Sommarlov

Vad tänker du på när du hör sommarlov? Vad ingår i det perfekta sommarlovet?


Ledighet, frihet, glass, bad, sol, vara ute, sena varma kvällar, shorts, fotboll, lekar, kompisar, utflykter, sovmorgon, listan kan göras lång vad man förknippar med det. Jag tror de flesta har ungefär samma bild om vad som hör ihop med sommarlov, som är något av det bästa som finns när man går i skolan!

Men med sorg i hjärtat vet jag att det för många inte är så längre, att sommarlovet bara blir som en enda lång helg som vilken annan på året. Där man gör samma sak varje dag, som man gör när man inte går i skolan i vanliga fall. Jag snackar om de som sitter fast vid datorn, och inte bara i några timmar per dag, utan alltid!  De som tillbringar all sin tid vid datorn, med ett headset på huvudet och en mus i handen på ett instängt mörkt rum med stängd dörr. De som knappt svarar på tilltal, blir folkskygga och aldrig vill hitta på något. De som slutar umgås med kompisar i verkliga livet, de som byter ut måltiderna mot en timma framför datorn istället och de som får ett humör som en orkan om det inte går och få som de vill. Där datorn har blivit ett beroende, precis som en drog.

Jag har sett det hända och tror att det är vanligt förekommande. Man känner sig så hjälplös, när man försöker hjälpa och förbättra uppfattar den beroende det som om man bara vill jävlas. Man kan inte styra och bestämma som över ett barn. En sak är säker: något måste hända! Jag hoppas att botten är nådd och att man är påväg uppåt igen, får tillbaka sitt liv. Att den bleka huden får tillbaka sin färg och att det hårda ansiktsuttrycket kan ta form att ett uppriktigt leende. Frågan är bara hur!?

Kommentarer:

1 AMANDA - ♥:

skriven

jo det har u helt rätt i. hehe trevlig helg :)

Kommentera här: