0 Läs mer >>
Det pågår ett kamp mellan mig och CAD! Klockan är 20.17 och jag tänker inte ge mig! Fortfarande i skolan i några timmar till antar jag! Redbull, gammalt påskgodis och glass har jag i alla fall på min sida.

Kvalborg

0 Läs mer >>
Tillbaks i Lomma, i Alnarp och i skolan. Vilket medför en hel del panik som man förträngt under veckan man varit "ledig" nu, i alla fall tagit sig ledigt. Smakat på det goda livet, aj aj inte bra, man vill ha mer! Mer tid till att bara vara, hänga runt, ägna sig åt saker som inte leder till ett synbart resultat men som ger mycket ändå. Men jag har det bra ändå, kul att träffa alla kompisarna igen, se vackra Alnarp i värsta vårblom och det är inget tråkigt skolarbete bara det att det är så mycket så man får ångest över hur man ska hinna med. Hakuna Matata!!

När jag kom hem från skolan kl 18.30 ungefär stod grillen i högsta glöd på altanen. Ett grabbgäng har fått dille på att grilla och gör det numera verje kväll tydligen hehe.. Jag tänkte ta tillfället i akt att slänga på några korvar men blev istället bjuden på en trerätters middag av Christian, love, Erik och Marcus som satt därute. det blev hamburgare, grillad banan med choklad och vaniljglass med varma hallon, mums! Kunde jag inte ha anat, hihi! Sen plockade jag fram kubbet som jag fick igår av mamsen och det blev tre omgångar. Första omgången förlorade jag och love vilket betyder att det är vi som ska diska nästa gång vi har grillat (typ imorgon då heeh..) Annars kände jag att jag hade pricksäkerheten på min sida idag.
Kvällen slutade inte där utan sen blev det filmvisning av en beginner-kite DVD. Jag, maria och Anders laddar inför morgondagen då kursen drar igång! Vi ska ha med oss badkläder, solglasögon och solkräm som att vi ska åka på semester. Kite känns ju allt annat än vardagligt såå. Kommer bli väldigt spännande, jag är aningens nervös. Hoppas jag inte skadar mig för mycket hehe. Tänk äntligen, känns så fantastiskt att det äntligen är dax, efter den dagen i september förra året då jag bestämde mig för att detta var något jag verkligen ville göra.
Wish me luck!!

gott!!

0 Läs mer >>
På självaste långfredagen så blev det en feeet fest!! Grillning och levande Cluedo med gott sällskap. Sen utgång i Ängelholm med drinkprovningar och dans, skojj!

Clueparty

0 Läs mer >>
En hälig dag nere i Alnarp :)
Efter att ha ätit frukost på balkongen i stekande sol mötte jag upp Jennie och vi fixade med odlingslotten. Vi behövde köpa fröer och planteringsjord och då tog vi tillfället i akt och körde till center syd och kollade in i några butiker också så vi kom ut med varsina par skor och x-antal klädesplagg hehe.. Sen köpte vi fröer och jord. Vi har ingen vidare erfarenhet av att odla så vi mest sådde på känn så får vi se vad det blir av det och lära från det. Hoppas det kommer nått i alla fall. När det kommit en del ska vi ha en skördefest hihi ^^

Odlaaa

0 Läs mer >>
Är det verkligen bara tisdag idag? Jag känner mig lika sliten som efter en hård och intensiv arbetsvecka redan... Intensiva dagar nu. Det har varit redovisning av strukturplanerna och jobb med Lark-dagen. Jag och Clara gjorde nästan 600 snittar idag, skar frukt och fixade med minglet i allmänhet.

Nu sitter jag mest och stirrar ut i tomma intet, känner inte för att göra något annat. Jag är sur på min dator också. MSN har slutat att fungera av någon anledning, väldigt jobbigt.. Halva mitt sociala internetliv finns där (andra halvan på FB). jag försökte mig på att lösa problemet men det slutade med att nästa dag när jag startade datorn så funkade inte tuchpad plattan och ljudet. Jag har kommit tillrätta med plattan men ljudet är spårlöst borta. Så nu är det inte lika kul att ha igång datorn. Min rutin att alltid lyssna på morgonpasset i P3 varje morgon är helt förstörd. tack och lov har jag min kära troföljare till iPod högtalare, så jag slipper ha helt tyst, men ack, jag som var så glad över att jag äntligen fått rätt på Spotify så det fungerade. fan måste fixa detta på nått sätt..

*suck* denna teknik kommer bli jordens undergång (eller i alla fall min)
inte alls bitter just nu..

Jag har två ljuspunkter i mitt liv i alla fall.
1. Imorgon är det finally Lark-dagen. kommer säkert bli en kul dag.
2: Jag, Maria och Anders har idag bokat in oss på Kitesurfingkurs i Lomma under Valborgshelgen. Något jag verkligen ser fram emot!

Denna teknik...

0 Läs mer >>
Jag är trött...
Men igår var en kul kväll!

 

Varit i skolan och pluggat hela dagen, tror jag ska sova nu..

Natti

trött

0 Läs mer >>


Denna lyssnar jag mest på nu.. Och vet ni? Min brossa är grym när han spelar gitarr och sjunger denna låten, fint!

Repeat

1 Läs mer >>
Många bollar i luften nu! men det är ju så man vill ha det :)
Skolan flyter faktiskt på ganska bra nu. man ska ju komma på massa förslag och vara kreativ samtidigt som man ska hinna plugga in saker, gå på föreläsningar och lära sig nya datorprogram. Jag satt kvar i skolan och skissade, att planera är lite som att bygga pussel, eller som att packa släpet till kaninhinderna (på det gamla sättet). Man har en massa bitar som ska ner på planen, man provar sig fram och tillbaka och sätter byggnader lite här och var, ändrar lite så torgen kommer dit, drar vägas så de passar bra in i strukturen, lite grönt i form av parker och annat och efter lite pusslande hittar man den bästa platsen för busshållsplatsen!

LARK-dagen närmar sig. Jag är med i mingelgruppen vilket menas med att jag ska vara med och fixa till 500 snittar och korka upp 30 flaskor mousserande vin. Ska fundera ut vilken vin man ska köpa..

På fredag är det Storsoppa deluxe! Och jag har kunnat övertala brossan Axel att komma ner och joina, han tar med sig Ekvall också så han inte känner sig som en helt utböling, hehe. Kommer bli kul att visa min värld nere i arlanda, hehe nää det är Hugo som hela tiden blandar ihop arlanda och alnarp..

Idag bokade jag 4 dressiner till söndag. Då ska FU ut och frilufsa igen. Än så länge är det åtta pers som anmält sig. Hoppas på fint väder :)

Så har jag och Ems lite grejer på g igen som vi planerar för fullt, hihi!

Efter påsklovet börjar Kitesurfing- kursen!! Wieehaa! Jag, Maria, Anders och en lantis ska gå. ytterst spännande

+ en annan sak... får se hur det blir med det ^^


jonglera

0 Läs mer >>

från gemensam

0 Läs mer >>

Detta fick man på skolmejlen idag

Enligt utredningens huvudförslag ska SLU i Alnarp flytta till Helsingborg 2013. Här stationeras resurserna på Sofiero resp. Fredriksdals Trädgårdar där helt nya byggnader och anläggningar ska byggas. Högskolan i Malmö övertar alla anläggningar i Alnarp där man planerar nya utbildningar som behöver ”gröna resurser” vilket man saknar i stadsmiljön.

Landskapsarkitektur och administration förläggs till Sofiero

 Institutionen för Landskapsarkitektur som vid tidiga förhandlingar ställt speciella krav placeras i några runda byggnader nedanför slottet som får en spännande planlösning med stora glasytor och vattenytor (bild 1). Byggnaderna innehåller ett trädgårdslandskap där ett stort antal träd, buskar mm kan planteras i olika biotoper med artificiellt klimat för växter och människor. Rummen har havsutsikt och s k Intelligenta fönster som kan mörkläggas elektroniskt med Internet inlagt i glasytans tunna plasmaskikt. På det viset kan man alltid titta ut på ett vackert väder eller redigera landskapsbilden utanför efter önskemål för tillfället inom forskning och utbildning. Administrationen placeras i ett par låga byggnader, delvis byggda på höga träpelare och omgivna av trädkronor som skapar stimulerande naturljud. De är utformade i spiralformade etager och läggs i sluttningen nedanför slottet. Gångstråket utanför har redan fått det något skämtsamma namnet Centrala Rundgången.

 

Bild 1. Institutionen för Landskapsarkitekturs runda byggnader med s k Intelligenta fönster som har Internet i glasytan.


 LBT, Trädgårdsvetenskap och Sydsvensk skogsvetenskap flyttar till Fredriksdals Trädgårdar

 För LBT byggs stallanläggningar för de mer exotiska djurslag som i framtiden kan komma att introduceras i Sverige. Exempel är struts och dragdjur som oxar och spetshundar samt exklusiva köttdjur som antiloper, hjortar och känguru. Institutionens kontorsbyggnader läggs i direkt anslutning till stallanläggningarna och genom stora glasytor kan djuren studeras minutiöst. Detta skapar svåra utmaningar när det gäller att minimera luktemissionerna med ventilationssystemen. Institutionen för trädgårdsvetenskap flyttar till ett centralt beläget och byggnadshistoriskt influerat byggnadskomplex på Fredriksdals trädgårdar. I anslutning till kontorsbyggnaderna uppförs helt moderna och rymliga växthus för odling och sortimentshållning av frilands- och växthuskulturer. Nytt här är några tropiska avdelningar, noggrant avskiljda med karantänliknande arrangemang, för forskning om bl a sådana ätbara prydnadsväxtkulturer man tror blir populära bland konsumenterna i framtiden.

 

Institutionen för Sydsvensk skogsvetenskap får lokaler på Fredriksdals trädgårdar

 Planeringen av Sydsvensk skogsvetenskaps lokaler har inte kommit lika långt som den övriga planeringen. Klart är ändå att institutionen ska lokaliseras till byggnader i anslutning till LBTs byggnader. Det har diskuterats om byggnader med något som liknar skogsplantskolor med växthus som innehåller både kontorslokaler och odlingslokaler för skogsplantor. Det har även spekulerats en del om vissa byggnader som ligger uppe i trädkronorna och nås via mycket snabbgående hissar som går i kraftiga, artificiella trädstammar liknande bokar. Dessa skulle byggas i avancerad betongteknik där Herr Professor DiplomIngenjör BauBaum från Abteilung Grosseinfrastrukturkomplexen vid Universität Hannover är chefskonstruktör och samarbetar med det svenska ingenjörsnätverket Ingenjörer utan brottgränser. Inom kort kommer ett definitivt besked om denna planering.

 

Avancerad tågbana mellan campus-platserna

 Ett lite spekulativt inslag i sammanhanget representerar den planerade tågbanan mellan de bägge campus-platserna. Den ska byggas på 50 m höga pelare och trafikeras av mycket snabbgående vagnar med ändstationer inne i SLUs byggnader. Meningen är att SLU-anställda ska få åka gratis. Elmopeder ska finnas tillgängliga och vara så fiffigt konstruerade att de kan köras på bara den ena av tågbanans räler samtidigt som ett avancerat varningssystem förhindrar alla slags kollisioner mellan fordonen. Vid några stationer ska man kunna ta ner mopeden till marken och där köra vidare i det allmänna gatunätet.    

Utredning föreslår : ...

0 Läs mer >>
Fy vilken bra dag! För det första är det ju den första April vilket jag tycker är väldigt roligt, kul att leta i tidningarna efter vilka artiklar som är på skoj och lite överallt kan gömma sig ett skämt. Inte mist kan man luras lite själv, jag kom inte på något storslaget men lyckades lura Jennie och Ida att vi fått ett nytt husdjur i korridoren, nämligen en kamelont som vandrade runt fritt, t ex hade jag hittat den i spisfläkten i morse, haha!

Jag bestämde mig för att stanna i Lomma denna fredagen, delvis pga att jag har tänkt mig att jag ska plugga lite i skolan men mest bara för att jag kände för det. Och jag kände helt rätt! i korridoren fifflade vi ihop ett aprilskämt till Mikaela som också bor här men är på Gotland just nu. Hon har pratat så mycket om 1:a april och nu tänkte vi att vi skulle försöka ge oss på att lura henne också. Och det lyckades vi med också, jättekul! (för oss iaf)

På eftermiddagen tog jag och Maria och hennes söta hund Hilda en långpromenad i solen ner till havet och genom Lomma. Tänk vad mycket nytta några solstrålar har på ens välbefinnande! Mycket trevligt var det. Sedan var vi ett gäng på 7 personer i korridoren som gjorde hamburgare tillsammans och åt långbord, med öl, kaluha-kladdkaka med grädde, hemmagjord glass och persikohalvor till efterrätt. Satt och snackade om allt möjligt i flera timmar, hur trevligt som helst. Sen lite tv på det och nu sitter jag här leende och tykcer att jag har det så bra.

Kan vara den fina musiken i bakgrunden, tröttheten eller ölen som gör att jag känner mig så fånigt nöjd med tillvaron, men nää att erkänna för sig själv att man har det bra är en bra förmåga!

Kram på er!

våren är här, och snart ser det ut så här på min skola :)

1:a April