0 Läs mer >>
NU äntligen, har jag köpt biljetter (fram och tillbaka) till Schweiz! Jag ska åka dit alldeles själv och besöka en #gammal" god vän som jag träffade förra året i England. Ska bli så kul att träffa Alexandra igen!

Jag känner att jag följer mitt motto Just do it väldigt bra just nu. Mycket spännande grejer på gång faktiskt, vissa ganska galna men det är ju så det ska va! Just wish me luck ;)

adventure

0 Läs mer >>
varmt som sören idag!
Imorgon är det premiär av eclipse! Men jag ska inte gå... fast jag har möjlighet, en på jobbet hade en biljett över och undrade om jag ville hänga med. Nästan oemotståndligt. MEN eftersom jag (eller mamma rättare sagt) köpte elipse-boken för 199 kr igår så vill jag inte förstöra min läsupplevelse med att se filmen innan jag läst boken, även fast jag redan läst den en gång så är det nu dax för engleska versionen. Ett mycket svårt val, men jag tror jag väntar med att se filmen ett tag. Dock är boken på 569 sidor typ, så vi får se hur lång tid det tar för mig at läsa den, nu r jag jobbar så mycket. men men...

eclipse premiär

0 Läs mer >>

... att i vintras när man gick in med de frysta flaskorna så tänkte man måtte det bli sommar snart.  och nu när det är sommar och riktigt hett så går man ut med frysta flaskor istället och tänker måtte det bli kallare snart.

Jaa man får ju inte klaga men det är lie jobbigt med kaninerna när det är så varmt för man oroar sig för att de ska få värmeslag så man kommer på olika sätt att göra det svalare för dom. Skugga är såklart det bästa men det är svårt att hitta en plats där det är skugga under hala dagen. Det jag gör mest är att blöta handdukar och lakan som man kan lägga över och i burarna. Har även provat att lägga isflaskor som kyler ner.

Me förutom det är ju värmen och sommaren underbar! Fast man jobbar kan man ta tillvara på kvällarna. Ikväll var vi på stranden och badade 2 gånger och spelade kubb. Vi slog ett gäng från västerås och falun mm. Yes!


Packad lr? :P


min bil är dock lite försiktigare packad :P

ironiskt

0 Läs mer >>
En fin sommardag idag. Vi hade bestämt oss för att göra en lite utflykt ut på kullahalvön innan Emelie skulle hämta de sista beståndsdelarna till tältet i Allerum. Vi hakade på Nivi och Jesper till en liten pärla på Kullaberg. Väldigt mysigt! Där var Simon, Pau, veronica och cajsa också. Jag Emelie och Sanna hade en finfin picknick där bestående av pannkakor, kladdkaka, kaffe (med mjölk!) och saft. Gott!! Det blev inget bad här utan sedan tog vi en tur till Domsten där jag nivi och sanna tog ett avsvalkande härligt dopp. Vissa njöt mer av svalkan än andra, hehe.. Sen tillbaka till Allerum för tredje gången denna veckan för Emelie och Sanna, andra gången för mig. Vi börjar bli stammisar där nu hehe. Senare på kvällen tog jag och Hanna en kvällspromanad genom stan med Mimmi och catchade up lite från senaste veckan vi inte har setts, hon kom hem från turkiet igår.

Sommardag

0 Läs mer >>
Midsommar igår blev väldigt lyckat. Fint väder, god mat, kul folk, roliga lekar med mera med mera! Allt var perfekt, precis som en midsommar ska vara.
 



Naajs va det!

0 Läs mer >>
Yayy imorgon är det midsommar! Ska bli kul att för första gången fira denna högtid utan föräldrar och med massa vänner istället, härligt!

Idag innan jobbet fixade jag en överraskning till imorgon, hoppas den uppskattas :) Jag skrev ut snapsvisehäftena också och cyklande ner till stan. Där blev det ett besök på systemet och en schal inköpt den ska jag ha imorgon. Sen blev det jobb för hela slanten ända till kl 22. Det är riktigt skönt att jobba kväll ljumna sommarkvällar faktiskt. Så skönt att vara ute i stan och känna känslan från alla semesterfirare, Jag hann t o m inom en uteservering och hejade på Sänni och co som satt där och hade det gott.

Nu har vi huset fullt med djur. Kusinerna ska åka till norrland så de skjutsade hit tre ökenmöss och en liten vit kanin. Lille Ville, som jag misstänker är en albino vildkanin, Det borde ju finnas?! ska visa bilder på sötingen sen.. Imorgon kommer även hunden Mimmi som vi ska passa i en vecka, kul!

Imorgon ska jag se till att fixa en midsommarkrans, men jag lovar ingenting ännu, massa annat jag ska hinna med också. Jag har lovat Hugo att springa en runda på morgonen så det får det väl bli. Sen städa kaninburarna, packa och göra sig iordning.

Hejsvejs!



Mi'sommar imorgen!

0 Läs mer >>

Jag lyckade inte få min kofta idag. Christina som jag skulle möta upp i hbg fick förhinder. Jag vill verkligen ha den på midsommar och sista dagen att få tag i den var idag så jag funderde på om jag skulle köra ner till Lomma och hämta den. Men sen tänkte jag om, SÅ mycket behöver jag inte ha den tröjan. Jag köpte tröjan just till midsommar så är det himlans störigt att jag skulle glömma den i Lomma när jag ändå packade ner halva mitt rum. För dom bensinpengarna (+ att tid är pengar) kan jag köpa en ny kofta om jag så vill, så imorgon ska jag hålla lite koll det är ju rea i stan.


bye tröja..


kanske blir denna ist..

Koftan

0 Läs mer >>
En alldeles perfekt ledig dag idag, solen sken! Utan tider som skulle passas, det har varit det mest befriande faktiskt. Jag har kunnat göra vad jag vill när jag vill, underbart!

Jag hade inte ställt klockan så jag vaknade utvilad vid 10. Sen blev det frulle, mata ninerna och sedan en springrunda i skogen. Hör och häpna, jag tränade! Tog det ganska lugnt men hoppas nu att detta blir en vana så jag kan ta i mer och mer på rundan :)

Dagen fortsatte med rasta niner, jaga Kungen som rymde. Sitta i solen med en egengjord latte och lyssna på ljudbok: Da vinci koden. Jag rensade i "kryddlandet" (kommer inte på rätt ord). Sen gjorde jag ett tappert försök med att försöka rädda min gurkplanta som håller på att dö. Jag planterade om den i en större kruka, gjorde drenering av lekakulor och kottar i botten innan jag satte dit en avklippt plastkruka sen i med plantan, ny jord och kanintollar. Hoppas att det kommer göra susen!

Till lunch lagade jag omelett till mig och Hugo so för en gångs skull godkände min mat, har typ aldrig hänt innan :P Sen cyklade jag ner till stan och beställde klipptid till onsdag förmiddag inna jobbet. Jag och mamsen åkte till Maxi och shoppade loss på Brännborns kläder, de hade rea. Jag blev glatt överraskad, de har ett klädesmärke som heter Culture och det var jättemånga fina kläder. Jag köpte en klänning/tunika och ett par byxor.

Detta ska ju vara årets längsta dag och den uttnyttjades ända in på solnedgången för senare på kvällen efter att vi käkat nypotatis, sill och gräddfil med gräslök till kvällsmat med öl och snaps t o m. Mamma tog fram snapsvisehäftet och började sjunga för fulla muggar, men där sa vi andra stopp, blev lite för mycket hehe.
I alla fall, jag, ems och Sanna tog en kvällspromenad till stranden där vi köpte glass och gick längs stranden och sjöng sånger. Mysigt :)

Imorgon blir det jobb igen. Har ett litet mission att föröka få tag i en kofta om just nu befinner sig i Lomma denna veckan och eftersom jag jobbar kväll de andra dagarna så är det typ imorgon jag måste få tag i den på något sätt. Får fundera ut en plan i natt eller nått sånt...


kossor från exkursion

Ledig

0 Läs mer >>
-Japp jag var på bröllopet igår! Ofc. Det var så fint, bättre än alla filmer och sagor.
Jag fixade till en fin brownie till festen framför tv:n också. Senare på kvällen blev det spel med Sanna, Emelie, Nivi och jesper Kul!

Bröllopet

0 Läs mer >>
På lördag är det dax för århudradets fetaste bröllop sägs det. Hur kan de veta det? Århundradet är ju långt ifrån slut, vi kommer ju hinna md massor med bröllop efter detta. Fast de kanske räknar hittills, då förstår jag. Nu efter allt snack så vill jag såklart se vad som blir av alla förbredelser och allt som media har brusat om ända sedan de fick reda på att Kronprinsessan skulle gifta sig.  

Jag känner till flera som har eller ska gifta sig. Har sett bilder på facebook två vänner där gifte sig på stranden, så fint! Det bästa är att min "spelfröken" ska gifta sig! På kort tid har hon hittat en man, köpt hus och blivit gravid. Jag är så glad för hennes skull. Hon som alltid varit säker på att hon inte skulle gifta sig eller ha barn någonsin. Men nu ska hon det och man ser att hon är lyckligare än aldrig förr!



Man kan inte annat än att beröras av detta, så fint!

Leave some love for me too plz...

Love is in the air

0 Läs mer >>
Hade en finfin dag går! Veckans enda lediga dag uttnyttjades till max! kl 13.30 mötte jag upp Alfie och Chrissie och så gick vi och åt suchi innan vi tog bussen till Sofiero där vi strosade runt. Riktigt vackert var det. Europas finsaste park ska det ju vara t o m. Och var om inte på Sofiero träffar man andra Alnarpare en sommar. Vi träffade en landskapsarkitekt, en landskpsinjenjör och en hortonom som jobbade där under sommaren. Väldigt bra för jag fick mina kakor till fikat gratis hihi!

Sen blev det nötbutiken i helsingborg, som är ett måste! Sen helt spontant åkte de med mig till ängelholm där jag visade my place. De fick hälsa på kaninerna och vi åt toast. Sen helt spontant åkte vi ner i pappas skruttiga bil till stranden där vi spelade lite kubb och drack någon öl (fast inte jag som körde förståss..) innan jag skjutsade ner dom till stationen igen så de fick åka ner till Lomma och Lund.

trevligt värre!

Sofiero

0 Läs mer >>
Nästa vecka är det midsommar! Ser fram emot det :D

Jag Ems och Sanna gjorde ett snapsvisehäfte (inte riktigt klart) i söndags kväll. Här är sångerna! Lika bra att träna på dom redan så vi får en stark kör när det gäller ;P

Starka snapsar
Mel: Blommig falukorv
Vi vill ha starka snapsar till vår sill – mamma.
Nåt annat vill vi inte ha.
Vi älskar Svart Vinbärs och Skåne och en Herrgård.
och vodkan den med lingonsmak.
Bäsk – gör oss så sälla.
Pors – gör oss så snälla.
Reymersholms är härligt läbbigt.
Vi vill ha starka snapsar till vår sill – mamma.
Nåt annat vill vi inte ha!
Nåt annat vill vi i-inte haaaaaaa!!!

Skånsk mi´sommar
Mel: Bamsevisan
Skåne, Skåne alla älskar Skåne,
eda päror, sill och ta en snaps.
De e´ livet när de e´mi´sommar,
höj nu armen o´ ta den i ett nafs.

Skåne, Skåne, Skåne, Skåne,
Skåne, Skåne, Skåne, Skåne,
Skåne, Skåne, Skåne, Skåne,
Skåne, Skåne, Skål!

Vi äro små humlor

Vi äro små humlor vi, bbzzz bbzzz
vi äro små humlor vi, bbzzz bzzzz
vi äro små humlor som tar oss en geting
vi äro små humlor vi, bbzzz bbzzz.

Vi äro små fiskar vi, blubb blubb
vi äro små fiskar vi, blubb blubb
vi äro små fiskar som tar oss en kallsup
vi äro små fiskar vi, blubb blubb

Vi äro små änglar vi, flax flax
vi äro små änglar vi, flax flax
vä äro små änglar som tar oss en DJÄVEL
vi äro små änglar vi, flax flax

Jag skall festa

 Mel: Bamse

Jag skall festa, ta det lugnt med spriten,
ha det roligt utan att va' full.
Inte krypa runt med festeliten,
ta det sansat för min egen skull.

Refr:
Först en øl i torra strupen,
efter det så kommer supen,
i med vinet ner med punschen,
sist en groggbuffé

Jag blir skitfull, däckar först av alla,
missar phesten, men vad gör väl de'?
Blandar hejdlöst øl och gammal filmjölk,
kastar upp på bordsdamen breve'

Golfarens visa

Mel: Den blomstertid

Att golfare blir yra
Det händer gång på gång
En sexa eller fyra
Det tar dom dagen lång

Om nånting är i vägen
Det spelar ingen roll
Ett järn i alla lägen
Är golfarens parol

We are sailing

ALLA
We are sailing, we are sailing
thro the water across the sea
We are sailing lugna waters
to be ute to be fri?

Herrar
I am länsing, I am länsing
forsing framåt mera vind
elva meter fulla segel that is life
my dear wife?

Damer
I am freezing, it is gunging
båten laying oh my God
childern crying starta motorn
Oh where are we I´ll go home

Herrar
Can´t you hear me tyst du stör mej
I am busy, I¨am busy
I´m kapp-sailing med en Maxi
to be winner or to die

Damer
Can´t you hear me, Can´t you hear me
reva segel sun is down
går på böen, båt is läcking
jag tar bussen in till town

ALLA
We are sailing we are sailing
home again across the sea
we are flying forever trying
to be happy to be free

 

Till spritbolaget

Mel: Snickerboa

Till spritbolaget ränner jag och bankar på dess port.
Jag vill ha nå't som bränner bra och får mig sketfull fort.
Expediten sade godda', hur gammal kan min herre va'?
Har du nå't leg, ditt fula drägg? Kom hit igen när du fått skägg!

Nej, detta var ju inte bra, jag ska bli full ikväll.
Då plötsligt en idé fick jag, dom har ju sprit på Shell.
Många flaskor stod där på rad, så nu jag kan bli full och glad.
Den röda drycken åkte ner, nu kan jag inte titta mer!

 

Vi skålar

Vi skålar för våra vänner
och dom som vi känner
och dom som vi inte känner
dom skiter vi i!

Vi skiter i våra vänner
och dom som vi känner
och dom som vi inte känner
dom skålar vi för!

 

Jag har aldrig var't på snusen

Mel: Oh, hur saligt att få vandra

Jag har aldrig var't på snusen
aldrig rökat en cigarr, halleluja.
Mina dygder äro tusen,
inga syndiga laster jag har.
Jag har aldrig sett nåt naket
inte ens ett litet nyfött barn.
Mina blickar går mot taket
därmed undgår jag frestarens garn, halleluja.

Halleluja, Halleluja ...

Bacchus spelar på gitarren,
Satan spelar på sitt handklaver
Alla djävlar dansar tango
säg vad kan man väl önska sig mer?
Jo, att alla bäckar vore brännvin,
stadsparksdammen full av bayerskt öl,
konjak i varenda rännsten
och punsch i varendaste pöl!

Och mera öl, och mera öl ...

 

Ta mig till magen

Mel: Ta mig till havet

Ta mig till magen och det med en klunk,
klunk ovan sillen och knäcke.
Snapsen är fyllig som kryddats med ljung.
Galen att vänta är jag.
Visan du känner, så kläm i och sjung.
Ta mig till magen och låt mig få bli till behag.

 

My Bonnie

My Bonnie lies over the ocean,
my Bonnie lies over the sea,
My Bonnie lies over the ocean,
O bring back my Bonnie to me.

Chorus:
Bring back, bring back, O bring back my Bonnie to me, to me:
Bring back, bring back, O bring back my Bonnie to me.

Last night as I lay on my pillow,
Last night as I lay on my bed,
Last night as I lay on my pillow,
I dreamed that my Bonnie was dead.

Repeat chorus

 

Snapsvisor

1 Läs mer >>

Temat för denna veckan är jobb! Gjorde min första dag idag. imorgon är jag ledig och ska ladda inför resterande dagar i veckan som kommer bestå av jobb. Onsdag jobb 14-22. Torsdag 14-22. Fredag utbildning i lifttteknik på viktoriagården (jobbar du då sääni?) 8-12 sen jobb 14-22. Lördag jobb 7.30-14.00. Söndag delad tur 7.30-22. Lika bra att slängas in i jobbet och köra hårt från början.

Aja jag ska väl hinna med något annat denna veckan också. Imorgon kan det bli ett besök på sofiero men mina LARK-vänner, ska bli kul att träffa dom igen!

 
fin min, jag matchar iaf astrid :P

Jobbveckan

0 Läs mer >>
Förra veckan utnämner jag till studentveckan. Har haft fullt upp med att förbreda inför den stora festen och sedan efteråt ta igen sig från festen och plocka undan. Dessutom har mycket tid gått åt till att fina presenter. Jag har gjort ett fint fotoalbum till Hanna och Jag och Emelie satt en hel dag med Fanny och Malins presenter; varsitt Bjärecluedo!

 Den slutgiltliga festen blev väldigt bra! Vädret var inte på vår sida men vi gjorde det bästa av det. En god blandning av många gäster, tipsrunda, champange, alldeles för mycket mat, tårta, stämmningsfull musik, lycka, presenter och tårdrypande tal. Vid halv ett på natten var festen fortfarande igång i tältet men då avlägsnade jag mig och cyklade till ems tält där det också var fest. Sjöng till levande músik och dansade bugg till kl 3 på natten hihi ^^,



Kan man få ett större smail?!


In action!


Mat i mängder!


Jättefin bild på Sanna och Isak :)


Det groteska kaninhuvudet som stod i förnsterkarmen vid Hannas presentbord när hon kom hem, hehe..

Studentveckan

1 Läs mer >>
Jag har inte vetat var mina solglasögon har varit någonstans den senaste veckan. Jag hittade dom idag. Längst ner i ryggsäcken. Sönder. Går inte att laga...

Tråkigt, jag gillade dom, hade köpt dom på Livignoresan.

Jag dock köpt en ny solhatt, sommarklänning och sandaler. Saker kommer och går, som man brukar säga.

buhuu

0 Läs mer >>
Har jobbat hårt hela dan med studentpresenter och annat fix. Det blir bra men tar så lång tid. Presenterna ska framförallt vara personliga tycker jag. Om det är någon människa som betyder väldigt mycket för en vill man ge den ultimata presenten också. Det kan vara svårt...

Bara en dag kvar nu typ! Jag är så uppe i förbredelserna att jag inte förstår att det snart är fest. Kommer bli roligt och man gläds åt studenterna, men så roligt som studenterna har kommer man ju absolut inte ha, hehe. Hoppas på en trevlig dag i alla fall med uppehåll i regnet!

studentfix