0 Läs mer >>
Det här gick ju riktigt bra och roligt var det också! Kul med alla nya studenter. Jag och Maria och vår faddergrupp på 8 pers hade rundvandring på skolan, sen var det lunch vid småttingtältet där man hjälpte till, programmässa, fika att fixa fram och lekar klassvis. Mycket att göra men det är kul.

Imorgon ska jag och Sofia storhandla till onsdagens grillning på stranden och lunch till torsdagen, så vi ska köpa BIG pack och mer därtill. 400 hamburgare och 400 korvar och tillbehör till det. Spännande hur det kommer att gå :P

Nu ska jag snart iväg på programmiddagen och träffa mina kära små småttingar igen och fler LARKare såklart, kommer bli najs!


I <3 Alnarp

Fadder

0 Läs mer >>
Jag tänkte att nu ska jag få bättre översikt på mina pengar. Var tar dom vägen? Så från och med idag och en månad ska jag räkna precis allt jag lägger pengar på så får vi se vad det blir för resultat! Får se om det blir något chockande resultat eller kanske tillochmed glatt resultat.

Jag gjorde en snabb överslagsräkning med alla mina tänkbara utgifter i snitt per månad och det blev över 8000 så jag hoppas att det var mycket överslag på det, vi får se.


lantmästarfester får inte bli för ofta, då bli jag ruinerad hehe :P

Budget

0 Läs mer >>
Imorgon kl 7.15 ska jag cykla till skolan, nu börjar jobbet men också massa skoj!
Dagen idag har varit lugn. Jag gick upp strax efter nio och gick till affären och handlade till frukost bland annat. Efter frullen tog jag en powerwalk on my own genom Loma och ner till havet, härligt! Sen var det lite småfix på rummet. För det första packade jag in alla kläderna jag slängt på golvet där de skulle va. Sen tog jag ner mitt stora papper som jag hade på väggen för att det trillade ner hela tiden, får se om jag hittar en bättre lösning på det. Sen har jag hängt upp en liten spegel på väggen och bytat ut min julgardiner mot et par nya, tyckte att det var på tiden hehe... Men dessa gardinerna ska bara vara tillfälligt för jag har hittat ett fint tyg med siluetter av träd som jag vill ha, så det ska jag fixa snart. Sen har jag damsugit också och fixat ut utemöblerna på balkongen.

Tyvärr har jag glömt min sladd till kameran i Ängelholm så det kommer inte bli någon bilduppdatering denna veckan tyvärr. Men ni kan ju tänka er hur fint och trivsamt jag har på mitt rum nu hihi!

På kvällen var det grillning med Lommaborgen så man fick träffa många av dom nya som flyttat in. Det bjöds på korv med bröd. Vi hade en liten tävling där vi delade upp oss i två lag och så skulle vi på ett eller annat kreativt sätt framställa Lommaborgen. Det andra laget byggde lommaborgen i sandlådan, mitt lag använde våra kroppar och gjorde någon borgaktig mäsklig pyramid. Jag satt på ryggen på en kille som skulle börja ling. Mitt lag vann!

Jag träffade min nya roomie också idag. En kille som ska börja läsa till trädgårdsingenjör. Han var trevlig det lilla jag pratade med honom så det blir säkert bra!


Jag bjuder på en bild från min balkong från i somras, finfin frukost!

Nu får man väl ta och lägga sig tidigt så man vilar upp sig inför kommande veckan, känner på mig att det kommer bli hektiskt (men kul!)

Dan innan dan..

0 Läs mer >>

Efter tävlingen idag (eller igår) så skyndade jag vidare till insparksfesten i Alnarp. Jag hann med tacosen och efterrätt bestående av glass, kolasås och fruktsallad mums! Riktigt kul och träffa klasskompisar och annat alnarpsfolk igen. De andra hade träffats redan kl 15 för att prova ut lekarna och annat fix inför småttingveckan som börjar på måndag.

Jag ska ju då vara med i småttingkommiteen OCH vara fadder. Vet inte hur det blev så men på nån vänster eller höger så är jag det nu. Så jag och en annan har ett gäng nya studenter att ta hand om. Spännande!

Det känns kul att vara tillbaka i Lommaborgen igen också. Just nu är rummet ett bombnedslag för jag hade så bråttom till Anarp innan. Men imorgon är det fixardag så då ska jag städa, handla och koka pasta till pastasalladen som vi ska bjuda småttingarna på första dagen.


Ett år sedan man själv satt där i tältet som småtting..

Lommaborgenbo

0 Läs mer >>

Gick upp kl 5.30 imorse och körde till bosjökloster och tävlade. På jakt och fiskemässan, kandes lite felplacerat med kaninhoppning där mitt bland alla jägare och jakthundar måste jag säg. Men det var trevligt om man bortser från alla vapen och jägare. De allra flesta av hundarna var ju väldigt lydiga så det var kul att se, och det var ingen problem medm dom. Men trerrierna gillar jag inte! Dagen började med en galen terrier som sprang rakt in i vår inhängnad, som tur trampade en på koppelt snabbt och tog tillbaka den till ägaren. Men förutom det så var det inga problem med hundarna. Bosjökloster var en väldigt fin plats. Men jag förstår inte jägare asså! Hur kan man njuta av att döda?! Det är ju det som gör. Helt otänkbart för mig att förstå en jägares intresse, att döda för det är ju det som är huvudmomentet, jag blir mörkrädd...

Blää för jakt..

1 Läs mer >>
Nu har jag Lion Alpins resekatalog i min ägo, den är grym! Som en skidtidning med massa tips och info om alla orterna som man kan åka till, beställ den om ni inte har gjort det redan! Nu blev man ju riktigt sugen på att åka iväg, både efter att jag och nivi kollat upp några alternativ och nu katalogen. Hoppas vi blir ett gäng som åker iväg. Vi får ta och hita ett datum när vi kan ses och bestämma helt var vi ska åka.

Till dess är det ju bra att ha massa förslaj att välja mellan så här kommer några jag tycker verkar bra. I priser per person ingår halv pension i rum, resa med buss och liftkort och vecka 3.

Flachau
En ort som jag inte brytt mig om att titta närmare på innan, men nu när jag gjorde det så verkar det ju riktigt trevligt! Det ska vara riktig partyatmosfär, nära till liften och krogen, flera parker och mycket välprepererade pister.
Gasthof Schnitzleck. 7852:-

Zell am See
Verkar vara riktigt österrikiskt och det vill man ju ha, inte misnt på afterskin ;) Här ska vara makalös natur (vilket jag ser fram emot) och mysig och gästvänlig by där det finns bycket att uppleva utöver skidåkningen. 
Hotel Lukaahansl. 7050:-
Hotel Traube. 8150.-
Hotel Pinzgrauerhof 7550:- (dock var den markerad fullbokad röd v3...)

Canazei
Världens största skidområde. Dramatisk natur! Mycket uteserveringar och solstolar i backen. Italien!
Hotel Fiordalisio 7957:-
Park hotel & Club Caminetto 8557:-
Schloss hotel Dolomiti 8957:-'

St Anton
Grejt skidåkning och grejt fest! MEN dyrare än alla de andra ställena...
Kostar mer än 10 000 på ställena med halvpension och liftkort inräknat.Inte lätt att välja här. Om vi blir fler än 10 stycken som åker kommer vi inte ha lika höga krav på utelivet på orten för vi kommer ha fullt röj ändå. Om man får en resa inklusive liftkort och halvpension för under 8000 så är det bra pris. I julklaåpp detta året ska jag önska mig ett par skidor har jag bestämt mig för :)

Det är extra kul att titta på resor när man precis har fått lön och tillbaka på skatten hihi! 

Snö

0 Läs mer >>
Varför är jag uppe nu? Don't know, ibland har man frågor utan svar...

Dagen idag har inte varit särskillt aktiv om man säger så. Jag har rensat lite i garderoben bland t-shirtarna och linnena och funderat vad jag ska ha med mig till Lomma. Jag sorterade dom i olika högar:
- Festlinne
- kanintröjor
- för små
- allmänt fula
- basic linne och t-shirts
- mina favviströjor
- jobbtröjor

för små och allmänt fula- högarna åkte ut ur garderoben.

Sen ägnade jag tid vid pianot, tog fram min bok Hits 97 som jag hade stående i bokhyllan och försökte spela några låtar. Gick sådär, sånt här kräver träning. Men det är inte omöjligt, jag kan ju noterna och acorden går att slå upp så det är bara träning kvar då. Den låt jag lyckades bäst med var Every step you take. Nu i efterhand är jag glad över att jag satt där och klinkade en bra stund, men när jag satt där så kunde jag inte låta bli att tänka jag kankse borde göra något annat mer produktivt än att sitta av tiden här kreativiteten måste få ta tid ur ens liv, bara att lära sig det, samma med att låta sig lägga tid på en tavla eller liknande. jag tror ofta låter man bli att göra sådana saker bara för att de är tidskrävande. Så ägnar man istället timme efter timme framför datorn och får ändå ingenting gjort hmm...

Sen blev jag aningens less på att vara ensam hemma, okej jag hade Alice också att leka med, hon är så rolig hihi! Det blåste alldeles för mycket för att jag skulle kunna motivera mig själv till att gå ut och fixa med kaninerna, så det dåliga samvetet byggde jag på till imorgon då hoppas jag att jag ska hinna med att gör fint till dom. Snälla blås inte imon!!  Jag stack till nivi en sväng på kvällen och erbjöd mina tekniska tjänster till jesper för han skulle sätta upp sin projektor han fick i fördelsedagspresent. Tur att jag inte behövdes, skulle nog inte blivit något större framsteg med min hjälp hehe.. Jag fick äran att vara med på premiärvisningen med hela biosystemet. Vi såg UPP, en mkt bra och söt film :)

Jag agerade lite av fylletaxi också. De sa att de kände sig ganska nyktra, det höll ju inte jag med om som var den enda nyktra i sällskapet, hehe. jag funderar på hur man själv är när man bli hämtat på en fest, man tycker ju att man beter sig väldigt normalt som om man var nykter när någon hämtar upp en, meen jag är rädd för att man tycker man verkar nyktrare än vad den nyktra sedan upplever hmm...

Sista punkten jag funderar över är girighet. Att man aldrig nöjer sig med det som har varit bra, efter det vill man ha mer och mer bra saker. Jag har tänkt att nu kan man väl sitta här och tänka hur bra man har haft, men nää det går inte bra! Jag vill ha mer! mer bra och roliga saker, när jag tänker tillbaka på allt roligt jag varit med om i sommar så borde jag bli glad och nöjd, men nää istället blir jag frustrerad. Fustrerad för jag vill ha mer av allt det där, man blir orolig att det är slut nu.. Men det är väl ett hälsosamt tecken det här I guess.. Om man skulle varit 95 år och tänker tillbaka så kan man vara nöjd utan att känna frustration, men undra om man verkligen kan det ens då? hmm...

Godnatt, puss och kram!


En bild från början av våra galsdagar som vi är mitt i just nu :)


Tankar i natten

1 Läs mer >>

Nästa vecka drar skolan igång igen, en ny vardag att sätta sig in i. Dubbellivet som jag kallade det innan. Men detta året tror jag inte kommer kännas lika splittrat. Jag känner att jag hör hemma där nere nu när jag har fått lite tid att bo in mig där. Kompisarna i Ängelholm är lite mer utspridda och har massa egna saker på gång. Familjen vet jag ju var jag har, kaninerna också även om vi kanske inte kan ha det på samma sätt som innan så hittar man lösning på det.

Så vad ska man göra med de sista dagarna i frihet? Sommaren har varit helt perfekt, allt vad jag önskat och lite till. Nu vill man ta och krama om sommaren och få ut de sista dropparna av allt det bra. Det är en hel del saker som ska fixas också innan skolstarten. Tydligen så har jag råkat skriva upp mig som fadder för de nya studenterna som börjar nu, jag fick en liten chock när jag kollade min skolmejl som jag inte har kollat i sommar med massa planering om vad vi ska göra med dom nya småttingarna. Så det måste jag sätta mig in i lite bättre. Något jag inte har gjort denna sommaren som jag hade tänkt jag skulle göra vara att åka och besöka farmot och farfar och mormor och morfar. Jag kanske ska hinna att åka till någon av dom i veckan. 

En lista kanske är på sin plats..
* Småttingfix
* packa upp fjällresan och lämna tillbaka sakerna jag lånat
* Duscha
* Fixa lite praktiska saker inför tävlingen på lördag
* Packa saker till "flytten" ner till lomma
* städa till kaninerna

Sista sommarveckan

0 Läs mer >>
Förrförra veckan var två dominarande saker, det var massa förbredelse inför fjällresan och jag befann mig mycket i södra skåne (måndag, tisdag, onsdag, lördag och söndag) och gjorde olika saker. Så vad döper man veckan till då? Förbredelse i söder för resa i norr, blir väl bra.

Förra veckan blir ju lätt fjällveckan!

Veckonamnen

0 Läs mer >>

Hemma igen efter ett äventyr i fjällen och Östersund! Det blev en mycket lyckad resa! Fjällvandring som den var här var verkligen min grej, fint väder och finfint sällskap :)

På måndagen bar det ut i jämtlands vildmarker. Det tog ungefär två timmar att köra från Östersund ut dit, genom Åre, så nu har man varit där också. Det var fint, men det är ju inte alls samma känsla med en skidort i Sverige som i Alperna, så det ska nog krävas en hel del innan jag skulle välja att åka dit ist för neråt i Europa för att åka skidor.

Jag vill jämföra denna fem-dagars vandringen med lumpen fast det är lite mer på sina egna villkor, jag har ju inte gjort lumpen så jag vet ju inte, men kan känna att efter detta så har jag inget behov av att göra det heller :P. Första dan vandrade vi 1,5 mil, mycket stigning och min ryggsäck vägde 19 kilo!! Huu, men det gick! Jag är så imponerade av oss tjejer, under hela vandringen var det inte alls mycket gnäll och dålig stämmning. Alla var glada och kämpade på fast det var tungt.

Helt fantastisk natur och fina utsikter. Renar här och där, hjortron och blåbär i massor. Sova i tält. Laga mat utomhus. Dricka vattnet från en fjällbäck. Känna känslan av att flyga när man tar av sig ryggsäcken. Sitta på en fjälltopp på en solterrass med en kall öl. Göra en lägereld och grilla pinnbröd. Sjunga till solnedgången med varm choklad och whiskey eller kaffe och dooleys. Känna stelheten och tröttheten i hela kroppen efter dagars av vandrande. Ha ingen teckning på mobilen och vara helt avskärmad från civilicationen. Att gå i sina egna tankar km efter km. Att injuta av en välbehövlig dusch och en god natts sömn när vandringen är slut. Att bada naken i en iskall glaciärsjö! Något för dig?

Vi såg framför oss att vi var Sagan om ringen gänget. Lite daltande hit och dit om vem som var vem, jag blev i alla fall Sam! Det är jag mycket nöjd med, han är hjälten :) Jennie var Aragorn, mycket passande det också. hon hjälpte alla och såg till så hela vandringen flöt på och visade vägen. Linnea fick vara Pippin (och Mary) och det var också en slående likhet hehe! Mona utnämde sig själv till Gimli och där var också många likheter. Alva och Christina växlade karaktärer lite men Alva som Gandalf eller Gollum och Christina som Legolas eller Eowin.Wilma I'm Hoome!

0 Läs mer >>
Nu börjar det taggas för fjällvandringen! På söndag bär det iväg med tåget från Lund kl 7.30 till Östersund. På måndag vandrar vi ut i vildmarken och ska vara där i fem dagar. Fyra nätter ska vi sova i tält. Detta kommer bli spännande, jag har aldrig fjällvandrat innan så allt är helt nytt för mig. Idag har jag hållt till vid ugnen hela dagen och torkat grönsaker. Hoppas att det blir gott hehe. Sen har jag hämtat en finfin 60 liters ryggsäck och liggunderlag av fjällexperten åse, fick några bra tips också :)Packlista/inhandlingslista

MAT
---
Havregryn - ALLA (som vill ha det till frukost) tar med, portionsförpackat
Russin - Till gröt etc, CHRISTINA
Knäckebröd/annat bröd - ALLA
Mjukost/annat pålägg - ALLA
Varma koppen - ALLA 2-3 förpackningar
Torkade grönsaker - HANNA, ALVA
Torkat kött - CHRISTINA
Torkad frukt, banan/äpple eller annat bra "snacks" - ALLA
Torkad köttfärssås 2 middagar - CHRISTINA
Nyponsoppa - CHRISTINA
Blåbärssoppa - HANNA
Salt - MONA
Socker - HANNA
Vitpeppa - MONA
Buljongtärningar - ALVA
Smör - ALVA
Tepåsar - HANNA? (eller var det MONA?)
SNABBQuinoa - MONA (kan du också ta med LINNEA?)
Nudlar - ALLA
Blåbärssoppa - HANNA


MIN KLÄDLISTA (ungefär)
-----------------------
Underkläder
Ullstrumpor (tunna och tjocka)
Underställ
Fleecetröja
Skaljacka
Regnbyxor
Kängor
Shorts
Linnen
Tunna, bekväma långbyxor
Tunn långärmad tröja
Vantar
Mössa
Bikini
Handduk
Andra skor

ÖVRIG PACKLISTA (ungefär)
-------------------------
Kamera
Pocketbok
Dagbok
Myggmedel
Myggnät
Kortlek
Plastpåsar!!!
Kåsa
Plastburk
Vattenflaska
Keps
Solglasögon
SAKER ATT TA MED GEMENSAMT
-------------------------
Silvertejp - CHRISTINA
Pincett - MONA
Kniv - ALVA, MONA, CHRISTINA
Karta - JENNIE
Diskmedel, svamp - MONA
Tändstickor - ALVA
Kortlek - HANNA, MONA
Toalettpappe - ALLA TAR EN RULLE
Våtservetter - CHRISTINA, MONA
Tält - ALVA, JENNIE
Stormkök - ALVA, JENNIE
Myggmedel - CHRISTINA, HANNA
Tvättmedel - MONA
(Pann)lampor - ALLA SOM HAR
Plåster - MONA, HANNA, ALVA, CHRISTINA
Plastpåsar - ALLA
Snabbkaffe - ALVA, CHRISTINA
Whisky - ALVA

Fjällen mamma!

0 Läs mer >>
Idag skiner solen på mig fast det regnar :)


låten är kanske inte den mest muntra, sorglig och hemsk, men bra!!

smile on my face