0 Läs mer >>
Snart på väg till Lund för att ta en avslutnignsöl med några kompisar! Yayy, sen har jag bestämt mig för vilken bikini jag vill ha så om jag hinner ska jag springa inom och köpa den hihi ^^
Bilder från Grisfesten!

Öl

0 Läs mer >>
Snart är det över.. Sista inlämningen för terminen idag. Ska bara avsluta mitt jobb. men varför tar det emot att bara pallra sig till skolan? Måste ut ta cykeln till skolan and just do it!
Snaaart sommarlov!

Sista ansträngningen

1 Läs mer >>
Köpte en klänning igår. Den ska hänga med till Italien!!!! Yes det är planerna för juni nu, Jag, Ems, tåg, Rom, Toscana och Venedig. Wiie!

Ny klänning

1 Läs mer >>
Kan knappt fatta att jag har lämnat in det nu, kl 4.00 imorse gick jag hem från alnarp med ett stort leende på läpparna. Fåglarna kvittrade och det höll på att ljusna, underbart!
Idag ska jag bara slappa och inte göra något som helst som har med skola att göra, skönt!

Klaaar!

0 Läs mer >>
Om en vecka är projektet inlämnat, då återstår "bara" ångesten över att kunna presentera det bra inför kritikerna också.. Men det är en annan typ av ångest av den jag har nu. Är så trött på projektet, så jä-vla trött! Jag har jobbat så mycket med det här arbetet så det är sjukt! Övertid x 1000. Och ändå har jag klumpen av stress i magen över att jag inte ska hinna.. Jag tippar på att jag inte har lika mycket panik som många andra i min klass men ändå så är man så trött och jobbar stenhårt. Ingen ledig tid! Tankarna snurrar bara i projektet, fatta hinner inte ens tänka på något annat!? Drömmer om att jag går på ett CAD-underlag på nätterna, köper tre st ärtsoppa på korv för att jag inte hinner laga mat. Går till skolan vid 9 och kommer tillbaka 13 timmar senare, minst...

Samtidigt så är det jättekul saker vi håller på med. detta är verkligen något jag vill hålla på med. Otroligt nog! Idag stack jag hem tidigt från skolan (18.45) och gick på ett yogapass med Ida. Det var verkligen behövligt, man kände hur yoga faktiskt kan hjälpa en mot stress och oro. Sen på kvällen blev det ärtsoppa och melodifestivalen och chips och dippa! En bra kväll! Man måste göra något annat någon gång, annars blir man knäpp.
Läggdax för längesedan, gonatt folks!!
Snart är det sommar!

Slutfasen

0 Läs mer >>
Jag har fått mitt jobbschema för sommaren. Det blir fem veckor heltid från halva juli in i augusti. Så det betyder att jag har en massa veckor fritt: jippie! Men de veckorna som jag inte jobbar då måste jag fylla med något och min plan är då att resa! Ska bara bestämma mig för var, hur och när. Inte det lättaste, finns många aspekter att ta hänsyn till. Jag har i alla fall kommit fram till tre alternativ som jag är riktigt sugen på alla tre :)
1. New York. Skulle vara hur häftigt som helst att att komma dit. Har länge velat åka till USA och att åka dit med någon eller några kompisar skulle vara ulitimat! Kanske att man åker och är borta i nästan två veckor. Dock är det en storstad under en varm sommarmånad vilket är en liten chansning om det skulle bli alldeles för varmt i storstaden så man inte orkar göra alla aktiviteter som man vill.
Prisexempel: flygresa t/r: ca 5000. Boende, svårt att säga men minst 300 per natt. och på detta tillkommer aktiviteter och mat. Alltså blir det en ganska dyr resa, men man åker ju till andra sidan atlanten till självaste New York såå...
2. Språkresa Galway, Irland. Skulle vara kul att åka på språkresa igen. Gick in på SI:s hemsida (det var där jag bokade min språkresa till Torquay) och kollade runt och fastnade för att åka till Irland. Verkar vara ett fint ställe med härlig atmosfär. Vet att det kommer bli en givande och utvecklande resa. En resa som jag mycket väl kan göra själv om ingen vill följa med. Men för att det ska vara lönt att åka på en sådan resa måste man vara borta ganska länge, 3-4 veckor. Kan jag ta mig den tiden? Kanske om jag verkligen vill, även om det kan betyda att jag missar andra lite viktiga saker.
Prisexempel: kurs + boende i värdfamil med två mål mat per dag: 10 000:-. Flygresa t/r: ca 3000:- + pengar till aktiviteter och annat smått och gott :)
Hemsida: http://www.studin.se/sprakkurser-18-plus/sprakresa-irland/kursorten/
3. Kitesurfing i Frankrike med UCPA. Jag är såklart taggad inför att fortsätta med kiteandet och vad passar då inte bättre än en kurs till. Skulle vara himla kul! Det är sommar och vad passar inte bättre då än att vara vid/i havet och glida rundor. Det är en kurs på 5 dagar och man är på centret i en vecka.
Prisexempel: kurs + boende + mat: 6850:-. Resa ner dit kan man göra antingen med flyg eller om man slår ihop det med en liten tågluffning åt ena hållet om man vill vara ute någon vecka extra.
Hemsida: http://www.ucpa.se/Kitesurf
Jaa inte lätta val här! Känns som det är dax att boka också. Ska höra mig för om vem eller vilka som kan tänka sig att hänga med på något av alternativen, jag är sugen på alla tre hihi! Men vilket passar bäst? hmm

Planera för sommaren

0 Läs mer >>
Andra och avslutande kitesurfings dagen idag. Det var underbart på många sätt! Kände att jag hade mycket bättre kontroll över kiten idag, det blåste mer så det var lättare att hålla den uppe. Sen känslan när man lyckas komma upp på brädan och kör iväg på det mjuka vattnet!! Wieehaa! Vi lyckades alla tre. Anders var grym, klarade det första han gjorde och fortsatte att göra det. Den kom vi hem till en uppvärmd bastu i borgen, vilket gjorde dagen ännu mer perfekt!
Jag blev så glad av detta. Nu när man är i skolan hela tiden och lever under konstant ångest att då få komma ut i kvällsolen och uppfylla tankarna och den kroppsliga aktiviteten av något HELT annat. Det betyder mycket. Efter mer än tre timmar ute i vattnet och jag gick in igen mot land så kom jag att tänka på dagen förra hösten då jag bestämde mig att jag skulle ta en kitekurs. Det var nästaen exakt samma väder nu som då, kvällssol och blåsigt och massa kites i luften. Tänk att jag ett halvår senare går in med en bräda i handen efter att ha surfat runt i samma vik, fantastiskt!
Får dock se när det blir surfing nästa gång, har massa annat att fixa med. Bokade till exempel 4 kanoter till nästa helg då det är tänkt att FU ska ut och paddla och sova i vindskydd.
Bild från förra onsdagen, belv tyvärr inget fotat idag...

Kitesurfing!

0 Läs mer >>
17 dagar kvar, sen ska feteinlämningen in. Fram till dess kommer inte många timmar gå till spillo. Hejdå våren, vi ses till sommaren!
Nu börjar de sena nätterna på skolan och ett lite ohälsosammare liv då man inte äter så bra och rör sig mindre. Hoppas jag hinner ta mig tiden ändå att göra det. I fredads kväll ägnade jag och några till vår tid på skolan. Lite kul bilder från det här :)

Checklista inlämning

Analyser

Redovisa relevanta analyser av befintliga förhållanden i en rimlig skala som sätter platsen i sitt sammanhang och som underbygger ditt arbete.

 

Krav: Minst 2 relevanta analyser i en läsbar skala

Koncept

Redovisa konceptet med eventuell kortfattad förklarande text.

Förebilder och/eller illustrationer är också värdefulla inslag.

 

Krav: Konceptbild samt relevanta förebilder/illustrationer

Strukturplan

Redovisa den struktur som ni kommit fram till i området. Strukturplanen ska även redovisa utsnittet för situationsplanen.

 

Krav: Tydlig strukturplan som förklarar områdets organisation i relation till sin omgivning.

Situationsplan (1000-del alt. 500-del)

Redovisar hur tidigare ställningstagande faktiskt ter sig. Den här planen är en av presentationens viktigaste delar och ska vara illustrativ och gärna färglagd. Det ska vara lätt att sätta sig in i planen. Vad är byggnader, parkering, gata, gård, park, träd, plats, vatten mm? Illustrationsplanen ska även redovisa utsnittet för bostadsplanen (200-del).

 

Krav: Tydlig, lättläst illustrationsplan i skala 1:1 000, helst färglagd.

Bostadsmiljö (200-del)

Redovisar ett detaljerat utsnitt av en bostadsmiljö. Fokus ligger på att redovisa en väl fungerande utemiljö. Planen ska vara lättläst och illustrativ, gärna färglagd. Det ska vara enkelt att urskilja vad som är planteringar, gångar, byggnader mm.

 

Krav: Tydlig, lättläst plan över bostadsmiljö i skala 1:200, helst färglagd.

Sektioner

Sektioner ger en bra bild över stadsrummens och gårdsrummes utformning och deras relation till bebyggelse och andra avgränsningar. Sektionerna görs i skala 1:50 eller 1:100 beroende på sektionens längd och innehåll. Viktiga mått t.ex. gångvägar och bredd för trädplantering markeras i sektionen.

 

Krav: Två sektioner varav minst en visar den offentliga miljön

Perspektiv/illustrationer

Perspektiv ger en bra och lättförståelig bild av hur ni tänker er förslaget. Välj ut vyer som är representativa och som visar upp ert förslag ur en fördelaktig vinkel. Tänk på att perspektiven bör vara gjorda från en normal ögonhöjd (ca 1,6 m), vilket ger en trovärdig bild. Tänk på att någon bild kan göras stor och på så sätt vara en viktig del i er presentation. Perspektiven kan också göras som collage och blandtekniker.

 

Krav: Minst 2 perspektiv/illustrationer varav minst ett ska vara från normal ögonhöjd.

Bilder

Väl valda bilder från andra projekt som ni inspirerats av eller som på annat sätt visar hur ni har tänkt er området är ofta ett effektivt sätt att berätta om ert förslag. Det kan röra sig om hela områden, enskilda byggnader, gatumiljöer, detaljer och material.

 

Krav: Ett relevant antal förebilder

Textbilaga

Eftersom A1 planscherna skall kunna läsas stående på bekvämt ögonavstånd, kan det vara svårt att få plats med all den text som man vill ha med för att göra sitt förslag rättvisa. Sådan text läggs i en textbilaga.

 

Krav: Max 5 sidor text i A4-format

Om du vill

·         Sol/Skugga – en enkel studie i sol- och skuggförhållanden i din 200-del.

·         Belysningsprincip – enkel nattplan som redovisar hur du tänkt ljussättningen av området.

·         Olika diagram, enkla ”analyser” av ditt förslag som redovisar konsekvenserna av dina viktigaste ställningstaganden, t.ex. rörelse, rumsliga förlopp, riktningar, grönstruktur mm. 

Goodbye life!

0 Läs mer >>
En väldans trevlig valborg blev det! Vi hade inte så många planer och lät oss bara flyta med i stämningen. Härligt väder, många folk, grilla korv, dans, sushi, vin, cider, öl, skratt, solglasögon och mycket mer :)

Valborg

0 Läs mer >>
jag ansträngde mig och freestylade i köket i veckan. efter att ha hämtat inspiration på SuperICAsupermarket  så "slängde" jag ihop smördegsinbakade grönsaker och en sallad. Det blev mumsigt :)
Recept!
Smördeg:
Blanda ihop smör, grahamsmjöl, vetemjöl vatten och lite ättika.
Koka brockoli och morotsbitar i en hönsbuljong, steck champinjoner i soja, hacka och stek lök. Krydda med olika kryddor.
Baka in grönsakerna i smördegen och lägg i en ugnssäker form och in i ugnen i ungefär 20 min på 200 grader, sen klart!
I salladen ingår:
kål
purjolök
morötter
paprika
Dressing gjord av lika delar ihopkokad olivolja och vitvinsvinäger som sedan fått svalna innan den hälls på.

Middag