på med att resa ensam, utan någon kompis är när man kommer hem. Jag har inget problem med att vara ensam när man reser och sedan träffar man folk överallt så man inte känner sig ensam, men nu när jag är hemma igen är allt detta hela Torquay med allt vad det innebär bara ett minne. Det är ganska frustrerande att inte kunna träffa sina resekamrater över en fika eller vadsomhelst för att prata minnen, för det är bara dem som förstår hur det verkligan var! När jag har rest med kompisar till Österrike så har lixom resan fortsatt när man kommit hem genom att man pratar om den och påminner varandra om olika händelser. Jag är så rädd att jag kommer glömma, eftersom jag har ganska dåligt minne. Jag är väldigt glad att jag har bloggen där jag skrivit en del om Torquay.

Jag ska göra ett fotoalbum nu också, imorgon bär det av till väla och då ska jag framkalla kort, dock inte alla 579 objekt så nu måste jag bestämma vilka av dem jag ska ha med :P Jag har en regel när det gäller fotograferande på resor som jag har fått från våra Österrikeresor (som jag också ångrat vid flera tillfälle också) att man inte får sudda någon bild man tagit med kameran, inte hur ful den än är! Det är en kul regel förutom när den drabbar en själv som sagt...

Jag har hittat en till sång som är jättebra som jag också kopplar till Torquay, så himla bra är den!
Mr Brightside


Bee and Mee

Torquay replik: Hanna- Bee do you know if we have BBC??
fattar ni?

Memory

0 Läs mer >>
Sista dan...

I skolan fick vi våra diplom, för avslutande av kurs på skolan. Elfride den 60-åriga damen i vår klass från tyskland var så söt, hon önskade att vi kunde stanna längre för att hon tyckte om att prata med oss på lektionerna. Hennes bästa replik i klassen var när Adrian bad henne att få tyst på oss när vi gjorde en prat-övning. "Can you please be so polite and shut up!" var vad hon sa, haha. Efter skolan gick jag, jona och Hemed till pizzahut och käkade buffee, men den var ingen höjdare.. När vi satt där såg jag Erich (den 51 åriga mannen som ser ut som 65 och är jobbih och har dålig andedräkt) då förbi med bestämda steg, och jag var säker på att han var på väg till samma ställe som jag: Living Coast.. Nej!! aja det var inte så farligt, jag träffade en spanska och en italienska som jag kunde umgås med där, typiskt att vi "hittade" varandra sista dagen, de var riktigt trevliga. 

Living coast är som ett litet zoo med fåglar, pingviner och sälar. Det var trevligt att se. Detta var också sista aktiviteten med JP. Kommer sakna honom med, han var så rolig! han tyckte att det kändes som att jag hade varit längre i Torqquay än en månad eftersom jag hade hängt med på nästan alla aktiviteterna.Fredagkväll!! Vårt Goodbye party som vi kämpat med att få folk till hela veckan, och vi lyckades få ihop en stor skara :)
Först träffades vi ett gäng vid Castle circus för att senare dra vidare till Icebar. Senare blev det Mambos där vi mötte ännu fler folk från skolan, bl a mina nyfunna vänner från Livingcoast. Efter mambos, blev det ytterligare ett ställe för några av oss. En mycket lyckad kväll!! men ush så hemskt det var i taxin hem, bredvid Jona och inte veta när vi ses nästa gång... behöver jag säga att jag grät?! Jag fick ett jättefint kort av Jona där hon skrivit ner några roliga minnen från vår tid mm, fick också en islänsk 100-peng. Jag vill verkligen besöka Jona och Island snart!

På lördag morgonen steg jag upp kl 6.00 för att förbereda mig och stänga väskan. Det gick! hehe. Hade bara hunnit sova 2,5 timmar. Det var så sött för både Bee och Stefan kom upp yrvakna för att säga hejdå. Bee såg så miserabel ut när Jag och Jan lämnade uppfarten i bilen mot stationen och de stod där och vinkade. Kommer inte att glömma hans ansiktsuttryck...

Goodbye

0 Läs mer >>

Jai Ho

Denna låten är vår låt, hörde den nog varje gång vi var ute i Torquay, om vi inte hörde den så önskade vi den.

Sista timmarna i Torquay tog väl tilvara på, vilket menas med att de inte sovdes bort, vilket förklarar min trötthet nu när jag kommit hem. men de sista dagarna gäspade jag faktiskt inte så mycket som jag brukar göra, hade väl vant mig ^^

Middagen i Torsdags stod Bee för, han hade skjutit upp det länge, men jag insisterade på att få smaka på hans kokkonst innan jag åkte. Det var en upplevelese. Jan fick hjälpa honom en del ocg det blev nog en helt annan rätt än vad bee hade tänkt, men men. Det var så himla kul när John skämtade om köttets konsistens, John pratar ganska snabbt och mumligt så om man inte är väldigt bra på engelska (som jag är då) så förstår man inte vad han säger. Han sa till Jan att han tuggade på en skosula och med jämna mellanrum mumlande han "still chewing". haha, åh vad jag saknar roliga John! men köttet var faktiskt inte så illa, maten blev god! Bee plockade också fram två burkar som hans mamma hade sänt till honom från Korea. De innehöll helt vanlig mat för en korean, Bee berättade att det var hans favorit. Ena burken innehöll slisad scuid som är en tioarmad bläckfisk. Det var torkat och kryddat. Andra burken innehöll massor med småfisk, huu det så så läskigt ut! men inte utan att jag smakade! Var väl inte jättegott men...På torsdagkvällen provade vi ett nytt ställe efter att ha besökt Icebar och Mambos. Där var massor med folk på nya stället också, det var kul. Vi bestämde oss för att gå kl 2.00 men när vi började gå mot utgången så kom "vår" låt Jai Ho och vi var tvugna att springa tillbaka, sen fortsatte det med massa bra låtar så vi kunde inte lämna dansgolvet på ett tag. Tillslut fick vi skynda oss ut mellan två låtar så vi skulle komma hem någongång haha!

Take your time

1 Läs mer >>
Jahau då var man hemma igen... shit va tiden har gått fort, jag saknar England redan, mest vännerna men t o m vädret! Det var inte svårt att övergå till det svenska språket igen, det jag har haft mest problem med är att vänja tillbaka sig med det svenska tangentbordet, att skriva åäö faller inte naturligt langre :P

Resan hem gick bra. Lämnade Torquay kl 7.10 med bussen och var framme i London kl 12.00 efter att ha kört i ett sträck. Jag slog följe med Michell rån Schweitz, det var rätt kul dagen innan frågade vi varandra vilken tid vi skulle ta bussen och upptäckte då att vi tog samma. På bussen frågade vi varandra när våra flyg lyfte och båda lyfte kl 16.00, sedan kom vi underbund med att vi skulle till samma terminal och skiljdes inte åt förrens vi skulle till varsin gate. På flyget såg jag de första svenska människorna på en månad, hehe. Jag var landade 19.00 och tog tåget över bron till Malmö, där var jag tvungen att vänta i 40 minuter på tåget till Ängelholm, TRÅKIGT! När jag anlände till Ängelholms station hade jag en springande välkommstkommitee bestående av mamsen och två kusiner :)

Isak och Simon överröste mig med frågor om vilka häftiga djur jag hade sett. Tyvärr blev de lite besvikna nr jag sa att jag mest sett fiskmåsar, tror de hade föreställt sig att jag hade varit i Amasonas djungler och väntade sig lite mer från djurfronten, hehe. Jag hann se halva ESC, Norge och Island var mina favoriter!

Ska snart skriva om sista tden i Torquay

Home again...

0 Läs mer >>

Nu narmar sig slutet... kan inte fatta att tiden har gatt sa snabbt!

Idag efter skolan gick jag, Jona och Hamed till KFC och kaka lunch, sen gick jag en shoppingrunda och inhandlade en del :) Ikvall ska Bee laga mat, det blir spannande. Jag kan inte tanka mig honom i koket hehe.

Imorgon ar sista dagen i skolan, sista kvallen, sista besoket i icebar och sista kvallen med alla kompisarna. Jag ska forsoka packa idag, har ingen aning or hur allt ska fa plats men det ska nog ga. Efter skolan ska jag hanga med pa en sista utflykt, till Living coast som ar som en djurpark med faglar. Pa kvallen blir vi forhoppningsvis manga som gar ut, vi har typ sagt till varenda elev i skolan som ar under 30 att komma.

Lordag kl 7.10 avgar bussen fran Torquay till London Heathrow. Planet lyfter fran england 16.00 och ar framme i Kopenhamn 19.00.

Lite bilder fran skolan:Last days...

0 Läs mer >>
Igar kvall kl 20.00 tog vi bussen ut pa landet till en lokal engelsk pub. Fors gick vi en runda i den lilla byn med gamla fina hus och en jattegammal kyrka. Sedan gick vi in till puben, dar finns tva pubar att besoka men vi han bara med en. Vi hade a good time! Vi skalade pa alla mojliga sprak, lettiska, ryska, koreanska, islanska, svenska och tyska. Vi var tillbaka i Torquay vid 23.30 tiden. Vi var trotta, men eftersom detta ar var sista vecka sa far ingen tid ga till spillo sa vi gick till Mabos och skakade loss :P


Pubnight

2 Läs mer >>
Okej nu ska jag beratta om vart stammis stalle!! Ice Bar, basta forfest baren i Torquay :D Varje gang vi har gatt ut pa kvallen har vi gatt till ice bar. det har gatt sa langt att vi har fatt premium card och gratis shots och snacks. Baren ar valdigt liten, modern men mysig med billiga cotails + bra musik! nar vi kommer ett gang fran skolan fyller vi baren. Det ar en valdigt speciell toalett.

En trappa ner finns annu en liten bar som de kallade probably the smallest bar in the world. I det rummet finns en glasvagg och pa andra sidan ar tjejernas toalett (det gar inte att se igenom glasvaggen fran barens hall), som kan beskrivas som cowboy bas. bakom varje toalett sitter en hogtalare som spelar vaaligt hog musik. En upplevelse helt enkelt att ga pa den toan :P

Forra veckan var var besoksstatistik i baren: Onsdag, torsdag, fredag och lordag. Pa tisdagen var vi och sag pa bio igen (tror inte jag har berattat det) The Gohsts of our girlfriends, natt sant hette den. Den var skoj :) Sondagar och mandagar ar vilodagarna, aven fast barerna har oppet alla dagar i veckan. Denna veckan tippas jag pa att bi besoker Icebar varje dag, sova kan vi gora en annan gang.Ice Bar!!

0 Läs mer >>
Efter skolan bestamde vi oss for att ta en promenad till Cockington, som ar en liten by med en fin park inte langt fran Torquay, bara en timmes promenad. Dar tog vi en kaffe och glass :) Jag kopte nagra fina fotografier over Torqey som jag ska hanga pa vaggen i min framtida bostad :P
 Pa kvallen var det Alexandras officiella sista kvall, vilket menas med att vi ska ga ut och avslutnings fira, men senare kom vi pa att vi kunde ju ga ut pa tisdagen ocksa for hennes pojkvan ville traffa oss, och vi ville traffa honom, sa det belv automatiskt en till "sista kvall". Men det var inte sa manga som kom, vi var det vanliga ganget + Bee, Vreni och Beatrice. Det vanliga ganget ar: jag, jona, alexandra, hamed, ahmed och stefan. 

Mandag 11/5

1 Läs mer >>
Igar daa... Jag och Jona mottes och gick till Tesco och handlade sweets och orange chocholate (of course) for att sedan dra hem till mig och kolla in ESC!! Nerds, yes we know. Vi var de anda som var entusiastiska for kvallen, ingan annan brydde sig haha. Vi rostade pa bade Sverige och Island ^^ Det var valdigt spannande for Island var det sista landet som ropades ut att de hade att vidare till final och vi holl pa att bryta ihop, den laten var ju jattebra! Men de klarade sig och vi hurrade sa huset skakade ;)

Vidare ut pa stan for att mota upp Alexandra och Shiel. Korde var vanliga runda med forst Icebar och sen Mambos. Det var manga folk ute och de spelade bra musik hela kvallen, perfekt! Vi onsade fran DJ:n "var" sang som ar laten som spelas i Slumdog millionar filmen. jag kommer alltid att tanka pa Torquay nar jag hor den. Sen blev det ett snyftigt goodbye mitt i natten av Alexandra. Vi har haft sa mycket kul tillsammans och gjort sa mycket, kommer verkligen att sakna henne, men ar saker pa att vi traffas snart igen :) 

Goodbye

0 Läs mer >>
I fredags efter skolan akte vi pa en liten tripp till en by utanfor Torqey, som heter Totnes. en valdigt mysig och speciell by. Folket som bor dar ar lite at flower power hallet, lite mer alternativa. Dar var spannande affarer, jag kopte en irlanskflojt i en av dem.

Lordag: Stonehenge! Intressant... vet inte vad jag ska sag om det.. Vi stannade dar i en timme tog ett varv runt stenarna och lyssnade pa en radio somguidade en runt och berattade om stenarna.
Efter akte vi vidare till Salsbury som ar en stad i narheten till Stonehenge. dar vi tog det lugnt tittad i affarer, kaka glass, at var packed lunch, gick in i en av englands storsta (eller den allra storssta? iaf den hogsta) catedraler. Dar pagick ett brollop nar vi var dar och orglen spelade Pachelbells Canon saa vackert! Sen var det att stoppa in oss i bussen for att aka tre timmar tillbaka igen. Resan startade kl 7.30 och vi var hemma lite innan 19 pa kvallen.

Sondag: Jag at frukost vid 10.30 denna dagen, behovde ta igen lite somn, hehe. Kl 13.00 gick och Bee till hamnen for att mota upp Alexandra och hennes hostparents for vi skulle ta en promenad langs kusten for att komma till Kents cavern. Det var underbart vader och en jattefin promedad. Vi sa hejda till Alex lovely hostparents och gick vidare.
Kents Cavern ar en grotta med historia fran istiden. Efter grottan vandrade vi vidare genom fina kvarter och gonomrade med fin utsikt overhavet for att komma till Angels igen och inta en Devonlish Cream tea! Vi visade Bee hur man gor, efter vad john har lart oss: Forst jam sen ceam pa sconsen, om man tar det i omvand ordning ar man en turist for man inte ater dem ratt. Sen vid 6 tiden var vi hemma igen, Alex fick traffa John and Jan. Och jag la mig vaaldigt matt och belaten tidigt :)

Helgen

0 Läs mer >>
Idag var det skola till kl 16.00. Vi hade en ny larare pa eftermiddagen, Sophie. Hon var bra, men imorn ar det back till Adrian igen. Pa lunchen at vi pa den mexikanska resturangen, buffe! Och igar at vi kinesiskbuffe, huu bantning nar jag kommer hem ar ett faktum :S

Idag ar det sorgligt nog Alexandas sista dag. imorgon aker hon och hennes pojkvan ivag till Cronwall i en hurd bil for att turista i en vecka och pa mandag nasta vecka aker hon till baka till Schweitz. Efter jag har skrivit lite har ska jag och Vreni mota henne pa Costa, som ar ett Caffe (valdigt likt Espresso House) for en kaffe, troligen Cappuchino :)

Ikvall ska jag och Jona titta pa Eurovision, antligen har jag hittat en till som gillar det! Sa vi ska banka oss i mitt rum efter att varit pa Tescos och handlat gottis och heja pa Island och Sverige.

Efter ECS ska vi dra ut pa stan och mota Alexandra and pojkvannen, for att sedan ta forval... Ush jag hatar att saga hejda till folk, speciellt nar du inte vet nar du kommer att se dem igen.. Men vi har planer pa att traffas i Davuz nasta ar hos Vreni och aka skidor, skulle vara jattekul :D

Last day...