0 Läs mer >>
Denna veckan jobbar vi med visualiseringar i skolan. En viktig mycket rolig del i att vara Larkare!
Jag vill ta tillfället i akt och bättra på mina nästan obefintliga kunskaper i Photoshop. Satt hela eftermiddagen in på kvällen och pysslade. Det var skoj och jag ville ha ett någorlunda bra resultat innan jeg gick hem så det blev inte hemgång förrän kl 19, hehe.. Men blev faktiskt rätt nöjd med tanke på att det är det första montaget jag nånsin gjort, det kan bara bli bättre! Och detta är inte klart heller, ska lägga in skuggor, ändra lite i färgerna, in med lite dimma och sånt också.
I visualiseringen så kan man jobba mer avancerat med sketchup, göra skisser för hand eller göra någon blandteknik. Nu har vi grupparbete i skolan och det börjar dra ihop sig mot slutredovisningen. 3 A0:or eller 6 A1:or ska redovisas, maffigt!
Det är lite svårt att veta hur man ligger till i gruppen, vi kämpar på varje dag och kommer framåt i alla fall, så jag tror läget är stabilt. Det finns både fördelar och nackdelar med att jobba i grupp. Man måste hela tiden ta hänsyn till de andra, mycket tid går till kommunikation och arbetsfördelning. Man har mycket diskussioner som kan vara mycket givande. ibland känns det inte som att man är så effektiv, fast den känslan har man även när man jobbar självständigt. Arbetsmoralen är mer konkret under grupparbetet. Man vill inte sitta och slöa när de andra jobbar så ens aktivitet är hägre. Men när vi slutat för dagen och gruppen gått hem blir det svårt att fortsätta jobba eftersom arbetet görs tillsammans.
Jag är övertygad om att resultatet blir bättre från ett grupparbete än en självständig. För det första så har man en mycket större arbetsstyrka och en större samling kunskap, alla idéer vägs och nöts innan de går i verket och diskussionen blir givande nä alla strävar efter samma mål i gruppen. Om gruppdynamiken inte skulle fungera så kan man stöta på patrull, sammansättningen är känslig. Det räcker med att en person förstör för hela gruppen, skönt att man inte har behövt tampas med de problemen ännu i alla fall.
Resultatet

Ph

0 Läs mer >>
Vi hade ju en väldans trevlig vistelse i Stuttgart förra veckan! Här är några bilder från resan.

Tyskland

0 Läs mer >>
a superman!
ASK-Onsdagen bler riktigt lyckad! Jag och Ello handlade på morgonen och sen fortsatte det med fix, möblering och dekorationer. Maten satte vi jan p¨å och det skötta han med bravur. En jättegryta med linsgryta blev det och den blev riktigt god också. Sen droppade utskotten och råden in så de fick en plats vid ett bord och sedan kom besökarna och kalaset var igång. Linsgryta, bröd, jouice, kaffe och semlor. Sen var det frågesport, med andra ord lekar och lite annat smått och gott. Allt var väldigt trevligt!
Vilken bra dag!

Yes I am

0 Läs mer >>
När man är med i kåren får man verkligen lära sig allt möjligt. Är glad att jag tog chansen och sa ja, även fast det är så himlans mycket jobb ibland vilket inte är hälsosamt men man får mycket tillbaka och utvecklas något enormt! För att utföra jobbet ultimat borde man vara bäst på allt, en sorts superhjältemänniska.


Imorgon är det ASK- onsdagen. Då har vi en ny tradition med kåren att visa upp sig med råd, utskott och styrelse. Denna tillställning är jag ansvarig för. För att kunna genomföra eventet så ska man:

- Planera det hela och ha ideer för hur det ska gå till.
- Göra reklam och skicka ut information till alla inblandade.
- Kunna laga storkok till 100 pers.
- Samordna alla inblandade och delegera.
- Se till att allt material och ingredienser som behövs finns
- Ordna lokalen med utformning och dekoreringar.

Normalt är ju att man är bra på en eller två av dessa punkter. Nu bör jag kunna allt... fatta utmaningen. Håll tummarna för att allt går vägen imorgon!

Supermänniska

0 Läs mer >>
Kåraktiviteterna öses över en. Mycket roligt! Igår fick vi går en hjärt och lungräddningskurs, fick till och med varsin docka med oss hem att träna på. Mini-Ann heter den.

På kvällen blev det samkväm med KSN som står för Kår samverkans nämnden, alltså den gemensamma organisationen för skolans två kårer ASK och LMK. Vi började med att spela Laserdome, riktigt skoj!
Jag kom 4:a av 16 st första omgången, *stolt*. Därefter blev det mat. Gott och trevligt!
Det är skönt att få lite avbrott i skolarbetet även om det allt som oftast nuförtiden känns väldigt olägligt när man måste springa iväg på andra ärende när grupparbetet är i full gång...

Samkväm

0 Läs mer >>
När jag kom hem från ett aerobicpass ikväll så blev jag inbjuden på en rysk afton. Blev bjuden på röbetssoppa och vodka fanns såklart också att tillgå. Sen övergick det hela till att kasta ut julen (Fy oss som inte gjort det tidigare) Det gick så långt att papparkakshuset skulle sprängas (Ja vi har till och med haft ett pepparkakshus!). Det kändes som nyårsafton där vi stod där ett gäng i kylan på säkert avstånd från pepparkakshuset som preparerades med en bakpulverbomb.
Men ack nää den smällde inte. inget fyrverkeri. Jag gav upp och gick in igen.
På torsdag är det rysk afton igen. Det finns mer soppa som behövs ätas upp.
Formläran från förra året

Rysk afton

0 Läs mer >>
Körde på mina vanliga måndagsrutiner idag. Skola, mat och träning. Det blir en bra dag! Men jag kan inte komma undan den här måndagströttheten, det går inte! Har haft en innehållsrik och braig helg också så tröttheten beror på bra saker. Då ska man bara kötta på denna veckan också alltså, nästa vecka är vi i Tyskland med skolan!

Bilder från när vi var ute och käkade i malmö för någon veck sedan :)

måndag

0 Läs mer >>
Mycket på gång i skolan och massor att fika med kåren just nu. Fick precis höra av en vän att jag var den mest upptagna person han kände, haha! Kan säkert stämma svarade jag :)
Gjorde en utflykt till landskrona med gruppen i tisdags, en mycket trevlig dag!!

hektiskt