Ph

Denna veckan jobbar vi med visualiseringar i skolan. En viktig mycket rolig del i att vara Larkare!
Jag vill ta tillfället i akt och bättra på mina nästan obefintliga kunskaper i Photoshop. Satt hela eftermiddagen in på kvällen och pysslade. Det var skoj och jag ville ha ett någorlunda bra resultat innan jeg gick hem så det blev inte hemgång förrän kl 19, hehe.. Men blev faktiskt rätt nöjd med tanke på att det är det första montaget jag nånsin gjort, det kan bara bli bättre! Och detta är inte klart heller, ska lägga in skuggor, ändra lite i färgerna, in med lite dimma och sånt också.
I visualiseringen så kan man jobba mer avancerat med sketchup, göra skisser för hand eller göra någon blandteknik. Nu har vi grupparbete i skolan och det börjar dra ihop sig mot slutredovisningen. 3 A0:or eller 6 A1:or ska redovisas, maffigt!
Det är lite svårt att veta hur man ligger till i gruppen, vi kämpar på varje dag och kommer framåt i alla fall, så jag tror läget är stabilt. Det finns både fördelar och nackdelar med att jobba i grupp. Man måste hela tiden ta hänsyn till de andra, mycket tid går till kommunikation och arbetsfördelning. Man har mycket diskussioner som kan vara mycket givande. ibland känns det inte som att man är så effektiv, fast den känslan har man även när man jobbar självständigt. Arbetsmoralen är mer konkret under grupparbetet. Man vill inte sitta och slöa när de andra jobbar så ens aktivitet är hägre. Men när vi slutat för dagen och gruppen gått hem blir det svårt att fortsätta jobba eftersom arbetet görs tillsammans.
Jag är övertygad om att resultatet blir bättre från ett grupparbete än en självständig. För det första så har man en mycket större arbetsstyrka och en större samling kunskap, alla idéer vägs och nöts innan de går i verket och diskussionen blir givande nä alla strävar efter samma mål i gruppen. Om gruppdynamiken inte skulle fungera så kan man stöta på patrull, sammansättningen är känslig. Det räcker med att en person förstör för hela gruppen, skönt att man inte har behövt tampas med de problemen ännu i alla fall.
Resultatet

Kommentera här: