0 Läs mer >>

Det var med långsamma hopplösa steg, rödsprängda ögon och saltglänsande kinder som vi bar honom i den klarröda skokartongen på den lilla skogsstigen. Lådan kändes dubbelt så tung än vad han vägde när han levde. Inget ord behövde sägas, vi visste var vi var på väg. Till den platsen vi gått många gånger innan i ungefär likadant skick för att säga farväl till en älskad liten vän. Platsen var inte sig lik som när vi valde att det var här våra älsklingar skulle få sin sista vila. Då var det en fridfull skogsglänta med tall och gran som man hittade till om man svängde in från cykelvägen vid rätt lyktstolpe, den med lite röd färg sprejad på sig. Nu kunde man precis skymta stolpen bakom järnvägsvallen som nu låg där det lilla skogspartiet legat tidigare. Vallen som för oss fått betydelsen av en gravhög.

Vi hade tre tunga dygn bakom oss. Redan på tisdagsmorgonen var han inte sig själv, han ville varken röra på sig eller äta. Vi hade gjort allt som stått i vår makt under dessa dagar för att få vår fina att bli bra igen. Ett helt apotek för nödsituationen hade införskaffats, juicer och smoothies, critical care, parafinolja, miniform, fortimel, a-fil och frukter. Var och varannan timme såg vi till att han fick något i sig och att han rörde på sig, det innebar mer än ett heltidsjobb. Ont i magen och spänningshuvudvärk fick man själv av oron man kände inom sig. Varje morgon höll man andan med rädsla att man sett sin vän i livet för sista gången. Veterinärer ringdes upp och rådfrågades och när vi åkte dit hade vi knappt något hopp kvar, men kom tillbaka igen med ännu en blandning att ge honom lättade för att inte det värsta hänt ännu. På fredagsmorgonen hade han tollat, något vi väntat på hela veckan. Men vår gamle man var sliten och trött, han ville inte svälja det vi gav honom och han var lealös och vinglig i kroppen. Nu skulle han bara få sitta och vila i sin älskade trädgård som han vaktat så uppmärksamt i hela sitt liv, som han har sprungit på varenda kvadratmeter av flera gånger, som han har gjort oändliga glädjeskutt på, som han har jagats på för att han lyckats hitta en väg ut ur rastgården och som han har tjuvparat Retzina på som blev en helt fantastiskt fin kull.

Så mycket lycka denna kanin har skänkt oss och så många minnen. Vår egna lilla grabb med en vildkanin till far som fick födas upp med flaska för att hans mor gick bort alldeles för tidigt. Vår stolthet som visade att vildkaninbarn visst kunde, där charmen och att det var något visst med just honom inte gick många människor förbi. En timme efter vår senaste gemensamma koll på honom låg han livlös i sin bur, han hade somnat in, han hade lämnat oss, han var död. Kroppen var fortfarande mjuk och varm och ögonen öppna. Det var över, intensivt kämpande i hopp och förtvivlan i oro och sorg för att det man fruktade inte skulle ske. Det som har fått ögonen att tåras vid bara tanken, bara tanken att inte ha sin finaste hos sig var oumbärlig.

Han låg på en bädd av hö i lådan, en morot och en liten bukett blommor fanns där också. En bukett med vilda blommor la vi sedan ovanpå, det var trots allt från det vilda som vi fått honom. Vi fyllde igen graven med våra bara händer, sedan stod vi där stilla, kanske uttittade av tågresenärerna som åkte förbi. En nyfiken blick uppifrån vallen fick vi också, men som försvann lika snabbt. Han kanske trodde att vi gömde en skatt och det gjorde vi ju också. Att något som inte betyder något för någon kan betyda allt för någon annan. Även fast vi stod där med stilla tårar som aldrig ville ta slut nedstrilande från kinderna och ett brustet hjärta för att man mist någon man älskade så högt så kände man sig ändå lyckligt lottad. Det fanns bara en och kommer alltid bara att ha funnits en Kungen, för ingen kommer någonsin vara som honom, och han var vår. Vi har fått äran att möta hans blick alla dagar, vi har fått ge honom sin favoritmat, vi har fått tävla honom i kaninhoppning, vi har fått hans kärlek.

 

Älskar dig Knug, så många gånger jag sagt dem orden till dig, så många gånger du har fått göra mig glad genom att jag bara fått titta på dig, världen är inte sig lik utan dig, saknar dig så…

 

R.I.P Epadalens Kungen 2004-06-12 ~ 2012-08-24

Tungt

0 Läs mer >>
Jag hann knappt sätta fötterna innanför dörren i Ängelholm innan det var dax för nästa äventyr. Gotland!
Visby är så himla mysigt, en riktig sagostad! Vi spenderade dagarna med att gå runt i de mysiga gränderna.
Hittade en stor spindel på mitt, Idas och Monas rum, vilken skräck. Mona räddade oss ifrån den och släppte ut den. Men det dröjde inte länge förrän vi hörde ett skrik från Fanny och Fannys rum och där var en ännu större spindel!
Provade på att blåsa glas. Blev en glaskula!
Hyrde cyklar och stannade till och åt vår medhavda lunch och tog en tupplur innan vi körde vidare till Lummelundagrottan. Härlig dag!!

Gotland

0 Läs mer >>
Strålande väder idag och vilken bra dag det har varit! Förmiddagen gick åt till att diska undan efter festen och äta frukost ute på altanen. Sen gick jag, Emelie och Alexande ner till stranden och hängde där, jag och Alex tog även ett härligt dopp i det blå. Makrilltallrik blev lunchen i hamnen som avslutades med en mjukglass. Sen vinkade vi av Emelie och myste i trädgårdssolen resten av eftermiddagen. Vi gjorde hemmagjord pizza till kvällsmat som blev mycket god, förutom missödet att Alexande tog en stor tugga av en kvarglömd chilli från föregående kväll och jaa, det var starkt! lite kul också hehe..
Vi såg på film, En enkel till Antibet, den var helt klart sevärd! En liter jordgubbar slank också ner tillsammans med kaffe. Sen skjutsade jag Alex till busstationen och tillbaka ensam i huset gick jag ut en sväng och la mig i trädgården och tittade på den stjärnklara himlen och såg ett stjärnfall. Vilken fantastisk dag det varit helt enkelt!
Nu har jag samma känsla som när det är sista kvällen på en semester och man åker hem nästa dag. imorgon får jag gå upp i tid och packa ihop, städa hela huset, lämna nyckeln och sedan fara hemåt från Arons hus. Denna veckan har gett mig mycket mer än mina förväntningar. När mamma sa att jag aldrig kommer glömma denna vecka så tänkte jag att det var lite och ta i, men nu i efterhand så känner jag att jag verkligen har varit med om något speciellt och minnesvärt, något som inte händer bara sådär hust som helst. Jag har fått ut väldigt mycket av en vecka i "grannbyn". Jag är kär, lycklig och ser stjärnfall!

Lördag

0 Läs mer >>
Festardagen var här. Det blev en go sovmorgon och långfrukost med gänget sen tog vi en promenad runt Båstad och stannade till i Danska glassbaren. Sen var det förberedelser inför kvällen, med att göra pastasallad bland annat. Kvällen blev mycket lyckad! Vi var ett skönt gäng, det blev go grillning, spännande kubbmatcher och bra drag på Pepes. Helt perfekt!

Fredag!

0 Läs mer >>
Det regnade på förmiddagen så jag tog det lugnt inomhus och såg färdigt på filmen jag började se på igårkväll. The Holiday! Min favoritfilm, för att jag kan se den hur många gånger som helst och tycka den är helt fantastiskt bra vare gång. På något sätt hittar jag alltid saker jag kan identifiera mig med i filmen. Nu var det hela den här biten med att de åker till ett nytt hus, precis som jag också gjort.
Regnet slutade sen och solen kom fram istället. Då bestämde jag mig för att ta en liten promenadtur. Jag hade inget speciellt mål utan jag följde de vägarna jag kände för. Tittade på Skånegården, tänkte gå förbi och titta var bion fanns men kom istället förbi skylten som pekade mot Norrvikens trädgårdar och tog en spontan promenad dit istället. Det var en ganska bra promenad dit men jag hade ju all tid så det var inga problem. Väl framme tog jag en kaffe och en brownie i solen innan jag började botanisera bland trädgårdarna och växter. Japanska trädgården var ju helt klart bäst! skulle väldigt gärna vilja lära mig mer om just japanska trädgårdar och växter.
Jag följde kusten på vägen hem, en fin promenad även det. Tillbaka i Båstad stannade jag till på torget och åt en korv med mos till lunch innan mamma, Axel och Hugo kom förbi. Då blev det åter en tur till torget för glass och sen gick jag till affären Hippus och fyndade på rean (ännu en gång). Pappa kom till båstad efter jobbet och då gick jag, han och Hugo ner till stranden och tog ett uppfriskande dopp bland vågorna. Sen kom anette, Anton och Frans och vi gick till pepes för att käka kvällsmat. Ännu senare på kvällen blev det tärningsspel innan jag somnade som en slagen artist.

Torsdag

0 Läs mer >>
Dagen med stort d. Det var dax för lite kiteing! Det blev en ganska tidig morgon för mig och Mr men vi hann ändå med en go frukost och sånt. Sen lämnade jag av honom på tågstationen och fortsatte till Snapparp och lagaoset. Det blåste på som bara den idag. vi riggade först en kite som vi upptäckte var hål i. Så jag fick träna på en liten 2m2, men det räckte gott kan jag säga. Så det var ner i havet och bada, boddydrag, träna resning på land och lite andra övningar. Det blev en liten paus för lunch och sen var det på det igen. Då fick jag en 6m2 kite och den var stark i vinden. Det var rätt stora våger och ganska djupt så det var jobbigt att förflytta sig i vattnet, man fick kämpa. Sedan var det fram med brädan och försöka kontrollera kiten i blåsten samtidigt som brädan ville åt ett annat håll. Det blev i alla fall att jag kom upp lite tillslut, jääääh!
så nu är man helt slut, men glad för denna roliga upplevelse. Man känner verkligen att man lever. Kroppen har fått jobba, man har utmanat sig själv, jag är nöjd!!
det blev inte mycket vila efter jag kommit hem tills jag fick besök av Sanna och Emelie. Vi gick och åt på en italiensk restaurang Capri. God mat! Jag tog laxpasta. Sen tog vi en promenad runt hamnen och avslutade med te och tilltugg hemma hos aron. En jättemysig kväll även denna!
Jag kommer inte kunna röra mig imorgon...

Onsdag

0 Läs mer >>
Mina morgonrutiner har börjat komma igång så även denna morgon blev den en lång frukost fast inomhus för vädret var ganska ostadigt. Sen blev det morgonpromenad, lagom träning såhär inför onsdagen då jag har bokat in mig på en kitekurs, kommer bli hårdträning till max då! Denna gången styrde stegen längs kusten fast åt andra hållet mot Kattvik och bjäre, där tittade även solen fram efter ett tag så riktigt skönt!
Mot lunch körde jag till ängelholm för att hämta upp lite grejer, hälsa på ninerna och hämta upp Alexander som skulle åka med mig tillbaka till båstad. väl där gick vi en runda och stannade till på Pepes där det blev en kaffe, vi hann också med någon affär innan vi blev utkastade där för stängning. vi handlade till en lättare kvällsmat bestående av lite plockmat italienskt, supergott! Vi ansträngde oss och dukade fram jättefint, med ljus, blommor, vin och uppläggning. Sen införsmäktade vi måltiden på altanen, så mysigt!!

Tisdag

0 Läs mer >>
Total avkoppling här! Åt en lång skön frukost på balkongen, sen bar det ut på en springrunda längs kusten mot Laholmhållet. efter rundan var jag varm (förståss) så jag bytte om till badkläde och styde kosan mot stranden för ett dopp. Det var lite väl svalkande så jag var inte i så länge och helt själv i plurret, hehe..
Vid lunchtid kom mamsen hit och vi gick och kollade i affärer, köpte varsin fin tröja på på rean. Därefter käkade lunch på Sands bakficka, riktigt gott med bjärekyckling och primörer och en kantarelltoast. vi handlade på ICA och tog sedan en fika hemma i huset innan jag vinkade av mams och spenderade kvällen åt att pyssla lite i trädgården bland annat. Jag har ävrn hunnit läsa lite i min bok och sett en film :)

Måndag

2 Läs mer >>
Första kändisen har setts till! Hon som spelade Katarina i Sommarmorgonprogrammet Salve. Stort!

Kändisspotting

0 Läs mer >>
Nu har jag flyttat till huset i Båstad! Det känns bra. Innan idag var jag lite nervös för tänk om det blivit missförstånd så jag inte skulle hyra denna veckan eller nått, nu när jag berättat för hela världen typ att jag ska bo här, hehe...
Men nejdå det gick hur bra som helst. jag och Axel körde hit, bar in väskorna, satte igång vattnet, handlade och lagade mat. Axels kompis kom sedan och så åt vi vår fina middag på balkongen. Riktigt mysigt var det och gott! Rotfrukter (potatis, palsternacka, morot, paprika, svamp rödlök och gullök) i ugn med fläskfilé. Efter maten gick vi en runda i Båstad checka läget, precis som man gör när man är på charter och kollar in omgivningarna. Det blev verkligen semesterkänsla för det var en varm, solig sommarkväll och folk badade, satt på uteservering och promenerade som vi. Därefter vinkade jag av grabbarna och nu är jag själv i huset.
Jag kommer ju få besök under veckan så jag tror inte jag kommer känna mig ensam, jag brukar inte heller känna mig ensam så ofta. Men det finns ändå risk att bli uttråkad, därför packade jag med mig saker jag kan göra när jag är själv. Som att läsa, (två böcker och en tidning tog jag med) skissa, fota, springa, titta på film, blogga, gå till stranden, promenera och jag tog även med mig ukulelen, haha! Så nog kommer jag ha att göra, går ingen nöd på mig i första taget. Håller tumarna för en vecka med fint väder också!

Arons hus

0 Läs mer >>
Sommar 2012! En helt underbar sådan och än är den inte slut. Det har varit hårt jobb, men samtidigt lärorikt och skönt att få jobba fysiskt och kämpa sig igenom alla möjliga väder. Det har varit ganska hektiskt för man vill ju hinna med mer än bara jobba på sommaren. Nu börjar snart min andra lediga vecka denna sommaren och jag njuter verkligen av att vara ledig. Det är ett måste för att man ska orka med skola och allt igen i höst, just nu vill jag bara frysa sommarens liv, här trivs jag. Men efter bara en veckas semester känner jag ändå att krafterna kommer tillbaka och viljan och att man återigen kan se fram emot att åka ner till livet i Lomma och Alnarp igen. Men än är jag inte redo!
Midsommar

Sommaren